Zlomil zaščito PlayStationa 3

Avtor — 28.01.2010
Ameriški hacker, ki je svoj sloves razvpitosti pridobil že kot najstnik z odklepom Applovih iPhonov, je sedaj odklenil še Sonyjev PlayStation 3 (PS3). George Hotz se je o tem razgovoril za BBC.
Zlomil zaščito PlayStationa 3

Potrebno je bilo preurediti tako programsko kot tudi strojno opremo (slika: BBC)


Za podvig, ki ljudem omogoča, da na PS3 poganjajo tudi piratske igre ali programsko opremo domače izdelave, je mladi genij potreboval pet tednov.  

PS3 je do sedaj veljala za edino konzolo, ki je še niso uspeli odkleniti, kljub temu, da je na tržišču že tri leta. “Naj bi bila nedotakljiva, a nič ni nezmožno odkleniti”, pravi Hotz, ki svojo tehniko še izboljšuje, bo pa kmalu na spletu objavil vse informacije, ki bodo verjetno zanimale marsikoga. “Sedaj lahko s sistemom delam karkoli želim. Kot da imam nove super sposobnosti, a ne vem točno, kako naj jih uporabljam”, je še dodal. Sony primer že raziskuje, situacijo pa bo ocenil, ko bo imel na voljo več informacij. 

Hotz je povedal, da je s hackanjem konzole pričel lansko poletje, ko je tri tedne analiziral strojno opremo. Po dolgem premoru je nadaljnja dva tedna poskušal zlomiti zaščito sistema, ki je po njegovih besedah zelo zanesljiv.

Vseh skrivnosti njegovega podviga še ni pripravljen razkriti, a pravi, da je 5 odstotkov v strojni opremi, preostalih 95 pa v programski. Priznal je še, da ni uspel zlomiti zaščite celotnega sistema, vključno z zaščitenim spominom, a mu je uspelo najti načine, kako prelisičiti sistem, da dela, kar želi on sam. 

 

Vir: BBC

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje