Želite podjetje, a nimate ideje?

Morda ste se že odločili, da boste ustanovili podjetje, a se nikakor ne morete odločiti, s čim bi se vaše podjetje ukvarjalo? Se ves čas sprašujete, katero izmed idej bi uresničili, ali pa poslovne ideje sploh še nimate?
Želite podjetje, a nimate ideje?

Želite podjetje, a nimate ideje? (slika: sxc.hu)

Podjetnika Max Levchin in Peter Thiel svetujeta, da se prenehate ukvarjati z iskanjem novih idej, temveč svetujeta, da raje poiščite realne probleme in rešitve, ki bodo spremenile svet. Ne kopirajte drugih idej in ne izboljšujte produktov, ki že obstajajo.

Če se ves čas sprašujete, katera je tista popolna ideja, ki bi jo uresničili, se za hip ustavite in razmislite, saj se morda preveč osredotočate na iskanje prave ideje. Vaša naloga je, da poiščete nekaj, kar vas zelo veseli in kar naenkrat ne boste več dvomili. Nato delajte na razvoju te poslovne ideje, raziščite trg, konkurenco ter realno ocenite vaše možnosti za uspeh. Z ustanavljanjem podjetja se boste ukvarjali kasneje.

Včasih mlade podjetnike zavede želja po tem, da bi čim hitreje pridobili investitorje. A ne prenaglite se – to bo prišlo kasneje samo od sebe. Uspešna podjetja so se sprva osredotočila na nek problem in zanj poiskala ustrezno rešitev. Podobno morate storiti tudi vi. Probleme poiščite v vsakdanjem življenju, opazujte druge ljudi, spremljajte pogovore na Facebooku in Twitterju ter si zapisujte male ideje, ki se vam ob tem porajajo.

Čez dan se vsi soočamo z različnimi tegobami, ki bi se jih morda dalo razrešiti na veliko enostavnejši način, le, da tega še ne vemo. In prav tu se skriva vaša možnost za uspeh. Poiščite tisti problem, ki vam je pisan na kožo. Ne ukvarjajte se toliko z idejami, raje natančno preučite problem in rešitev se bo ponudila kar sama od sebe.

Vir: Tech Crunch

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje