Zavod odslej dnevno obvešča o novih prostih delih

Avtor — 13.10.2012
Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je s 1. oktobrom 2012 iskalce zaposlitve začel dnevno obveščati o novih prostih delih. S tem bo iskalcem zaposlitve omogočeno dnevno spremljanje povpraševanja delodajalcev.
Zavod odslej dnevno obvešča o novih prostih delih

Zavod odslej dnevno obvešča o novih prostih delih (Vir slike: sxc.hu)

Za iskalce zaposlitve

Zavod RS za zaposlovanje ob odslej potrebe po delavcih objavljal vsak delovni dan, od ponedeljka do petka, in ne več zgolj ob torkih in petkih, kot so to počeli v preteklosti. Iskalcem zaposlitve bo torej omogočeno dnevno spremljanje povpraševanja delodajalcev.

Tisti iskalci zaposlitve, ki ste naročeni na Zavodovo prejemanje informacij o prostih mestih po elektronski pošti ali prek RSS novic, boste zaenkrat obvestila o novih objavah še naprej prejemali dvakrat na teden. Kljub temu pa je priporočljivo, da zaradi sprotnega pregleda nad prostimi delovnimi mesti tudi sami spremljate objave na spletnih straneh Zavoda.

Za delodajalce

V kolikor ste delodajalec in želite, da Zavod objavi vašo potrebo po delavcih, bo le-ta na spletnih straneh Zavoda in v prostorih Zavoda objavljena vsak delovni dan, najkasneje do 8.30.

Če boste delodajalci oddali prosto delovno mesto prek elektronskega obrazca, ali pa prinesli obrazec PD Obr. 0,48 na katerokoli območno službo v ponedeljek, torek in četrtek do 13. ure, sredo do 15. ure in petek do 11. ure, ali prinesli obrazec PDM na urad za delo kjerkoli v Sloveniji v ponedeljek, torek in četrtek do 12.30 ure, sredo do 14.30 ure in petek do 10.30 ure, bo prosto delovno mesto na oglasnih deskah Zavoda in na spletnih straneh objavljeno že naslednji delovni dan, najkasneje do 8.30.

Vir: ZRSZ

Oznake: , , ,