Zmagovalci letošnjega Seedcampa

Avtor — 27.09.2009
Seedcamp, evropski program za ti. startup podjetja, je naznanil zmagovalce letošnjega leta. Vsako izmed podjetij je, v zameno za 5-10 odstotni delež Seedcampa v podjetju, prejelo 50.000 evrov, namenjenih razvoju njihovih izdelkov. Vsa zmagovalna podjetja bodo naslednje tri mesece preživela v Londonu, kjer bodo pospešeno delala na tem, da se bodo postavila na noge.
Zmagovalci letošnjega Seedcampa

Znani so zmagovalci Seedcampa (slika: blogs.ft.com).

Zmagovalne ekipe so sledeče:

Boxed Ice (Velika Britanija):
Ustanovitelj David Mytton je nedavno dopolnil 22 let, kodirati pa je začel pri svojih 15 letih. Delal je že pri dveh podjetjih in je v zaključnem letu študija prava na univerzi v Birminghamu. Podjetje se ukvarja s Sys Admin izdelki, ki so izjemno preprosti za uporabo. Njihov prvi izdelek je namenjen nadzorovanju strežnikov. (www.serverdensity.com)

Branient (Romunija):

Še en mladenič, 23-letni Emi Gal iz Bukarešte, je že pri svojem tretjem resnem projektu. Podjetje ponuja založnikom, da izberejo najboljšo možno opcijo oglasov za njihov video. Podobno kot Skimlinks, a za video material. 

Codility (Poljska):

Še en zanimiv izdelek iz Varšave. Codility je programska oprema, ki vam pomaga ugotoviti, katere razvijalce je najbolje najeti, tako da vam avtomatsko prikaže rezultate testov kodiranja, ki bi jih običajno pregledali pri iskanju novih uslužbencev za delovna mesta razvijalcev. 

Erply (Estonija):

Kot že ime pove (ERP – Enterprise Resource Planning), se podjetje ukvarja s programsko opremo za načrtovanje virov podjetja oz. celovite rešitve za majhna in srednje velika podjetja. Imajo že 200 strank na štirih tržiščih. Sliši se dolgočasno, a treba je vedeti, da je bilo eno izmed največjih evropskih podjetij v preteklosti SAP, ki se je ukvarjalo prav s tem področjem.

Patients Know Best (Velika Britanija):

Podjetje išče rešitev za ogromen problem, ki smo mu priča v sistemih za zdravstveno nego. To je povezovanje pacientov z zdravniki in kako pacientom dati možnost nadzora. Trenutno jim dobro uspeva, saj so razvili posebno spletno aplikacijo, ki teče znotraj požarnega zidu in je že implementirana v bolnišnico Addenbrooke, ki se nahaja v Cambridgu. Med razvijalce spada tudi nekaj članov osebja bolnišnice.

Talasim

MTV arabskega sveta na spletu. Arabski internet predstavlja kar 400 milijonov ljudi, kar 70 odstotkov Srednjega vzhoda pa predstavljajo ljudje, ki so stari manj kot 30 let. Gre torej za izjemno veliko in mlado tržišče, ki bo svoj vrhunec šele doživelo. Talasim deluje že dve leti in se dobro spozna na razmere na tržišču. Združuje časopisne, radijske in televizijske vsebine.

Seedcamp bo na vsakoletno potovanje po ZDA peljal tudi nekatere ekipe, ki niso zmagale na tekmovanju. To so: Advertag, Joobli, Pearl Systems in VouChaCha.

 

Vir: TechCrunch

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje