Zlomil zaščito PlayStationa 3

Ameriški hacker, ki je svoj sloves razvpitosti pridobil že kot najstnik z odklepom Applovih iPhonov, je sedaj odklenil še Sonyjev PlayStation 3 (PS3). George Hotz se je o tem razgovoril za BBC.
Zlomil zaščito PlayStationa 3

Potrebno je bilo preurediti tako programsko kot tudi strojno opremo (slika: BBC)


Za podvig, ki ljudem omogoča, da na PS3 poganjajo tudi piratske igre ali programsko opremo domače izdelave, je mladi genij potreboval pet tednov.  

PS3 je do sedaj veljala za edino konzolo, ki je še niso uspeli odkleniti, kljub temu, da je na tržišču že tri leta. “Naj bi bila nedotakljiva, a nič ni nezmožno odkleniti”, pravi Hotz, ki svojo tehniko še izboljšuje, bo pa kmalu na spletu objavil vse informacije, ki bodo verjetno zanimale marsikoga. “Sedaj lahko s sistemom delam karkoli želim. Kot da imam nove super sposobnosti, a ne vem točno, kako naj jih uporabljam”, je še dodal. Sony primer že raziskuje, situacijo pa bo ocenil, ko bo imel na voljo več informacij. 

Hotz je povedal, da je s hackanjem konzole pričel lansko poletje, ko je tri tedne analiziral strojno opremo. Po dolgem premoru je nadaljnja dva tedna poskušal zlomiti zaščito sistema, ki je po njegovih besedah zelo zanesljiv.

Vseh skrivnosti njegovega podviga še ni pripravljen razkriti, a pravi, da je 5 odstotkov v strojni opremi, preostalih 95 pa v programski. Priznal je še, da ni uspel zlomiti zaščite celotnega sistema, vključno z zaščitenim spominom, a mu je uspelo najti načine, kako prelisičiti sistem, da dela, kar želi on sam. 

 

Vir: BBC

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje