Zlomil zaščito PlayStationa 3

Ameriški hacker, ki je svoj sloves razvpitosti pridobil že kot najstnik z odklepom Applovih iPhonov, je sedaj odklenil še Sonyjev PlayStation 3 (PS3). George Hotz se je o tem razgovoril za BBC.
Zlomil zaščito PlayStationa 3

Potrebno je bilo preurediti tako programsko kot tudi strojno opremo (slika: BBC)


Za podvig, ki ljudem omogoča, da na PS3 poganjajo tudi piratske igre ali programsko opremo domače izdelave, je mladi genij potreboval pet tednov.  

PS3 je do sedaj veljala za edino konzolo, ki je še niso uspeli odkleniti, kljub temu, da je na tržišču že tri leta. “Naj bi bila nedotakljiva, a nič ni nezmožno odkleniti”, pravi Hotz, ki svojo tehniko še izboljšuje, bo pa kmalu na spletu objavil vse informacije, ki bodo verjetno zanimale marsikoga. “Sedaj lahko s sistemom delam karkoli želim. Kot da imam nove super sposobnosti, a ne vem točno, kako naj jih uporabljam”, je še dodal. Sony primer že raziskuje, situacijo pa bo ocenil, ko bo imel na voljo več informacij. 

Hotz je povedal, da je s hackanjem konzole pričel lansko poletje, ko je tri tedne analiziral strojno opremo. Po dolgem premoru je nadaljnja dva tedna poskušal zlomiti zaščito sistema, ki je po njegovih besedah zelo zanesljiv.

Vseh skrivnosti njegovega podviga še ni pripravljen razkriti, a pravi, da je 5 odstotkov v strojni opremi, preostalih 95 pa v programski. Priznal je še, da ni uspel zlomiti zaščite celotnega sistema, vključno z zaščitenim spominom, a mu je uspelo najti načine, kako prelisičiti sistem, da dela, kar želi on sam. 

 

Vir: BBC

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje