Zlata vreden spanec

Nekaj najboljših idej se je porodilo med spanjem in marsikateri problem je po prespani noči ugledal rešitev.
Zlata vreden spanec

Nov dan, nova ideja!

Kakovosten spanec lahko resnično dela čudeže in priporočljivo je, da marsikatero idejo ali odločitev prespimo, saj lahko med spanjem dobimo nov preblisk ali kreativno idejo.

Med spanjem naši možgani premešajo ideje na bolj inovativen način in drugače razporedijo informacije pridobljene tekom dneva. To pa vodi do novih asociacij in posledično novih idej, saj možgani med spanjem povežejo ideje, dogodke in spomine na neobičajen način. Med spanjem imajo možgani čas za počitek in premislek, med tem ko so v budnem stanju nenehno v stanju pripravljenosti in so prisiljeni reagirati na zunanje dražljaje. Spanje je edini čas, ko se možgani sprostijo in v miru premislijo ideje preteklega dne.

Najboljši čas za memoriziranje podatkov je med 18 in 20 uro, saj je takrat učni cikel najaktivnejši.

Pomankanje spanja ubija kreativnost in vpliva tudi na naš spomin, zato je pomembno, da poskrbimo za zadostno količino kvalitetnega spanca. Idealno je, da hodimo spat zgodaj in zgodaj tudi vstanemo, saj je najbolj kreativen del spanja v prvi polovici noči. V kolikor bi radi prišli do rešitve problema, je priporočljivo razmišljanje o problemu tik pred spanjem. Na kakovost spanca pa izredno vpliva naše stanje v katerem se odpravimo spat, zato je pomembno, da se pred spanjem umirimo.

Vir: Times Online

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje