ZDA: Internetno oglaševanje v 3. četrtletju vredno 6,4 milijarde dolarjev

Prihodki internetnega oglaševanja v ZDA so v 3. četrtletju letošnjega leta dosegli 6,4 milijarde ameriških dolarjev, kažejo podatki združenja IAB. To je 17% več kot v enakem obdobju leta 2009 in hkrati rekordna vrednost med vsemi opazovanimi 3-mesečnimi obdobji.
ZDA: Internetno oglaševanje v 3. četrtletju vredno 6,4 milijarde dolarjev

Ob koncu leta imajo na oglaševalske prihodke vpliv tudi praznični nakupi, zato bodo pri IAB verjetno kmalu oznanili nove rekordne številke (foto: sxc.hu).

Predhodni rekord je segal v zadnje četrtletje leta 2009, ko je bilo v ZDA internetnemu oglaševanju namenjenih 6,3 milijarde dolarjev.

IAB-jeve ocene stopnje rasti internetnega oglaševanja v ZDA so se povečevale skoraj vse od začetka desetletja. Vidna izjema je leto 2009, ko je svoj pečat na tem področju pustila gospodarska kriza.

Oglaševalci digitalnim medijem pripisujejo vse večji pomen, kar je posledica tega, da potrošniki internetu namenjajo vse več, tradicionalnim medijem pa vse manj pozornosti. “Internet je preobrazil vsakdanje življenje potrošnikov in njihovo doživljanje zabave, informacij in blagovnih znamk,” je dejal IAB-jev izvršni direktor Randall Rothenberg.

Vir: Iab.net, 17.11.2010

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje