Zlomil zaščito PlayStationa 3

Ameriški hacker, ki je svoj sloves razvpitosti pridobil že kot najstnik z odklepom Applovih iPhonov, je sedaj odklenil še Sonyjev PlayStation 3 (PS3). George Hotz se je o tem razgovoril za BBC.
Zlomil zaščito PlayStationa 3

Potrebno je bilo preurediti tako programsko kot tudi strojno opremo (slika: BBC)


Za podvig, ki ljudem omogoča, da na PS3 poganjajo tudi piratske igre ali programsko opremo domače izdelave, je mladi genij potreboval pet tednov.  

PS3 je do sedaj veljala za edino konzolo, ki je še niso uspeli odkleniti, kljub temu, da je na tržišču že tri leta. “Naj bi bila nedotakljiva, a nič ni nezmožno odkleniti”, pravi Hotz, ki svojo tehniko še izboljšuje, bo pa kmalu na spletu objavil vse informacije, ki bodo verjetno zanimale marsikoga. “Sedaj lahko s sistemom delam karkoli želim. Kot da imam nove super sposobnosti, a ne vem točno, kako naj jih uporabljam”, je še dodal. Sony primer že raziskuje, situacijo pa bo ocenil, ko bo imel na voljo več informacij. 

Hotz je povedal, da je s hackanjem konzole pričel lansko poletje, ko je tri tedne analiziral strojno opremo. Po dolgem premoru je nadaljnja dva tedna poskušal zlomiti zaščito sistema, ki je po njegovih besedah zelo zanesljiv.

Vseh skrivnosti njegovega podviga še ni pripravljen razkriti, a pravi, da je 5 odstotkov v strojni opremi, preostalih 95 pa v programski. Priznal je še, da ni uspel zlomiti zaščite celotnega sistema, vključno z zaščitenim spominom, a mu je uspelo najti načine, kako prelisičiti sistem, da dela, kar želi on sam. 

 

Vir: BBC

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje