Zlata nit 2011: razglašeni najboljši zaposlovalci

Avtor Maja Borštnik — 28.03.2012
Komentiraj!
Dnevnik je v okviru projekta Zlata nit 2011 razglasil najboljše zaposlovalce leta 2011. Zlata nit prepoznava podjetja, ki so z vidika ustvarjalnega, uspešnega in učinkovitega razvoja zaposlenih najboljši zaposlovalci in zgled ter navdih gospodarstvu.
Zlata nit 2011: razglašeni najboljši zaposlovalci

Zlata nit 2011: razglašeni najboljši zaposlovalci (Vir slike: sxc.hu)

Na Zlato nit 2011 se je prijavilo 111 podjetij, kar je največ v zgodovini tovrstnega izbora. V finale so se podjetja uvrstila na osnovi rezultatov raziskave, ki je temeljila na anketi med 7.709 zaposlenimi iz vse Slovenije.

Med malimi podjetji je priznanje prejelo podjetje VIVO, ki na zmagovalnih stopničkah stoji že drugo leto zapored. Med srednje velikimi je nagrado prejel Microsoft Slovenija, ki se že vsa leta uvršča med finaliste in zmagovalce Zlate niti v svoji kategoriji. Med velikimi podjetji pa je priznanje prejela Adra Mobil, ki uspehe dosega zaradi spoštljivega, partnerskega odnosa do ljudi in ustvarjanja pozitivnega vzdušja v podjetju. Posebno priznanje za stabilno rastočega zaposlovalca je prejela Krka.

Anketiranci so med drugim ocenjevali tudi odnos med zaposlenimi in organizacijo - v primerjavi z lanskim izborom je bilo opaziti pozitivno rast, saj je letos ocena znašala 3,72 (lani 3,67).

Zaposleni so predlagali tudi nekaj izboljšav. Opozarjajo, da pri delu, ki ga opravljajo, pridejo do izraza samo nekatere njihove sposobnosti, premalo jih ima redne pogovore o napredovanju, pogrešajo tudi pohvale svojih nadrejenih, menijo pa tudi, da se v podjetju na splošno izogibajo tveganim projektom.

Vir: Dnevnik

Prijavi se na e-novice!