Želite odpreti podjetje? Izkoristite program Start-up Čile

Razmišljate o ustanovitvi svojega podjetja? Pridite v Čile! Takšen je novi moto tamkajšnje vlade. Njihov cilj je v državo privabiti čim več pametnih in inovativnih podjetnikov. Spodbuda, ki jo vlada v Čilu nudi podjetnikom, je 40.000 ameriških dolarjev.
Želite odpreti podjetje? Izkoristite program Start-up Čile

Želite odpreti podjetje? Izkoristite program Start-up Čile (slika: sxc.hu).

S privabljanjem tujih podjetnikov v Čile vpeljujejo v državo nov val podjetništva in s tem krepijo obstoječe podjetniške skupnosti v Santiagu. 40.000 ameriških dolarjev nepovratnih sredstev pokrije potne stroške, pomaga pri pokritju življenjskih stroškov in začetnih stroškov delovanja podjetja. Podjetnika Avarell in Wride, ki sta v Santiagu že več kot 3 mesece, ključno pridobitev vidita v stikih, ki sta jih navezala v Čilu.

Wride: „Največja ugodnost, ki sva jo dobila, je mreža stikov, ki sva jih navezala. Ko iščeva potencialne partnerje in investitorje, vsi radi slišijo, da sva del programa Start-up Čile.”

Omenjeni program podpira najrazličnejše poslovne ideje. Znanje španskega jezika ni pogoj za sprejem v program, pogoj pa je, da ostanete v Čilu vsaj 6 mesecev. Vlada upa, da se bo vsaj nekaj podjetnikov odločilo ostati. Zavedajo se, da jih velik delež ne bo ostal, vendar računajo na to, da bodo podjetniki, njihovi nekdanji partnerji in investitorji ostali povezani.

Vir: Shupe, Angela. Want To Start A Business? Go To Chile. Business-opportunities.biz, 15.3.2011

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje