Zdaj je pravi čas za ustanovitev podjetja

Avtor tehtnic4 — 24.04.2009
Komentiraj!
Marsikomu se ustanovitev podjetja v času recesije zaradi zmanjšanega povpraševanja, ne zdi najboljša ideja. Vendar pa se nekateri strokovnjaki s tem ne strinjajo in menijo, da je sedaj pravi čas za ustanovitev podjetja.
Zdaj je pravi čas za ustanovitev podjetja

Zaradi krize so zunanje storitve in delovna sila cenejši.

Pretekle izkušnje kažejo, da stanje v ekonomiji nima vedno velikega vpliva na ustanavljanje podjetij. Mnoga znana podjetja kot so npr. Disney, Johnson & Johnson in Microsoft, so bila ustanovljena ravno v času gospodarskih kriz, zato se ne pustite prestrašiti slabim napovedim in ohranite zaupanje.

Eden izmed razlogov za ustanovitev lastnega podjetja je vse večja nevarnost odpuščanj v velikih podjetjih, saj zaposleni ne morejo biti prepričani ali in za koliko časa imajo zagotovljeno zaposlitev, poleg tega pa tudi strokovnjaki niso prepričani kako dolgo bo trajala kriza.

Prednost recesije je med drugim v tem, da sta sedaj »outsourcing« in delovna sila cenejša kot navadno, zato je ustanovitev podjetja zdaj bolj dostopna kot sicer. Privoščite si lahko npr. cenejši najem zunanjih sodelavcev za vsakdanje naloge, oblikovanje spletne strani in logotipa in se tako posvetite svoji osrednji dejavnosti.

Zaradi slabših razmer v gospodarstvu so podjetniki navadno tudi bolj motivirani in pripravljeni vložiti več energije v uspeh svojega podjetja. Kljub očitnim negativnim stranem recesije se zato ne prepustite malodušju in izkoristite priložnosti, ki jih ponuja.

 

Vir: LifeHack

Prijavi se na e-novice!