Želite podjetje, a nimate ideje?

Morda ste se že odločili, da boste ustanovili podjetje, a se nikakor ne morete odločiti, s čim bi se vaše podjetje ukvarjalo? Se ves čas sprašujete, katero izmed idej bi uresničili, ali pa poslovne ideje sploh še nimate?
Želite podjetje, a nimate ideje?

Želite podjetje, a nimate ideje? (slika: sxc.hu)

Podjetnika Max Levchin in Peter Thiel svetujeta, da se prenehate ukvarjati z iskanjem novih idej, temveč svetujeta, da raje poiščite realne probleme in rešitve, ki bodo spremenile svet. Ne kopirajte drugih idej in ne izboljšujte produktov, ki že obstajajo.

Če se ves čas sprašujete, katera je tista popolna ideja, ki bi jo uresničili, se za hip ustavite in razmislite, saj se morda preveč osredotočate na iskanje prave ideje. Vaša naloga je, da poiščete nekaj, kar vas zelo veseli in kar naenkrat ne boste več dvomili. Nato delajte na razvoju te poslovne ideje, raziščite trg, konkurenco ter realno ocenite vaše možnosti za uspeh. Z ustanavljanjem podjetja se boste ukvarjali kasneje.

Včasih mlade podjetnike zavede želja po tem, da bi čim hitreje pridobili investitorje. A ne prenaglite se – to bo prišlo kasneje samo od sebe. Uspešna podjetja so se sprva osredotočila na nek problem in zanj poiskala ustrezno rešitev. Podobno morate storiti tudi vi. Probleme poiščite v vsakdanjem življenju, opazujte druge ljudi, spremljajte pogovore na Facebooku in Twitterju ter si zapisujte male ideje, ki se vam ob tem porajajo.

Čez dan se vsi soočamo z različnimi tegobami, ki bi se jih morda dalo razrešiti na veliko enostavnejši način, le, da tega še ne vemo. In prav tu se skriva vaša možnost za uspeh. Poiščite tisti problem, ki vam je pisan na kožo. Ne ukvarjajte se toliko z idejami, raje natančno preučite problem in rešitev se bo ponudila kar sama od sebe.

Vir: Tech Crunch

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje