ZDA bodo investirale 2 milijardi dolarjev v sončno energijo

Avtor — 06.07.2010
V ZDA bo podjetje Abengoa Solar, s finančno pomočjo države, zgradilo največjo sončno elektrarno na svetu.
ZDA bodo investirale 2 milijardi dolarjev v sončno energijo

Sončna elektrarna (vir slike: http://solarproductsdirect.com/)

Ameriški predsednik Obama je napovedal, da bo oddelek za energijo (Department of Energy oz. DOE) prispeval skoraj 2 milijardi ameriških dolarjev dvema energetskima podjetjema, Abengoa Solar in Abound Solar. Omenjena finančna pomoč bo predvidoma pripomogla k nastanku več kot 5.000 delovnih mest, od tega 1.600 stalnih delovnih mest.

Pri Abengola Solar pravijo, da bodo s finančno pomočjo zgradili največjo sončno elektrarno na svetu. Elektrarna, ki jo bodo kmalu začeli graditi v Arizoni, bo proizvedla dovolj energije za oskrbo 70.000 gospodinjstev in pri tem zmanjšala izpust CO2 za približno 475.000 ton letno.

Ameriški predsednik dodaja, da sta to zgolj dva od številnih projektov iz naslova projekta čiste energije.

 

Vir: Mashable

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje