Zavarovalnica Triglav in Si.mobil prejemnika evropske nagrade FEIEA Grand Prix 2014

Avtor — 19.11.2014
Združenje evropskih internih komunikatorjev FEIEA je v Londonu podelilo nagrade FEIEA Grand Prix 2014. Med nagrajenci sta bila tudi dva slovenska primera, in sicer iz podjetij Zavarovalnica Triglav in Si.mobil.
Zavarovalnica Triglav in Si.mobil prejemnika evropske nagrade FEIEA Grand Prix 2014

Nagrado je prevzela Irena Zupančič Cimerman, urednica revije Inside (Vir slike: Taktik d.o.o.)

Letos je Združenje evropskih internih komunikatorjev FEIEA na evropsko tekmovanje internih komunikacij FEIEA Grand Prix 2014 prejelo 108 prijav iz 12 držav, med njimi šest slovenskih.

Prijavitelji so se potegovali za mesta med najboljšimi evropskimi praksami v 14 kategorijah – od tiskanih in elektronskih medijev, do internih komunikacijskih strategij in dogodkov. Po treh krogih žiriranja, ki so potekali na nacionalni in mednarodni ravni, je žirija izbrala tri najboljše prakse v vsaki kategoriji.

In najboljši v Evropi so…

 • Najboljša interno-komunikacijska strategija v letu 2014 je nastala v Sloveniji v podjetju Zavarovalnica Triglav s projektom FRAUD – interna kampanja o zavarovalniških prevarah.
 • Najboljšo strategijo komuniciranja sprememb so pripravili v portugalski podružnici Deloitte s projektom Tax with love.
 • Najboljša mednarodna komunikacijska strategija prihaja iz Italije, projekt We are energy je izpeljalo podjetje EnelSpa.
 • Nagrado za najboljšo večjezično publikacijo je osvojilo francosko podjetje GeoPost za interno publikacijo One Magazine.
 • Zmagovalna interna revija izhaja na Nizozemskem v podjetju ABN AMRO, ki izdaja za svoje zaposlene revijo Tomorrow magazine.
 • Najboljši interni časopis izhaja v Združenem kraljestvu, Heathrow Airport izdaja časopisHeathrow Life.
 • Letošnja najboljša fotografija v internih publikacijah prav tako prihaja iz Združenega kraljestva – fotografija z imenom Unprecedented je nastala pod okriljem organizacije 44 Communications.
 • Najboljša naslovnice revije je letos nastala na Nizozemskem in sicer pri reviji DL magazine, ki jo izdaja podjetje Delta Lloyd Group.
 • Nagrada za najboljšo grafiko je letos šla v Belgijo, nastala je pod okriljem organizacije MLOZ – Union nationale des mutualités libres za projekt Louise travaille intelligemment.
 • Najboljša interna digitalna komunikacija je nastala v slovaškem podjetju Allianz za Stay tuned… Allianz TV.
 • Najboljši intranet imajo na Portugalskem v podjetju EDP – energias de Portugal z imenomedpON intranet. Najboljša avdio-vizualna rešitev prihaja iz Združenega kraljestva, nastala je v podjetju Barclays za projekt Day in My Life – Serving Customers With Disabilities and Impairments.
 • Najboljšo uporabo družabnih omrežij so izpeljali v Češki republiki v podjetju Česká spořítelna za projekt Using google app tools.
 • Najboljši interno-komunikacijski dogodek pa so izpeljali v avstrijskem podjetje Telekom Austria AG z dogodkom za zaposlene Meet the speaker.

Slovenija je poleg osvojenega prvega mesta v kategoriji najboljša interna komunikacijska strategija osvojila tudi drugo mesto v kategoriji najboljša naslovnica interne revije, ki jo je prejela Si.mobilova revija za zaposlene Inside.

Kdo je sestavljal žirijo?

Na nacionalni ravni je med prispelimi slovenskimi prijavami za nagrado FEIEA žiriranje potekalo v zasedbi organizacijskega odbora PRSS sekcije za interno komuniciranje, ki ga sestavljajo Marijana Jazbec, Maruša Bertoncelj, Tina Vojnović, Urška Ojsteršek, Brane Janjič, Stanka Ritonja in Marjeta Tič Vesel.

Na polfinalni ravni žiriranja za nagrado FEIEA je barve Slovenije v Evropi zastopala žirija, ki so jo sestavljali: svetovalka za komunikacijski management Tina Vojnović iz agencije za komunikacijski management Taktik, urednica internih glasil Urška Ojsteršek in vodja internega komuniciranja v podjetju Petrol, fotograf Primož Lavre in glavni urednik fotografije pri reviji Reporter, grafični oblikovalec Marko Marinšek iz agencije za celostne rešitve na področju grafičnega oblikovanja in fotografije Studio Marinšek, svetovalka za on-line komuniciranje Jasna Suhadolc in direktorica agencije Virtua,ter organizatorka dogodkov Bojana Planina iz podjetja za filmsko dejavnost in marketing Studio Mozaik.

V finalnem žiriranju, ki je letos potekalo v Lizboni, pa je Slovenijo zastopala Anja Potočnik, vodja internega komuniciranja v SIJ. 

Vir: Taktik.si

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje