Želite podjetje, a nimate ideje?

Morda ste se že odločili, da boste ustanovili podjetje, a se nikakor ne morete odločiti, s čim bi se vaše podjetje ukvarjalo? Se ves čas sprašujete, katero izmed idej bi uresničili, ali pa poslovne ideje sploh še nimate?
Želite podjetje, a nimate ideje?

Želite podjetje, a nimate ideje? (slika: sxc.hu)

Podjetnika Max Levchin in Peter Thiel svetujeta, da se prenehate ukvarjati z iskanjem novih idej, temveč svetujeta, da raje poiščite realne probleme in rešitve, ki bodo spremenile svet. Ne kopirajte drugih idej in ne izboljšujte produktov, ki že obstajajo.

Če se ves čas sprašujete, katera je tista popolna ideja, ki bi jo uresničili, se za hip ustavite in razmislite, saj se morda preveč osredotočate na iskanje prave ideje. Vaša naloga je, da poiščete nekaj, kar vas zelo veseli in kar naenkrat ne boste več dvomili. Nato delajte na razvoju te poslovne ideje, raziščite trg, konkurenco ter realno ocenite vaše možnosti za uspeh. Z ustanavljanjem podjetja se boste ukvarjali kasneje.

Včasih mlade podjetnike zavede želja po tem, da bi čim hitreje pridobili investitorje. A ne prenaglite se – to bo prišlo kasneje samo od sebe. Uspešna podjetja so se sprva osredotočila na nek problem in zanj poiskala ustrezno rešitev. Podobno morate storiti tudi vi. Probleme poiščite v vsakdanjem življenju, opazujte druge ljudi, spremljajte pogovore na Facebooku in Twitterju ter si zapisujte male ideje, ki se vam ob tem porajajo.

Čez dan se vsi soočamo z različnimi tegobami, ki bi se jih morda dalo razrešiti na veliko enostavnejši način, le, da tega še ne vemo. In prav tu se skriva vaša možnost za uspeh. Poiščite tisti problem, ki vam je pisan na kožo. Ne ukvarjajte se toliko z idejami, raje natančno preučite problem in rešitev se bo ponudila kar sama od sebe.

Vir: Tech Crunch

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje