Želite podjetje, a nimate ideje?

Morda ste se že odločili, da boste ustanovili podjetje, a se nikakor ne morete odločiti, s čim bi se vaše podjetje ukvarjalo? Se ves čas sprašujete, katero izmed idej bi uresničili, ali pa poslovne ideje sploh še nimate?
Želite podjetje, a nimate ideje?

Želite podjetje, a nimate ideje? (slika: sxc.hu)

Podjetnika Max Levchin in Peter Thiel svetujeta, da se prenehate ukvarjati z iskanjem novih idej, temveč svetujeta, da raje poiščite realne probleme in rešitve, ki bodo spremenile svet. Ne kopirajte drugih idej in ne izboljšujte produktov, ki že obstajajo.

Če se ves čas sprašujete, katera je tista popolna ideja, ki bi jo uresničili, se za hip ustavite in razmislite, saj se morda preveč osredotočate na iskanje prave ideje. Vaša naloga je, da poiščete nekaj, kar vas zelo veseli in kar naenkrat ne boste več dvomili. Nato delajte na razvoju te poslovne ideje, raziščite trg, konkurenco ter realno ocenite vaše možnosti za uspeh. Z ustanavljanjem podjetja se boste ukvarjali kasneje.

Včasih mlade podjetnike zavede želja po tem, da bi čim hitreje pridobili investitorje. A ne prenaglite se – to bo prišlo kasneje samo od sebe. Uspešna podjetja so se sprva osredotočila na nek problem in zanj poiskala ustrezno rešitev. Podobno morate storiti tudi vi. Probleme poiščite v vsakdanjem življenju, opazujte druge ljudi, spremljajte pogovore na Facebooku in Twitterju ter si zapisujte male ideje, ki se vam ob tem porajajo.

Čez dan se vsi soočamo z različnimi tegobami, ki bi se jih morda dalo razrešiti na veliko enostavnejši način, le, da tega še ne vemo. In prav tu se skriva vaša možnost za uspeh. Poiščite tisti problem, ki vam je pisan na kožo. Ne ukvarjajte se toliko z idejami, raje natančno preučite problem in rešitev se bo ponudila kar sama od sebe.

Vir: Tech Crunch

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje