Zelene tehnologije zbrale največ tveganega kapitala

Ni samo Google tisti, ki se ozira v prihodnost. Vedno več je novonastalih podjetij, ki razvijajo okolju prijazno tehnologijo. Visoka tveganost projektov pa najbolj privabi tvegane kapitaliste.
Zelene tehnologije zbrale največ tveganega kapitala

Sončne celice podjetja eSolar.

Zadnji podatki kažejo, da je v prvih devetih mesecih leta 2007 smetana ameriških tveganih kapitalistov v zelene tehnologije vložila 2,6 milijarde dolarjev, kar je občuten porast glede na leto 2006. Takrat je bilo v celotnem letu vloženih 1,8 milijarde dolarjev, v letu 2005 pa zgolj 533 milijonov dolarjev. Ti podatki se nanašajo na ameriška podjetja tveganega kapitala, ki pa so vložila tudi v neameriška mlada podjetja. Celotno poročilo si lahko ogledate TUKAJ.

Za razvoj spletnih rešitev in interneta so podjetja v zadnjih treh letih namenila nekoliko več tveganih sredstev. Leto 2005 se je končalo s številko 3,61 milijarde dolarjev, 2006 s 4,96 milijarde dolarjev in 2007 s 3,86 milijarde dolarjev (do konca leta je pričakovati še rahel vzpon). To v odstotkih pomeni, da je bilo v prvih treh četrtinah tekočega leta vloženih 10 odstotkov v novonastala podjetja z zeleno tehnologijo in 15 odstotkov v novo nastala podjetja na področju interneta, gledano na celotno količino vloženega tveganega kapitala v tem času.

Google je konec novembra naznanil, da bo vložil nekaj deset milijonov dolarjev v razvoj novih tehnologij, ki bodo proizvajale cenejšo električno energijo. Larry Page, soustanovitelj podjetja je prepričan, da je potrebno izkoristiti moč sonca in vetra. Sodelovanje naj bi že potekalo s podjetji eSolar in Makani Power, vendar ni znano ali je prišlo tudi do investicije v le-te. Google že nekaj časa sodeluje tudi z Energy Innovations, ki je postavilo sistem sončnih celic na vrh njihove poslovne stavbe.

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje