Zelene tehnologije zbrale največ tveganega kapitala

Ni samo Google tisti, ki se ozira v prihodnost. Vedno več je novonastalih podjetij, ki razvijajo okolju prijazno tehnologijo. Visoka tveganost projektov pa najbolj privabi tvegane kapitaliste.
Zelene tehnologije zbrale največ tveganega kapitala

Sončne celice podjetja eSolar.

Zadnji podatki kažejo, da je v prvih devetih mesecih leta 2007 smetana ameriških tveganih kapitalistov v zelene tehnologije vložila 2,6 milijarde dolarjev, kar je občuten porast glede na leto 2006. Takrat je bilo v celotnem letu vloženih 1,8 milijarde dolarjev, v letu 2005 pa zgolj 533 milijonov dolarjev. Ti podatki se nanašajo na ameriška podjetja tveganega kapitala, ki pa so vložila tudi v neameriška mlada podjetja. Celotno poročilo si lahko ogledate TUKAJ.

Za razvoj spletnih rešitev in interneta so podjetja v zadnjih treh letih namenila nekoliko več tveganih sredstev. Leto 2005 se je končalo s številko 3,61 milijarde dolarjev, 2006 s 4,96 milijarde dolarjev in 2007 s 3,86 milijarde dolarjev (do konca leta je pričakovati še rahel vzpon). To v odstotkih pomeni, da je bilo v prvih treh četrtinah tekočega leta vloženih 10 odstotkov v novonastala podjetja z zeleno tehnologijo in 15 odstotkov v novo nastala podjetja na področju interneta, gledano na celotno količino vloženega tveganega kapitala v tem času.

Google je konec novembra naznanil, da bo vložil nekaj deset milijonov dolarjev v razvoj novih tehnologij, ki bodo proizvajale cenejšo električno energijo. Larry Page, soustanovitelj podjetja je prepričan, da je potrebno izkoristiti moč sonca in vetra. Sodelovanje naj bi že potekalo s podjetji eSolar in Makani Power, vendar ni znano ali je prišlo tudi do investicije v le-te. Google že nekaj časa sodeluje tudi z Energy Innovations, ki je postavilo sistem sončnih celic na vrh njihove poslovne stavbe.

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje