Zaradi nesreče z dobaviteljem izpopolnil svoj izdelek

Andrej Nastran je po uspehu na IndieGoGo s projektom Daisy.si naletel na kopico težav. Njegov dobavitelj za motorčke, ki so pomemben del pametnega zalivalnika, iz neznanega razloga ni več omogočal pošiljanja. Zato je moral poiskati druge, hkrati pa tudi spremeniti dizajn napravice.
Zaradi nesreče z dobaviteljem izpopolnil svoj izdelek

Andrej Nastran je imel po uspehu na IndieGoGo kar nekaj težav (Vir slike: Daisy.si).

»Na začetku, ko sem motorčke naročil, je imel izbrani dobavitelj ugodno ceno in zadostno količino motorčkov na zalogi. Potem pa jih je očitno prodal, več pa jih ni dobil, obenem pa ugotovil, da se mu to ne izplača več,« tako Andrej Nastran ni imel druge možnosti, kot iskati novega dobavitelja. Kontaktiral je okoli 30 dobaviteljev, a le trije so se oglasili in imeli takšen del, ki bi ustrezal njegovi napravi. Na račun novega motorčka pa je moral prilagoditi celoten dizajn naprave.

Na crowdfunding platformah največ staviš na svoje ime

Iskanje dobavitelja in prilagajanje motorčka je prineslo tudi zamik v pošiljanju naprav podpornikom na IndieGoGo. Ob nastopu težav  je podpornike, ki bodo morali na Daisy.si počakati poldrugi mesec, takoj obvestil, slabega odziva pa ni bilo. »Sporočil sem, kaj se dogaja. Nekateri so mi pisali, naj se ne sekiram, naj vztrajam, drugi pa, da je škoda, da bo izdelek zamujal, a da so veseli, da sem jim sporočil, kaj se dogaja,« se spominja. »Kar se tiče goljufij na IndieGoGo in ostalih crowdfunding platformah, je ta delež pod enim odstotkom. Največ staviš na svoje ime, ker si obljubil nekaj, zato poskušaš vse čim bolje izpeljati

Zamuda je prinesla več časa za piljenje izdelka

Daisy.si se zdaj nekoliko razlikuje od prvotne različice. S spremembo oblike pa je pametni zalivalnik primernejši za pošiljanje, težje se zlomi, predvsem pa je bolj praktičen za uporabo: »Celotno ohišje je odmaknjeno od zemlje, tako da voda težje zalije napravo

S PayPalom v stik le prek plačljivega telefona

S tem pa težav še ni bilo konec: »Sicer ne vem, kako je, če imaš večje podjetje, a jaz sem lahko prek PayPala dnevno dvignil le 500 evrov. To pomeni, da se celoten postopek zavleče, saj denar potrebuješ za nabavo materiala. S takšnim tempom potrebuješ veliko časa. Prav tako je komunikacija s PayPalom precej težavna. Na elektronska sporočila ne odgovarjajo, dosegljivi so samo prek telefona. Ta pa je plačljiv, zato imaš dodatne stroške. Pozneje sem se odločil, da vsak dan iz PayPala vzamem 500 evrov,« opozarja pa tudi na provizije, zato je dobro, da vsak, ki se loti predstavitve projekta na crowdfunding platformi dobro preuči vse postopke po uspešno končani kampanji.

Zanimanje veliko, čaka na pomlad

Zdaj, ko so motorčki doma in je večina težav razrešenih, že sestavlja napravice. Teh bo naredil precej več, da bo imel tudi kaj zaloge. Približno enkrat več, kot so jih podporniki kupili na IndieGoGo, torej okoli 1500. »Veliko jih že vnaprej sprašuje za nakup, sledila bo dobava za distributerje in nadaljnjo prodajo.« Veliko stavi na pomladanske mesece, ko se bo vrtnarska sezona začela. Takrat bo tudi pravi test za njegov pametni zalivalnik, saj ima izrazito sezonski značaj. Cena za zdaj ostaja enaka (33 dolarjev oziroma 24 evrov), če bo taka tudi ostala, pa bo odvisno od povpraševanja, pravi.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje