Zbrana sredstva Žura z razlogom študentski hiši SRCe

Avtor — 03.09.2013
Mladi so plesali na že dvanajstem Žuru z razlogom - tradicionalnem dogodku dobrodelnosti in glasbe. Za sedemurno glasbeno izkušnjo je tudi letos poskrbel Umek in s tem osmič zapored razgrel večtisočglavo množico v ljubljanskem parku Tivoli.

Na dogodku so razglasili tudi prejemnika zbranih sredstev letošnjega Žura z razlogom. Mladi so največ glasov dodelili projektu Hiša SRCe – hiša rešitve za mlade, ki ga je na razpis prijavil Zavod Študentska svetovalnica.

Žur z razlogom je eden najbolj priljubljenih dobrodelnih dogodkov med mladimi in vsa ta leta ostaja njegovo poslanstvo nespremenjeno – mladi za mlade. »Žur z razlogom ni bil nikoli mišljen zgolj kot zabava, žur, temveč smo si kot cilj zadali osveščati mlade in spodbujati njihov čut za pomoč sovrstnikom. To tradicijo vzdržujemo vse od leta 2004,« je ob dogodku dejala Eva Aljančič, direktorica marketinga in prodaje v Si.mobilu. 

»Če je bil v preteklosti v ospredju predvsem dogodek, smo lansko leto naredili velik preskok. S tem, ko smo objavili razpis za pridobitev sredstev Žura z razlogom in mladim dali možnost, da s spletnim glasovanjem sami izberejo prejemnika sredstev, smo jih še aktivneje vpletli v celotni projekt. Tovrstni način podeljevanja zbranih sredstev se je izkazal za učinkovitega, zato smo ga obdržali tudi letos, poleg tega pa smo mlade pozvali, da se vsem prijavljenim projektom lahko pridružijo kot prostovoljci. Med finalisti je mlade najbolj prepričal projekt študentske hiše. Zavodu Študentska svetovalnica iskreno čestitam in se že veselimo odličnega sodelovanja

Projekt Hiša SRCe – hiša rešitev za mlade je zasnovan tako, da nudi celostno pomoč mladim v socialni ali drugih stiskah. V središču Ljubljane na eni lokaciji mladim ponuja svetovalnico s psihoterapevtsko pomočjo in kariernim svetovanjem, stanovanja za mlade družine ter bivalne enote za posameznike. Projekt temelji na strokovnosti, spoštovanju človekove osebnosti in dostojanstva, želja prijaviteljev projekta pa je, da bi imeli za mlade v stiski v prihodnosti na voljo še več lokacij.

»SRCe, hiša rešitev za mlade je edinstven mladinski center v središču Ljubljane, ki številnim mladim pomaga pri reševanju njihovih težav. Zmage smo še posebno veseli, saj bomo z zbranimi sredstvi lahko nadaljevali projekt, ki bi ga v nasprotnem primeru zaradi pomanjkanja sredstev morali zaključiti. Posebno bi se radi zahvalili širši množici, ki je glasovala za nas in nam s tem izkazala svoje zaupanje. Veselimo se prihajajočega sodelovanja s Si.mobilom, poleg tega pa vabimo ostale finalne projekte, da se nam s svojimi idejami in znanjem pridružijo pri soustvarjanju te neverjetne zgodbe,« je ob včerajšnji razglasitvi zmagovalnega projekta na Žuru z razlogom povedal Marko Orel, koordinator projekta.

Na letošnji razpis Žura z razlogom je sicer prispelo 25 projektov, namenjenih mladim med 15 in 30 letom. Med prijavljenimi projekti je komisija izbrala šest finalistov, mladi pa so med finalisti s spletnim glasovanjem izbrali prejemnika zbranih sredstev Žura z razlogom. Lani je največ glasov prejel projekt Služba me ne išče zavoda Nefiks.

Si.mobil se za pomoč pri promociji in izvedbi dogodka zahvaljuje številnim partnerjem, ki podpirajo Si.mobilova prizadevanja za pomoč mladim. Posebna zahvala gre tudi agencijam Sonce.net, Zenith Optimedia, Luna TBWA, VBG, Futuristični marketing, Taktik in Zavod Multipraktik.

O Žuru z razlogom

Od 10. decembra 2004, ko se je v centru Ljubljane prvič zbrala množica mladih in skozi zabavo zbirala donacije za vrstnike, do danes, je preko 153.000 mladih skupaj s Si.mobilom in partnerji na enajstih dogodkih zbralo več kot 235.000 EUR. Donacije so lahko mladi sprva prispevali s pomočjo SMS donacije, od leta 2009 naprej pa z vstopnino z namenom v znesku 1 EUR.

Mladi so tako do sedaj v okviru Žura z razlogom podprli fundacijo Mali vitez, ki pomaga mladim, ozdravljenim od raka in društvo Beli obroč Slovenije, ki opozarja na problematiko nasilja med mladimi in nad njimi. V letu 2012 so bila sredstva prvič podeljena s pomočjo razpisa in glasovanja. Mladi so največ glasov namenili projektu Služba me ne išče zavoda Nefiks.

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje