Zberite pogum in uresničite svoje sanje

Raziskave kažejo, da se veča trend ustanavljanja podjetji, saj se vse več ljudi odloča za uresničitev svojih idej, hobijev ali sanj v poslovne priložnosti. Pred ustanovitvijo lastnega podjetja se ljudje največkrat soočajo s strahom pred spremembami, neuspehom in odgovornostjo.
Zberite pogum in uresničite svoje sanje

Naša prihodnost je odvisna od nas samih.

V kolikor nam uspe odstraniti te prepreke in stopiti na pot podjetništva, nas morda čakajo lepši časi, saj drugače v bistvu z delom v drugem podjetju vlagamo svojo kreativnost in potencial v uresničevanje tujih sanj. Zakaj torej tega ne bi naredili za svoje sanje?

Strah pri podjetništvu pogosto izvira iz neznanja in nepoznavanja določenega področja, zato se je dobro dodatno izobraževati in svoje znanje izpopolniti. Izdelajte seznam bojazni, kaj vas zavira, kakšna se vam zdi ideja, ali je finačno prevelik zalogaj za vas ali se bojite neuspeha ali imate dovolj podpore… zapišite vse. Tako se boste zavedali svojih bojazni in se boste lahko soočili z njimi.

Obkrožiti se moramo z ljudmi, ki nam lahko pomagajo razviti našo idejo, nam pomagajo pri razvoju načrta, predstavijo predosti in slabosti ideje in nas vzpodbujajo, zato delujemo po principu več glav več ve. Pomoč lahko poiščemo tudi v obliki mentorstva, saj je mentor kot oseba, ki bo delila svoje izkušnje in znanje z nami in nas spoznala s pravimi ljudmi, izkušnja neprecenljive vrednosti. Preglejte programe mentorstva, naredite seznam podjetij, ki vas navdušujejo in poskusite stopiti v stik z njihovimi vodilnimi, vprašajte znance za morebitne nove kontakte. Pomembno je mreženje!

Preden se lotite česarkoli raziščite svojo idejo, poiščite podjetje iz istega ali podobnega področja in poglejte kako je njim uspelo. Idejo razvijajte počasi ne prehitevajte dogodkov, cilj naj bo vedno pred očmi. Vsekakor pa pustite času čas, ne obupajte pri prvem neuspehu in nikakor ne zahtevajte preveč od sebe, saj proces učenja nujno vključuje tudi napake in zmote. Nenazadnje, uspeh je niz neuspehov.

Vir: Work.com

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje