Zmaga slovenskega podjetja na Imagine cup

V Rusiji se je pretekli teden zbralo približno 300 inovativnih ekip študentov, ki so se potegovale za nagrade v vrednosti 1 milijona dolarjev. Med ekipami, ki so prišle v finale, sta bili tudi dve slovenski: DORA in Beezinga.

Imagine Cup je eno najbolj priznanih tekmovanj za študente tehnoloških smeri, ki ga že 11. leto zapored organizira Microsoft. V letošnjem letu je tekmovanje Imagine Cup privabilo kar 70 % več udeležencev kot v lanskem letu, v roku štirih tednov pa se je za naklonjenost komisije potegovalo kar 300 ekip iz 71 držav, s svojimi inovativnimi programi, z igrami in mobilnimi aplikacijami.

Čestitke ekipi DORA!

V kategoriji inovacij je drugo mesto zasedla slovenska ekipa DORA, ki si je stopničke delila še s SoundSYNK iz Velike Britanije (prvo mesto) in SkyPACS iz Tajske (tretje mesto). Na tekmovanju se je v finalu predstavila tudi slovenska ekipa Beezinga.

Ekipa slovenskih študentov je ustanovila program Doctor’s Operational Research Assistant (DORA), ki kirurgom omogoča dostop do ključnih informacij o pacientu med samo operacijo. Vsakič, ko kirurga zanima nekaj iz kartoteke pacienta in zaradi tega zapusti sterilno operacijsko sobo, se mora, ko se vrne, ponovno umiti, pri čemer izgubi 15 minut dragocenega časa. Program DORA kirurgu omogoča, da pregleda digitalno kartoteko pacienta preko osebnega računalnika kar med operacijo v operacijski sobi.

Člani ekipe DORA so novinarjem na tekmovanju povedali, da njihov program z gibalnimi senzorji in s prepoznavo glasu občutno zmanjša trajanje operacije, zmanjša stres kirurgov in zmanjša možnost okužbe pacienta.

Beezinga

Beezinga je namenjena profesionalnim čebelarjem, z njo pa zaznavajo probleme v čebelnjakih veliko hitreje in z veliko manj truda. Senzorji v čebelnjaku merijo temperaturo in vlažnost, medtem ko kamere in mikrofoni prikazujejo gibanje in obnašanje čebel. Program je trenutno še v beta fazi testiranja, ekipa pa predvideva, da bo za program potrebno odšteti približno 40 dolarjev na čebelnjak.

Vodja ekipe Nenad Čikić je novinarjem na tekmovanju povedal, da je čebelarstvo v Sloveniji tradicionalna dejavnost, ki se zadnje čase sooča s problemi umiranja čebel – ravno ta problem pa program Beezinga rešuje.

Sistem redno posodablja podatke iz čebelnjaka in obvešča čebelarja o morebitnih spremembah. Še ena dobra stvar sistema pa je tudi, da poleg zbiranja podatkov čebelnjak obvaruje pred napadi ostalih čebel.

Vir: imaginecup.com, techcrunch.com, techweekeurope.co.uk, nzherald.co.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje