Zmagovalci letošnjega Seedcampa

Seedcamp, evropski program za ti. startup podjetja, je naznanil zmagovalce letošnjega leta. Vsako izmed podjetij je, v zameno za 5-10 odstotni delež Seedcampa v podjetju, prejelo 50.000 evrov, namenjenih razvoju njihovih izdelkov. Vsa zmagovalna podjetja bodo naslednje tri mesece preživela v Londonu, kjer bodo pospešeno delala na tem, da se bodo postavila na noge.
Zmagovalci letošnjega Seedcampa

Znani so zmagovalci Seedcampa (slika: blogs.ft.com).

Zmagovalne ekipe so sledeče:

Boxed Ice (Velika Britanija):
Ustanovitelj David Mytton je nedavno dopolnil 22 let, kodirati pa je začel pri svojih 15 letih. Delal je že pri dveh podjetjih in je v zaključnem letu študija prava na univerzi v Birminghamu. Podjetje se ukvarja s Sys Admin izdelki, ki so izjemno preprosti za uporabo. Njihov prvi izdelek je namenjen nadzorovanju strežnikov. (www.serverdensity.com)

Branient (Romunija):

Še en mladenič, 23-letni Emi Gal iz Bukarešte, je že pri svojem tretjem resnem projektu. Podjetje ponuja založnikom, da izberejo najboljšo možno opcijo oglasov za njihov video. Podobno kot Skimlinks, a za video material. 

Codility (Poljska):

Še en zanimiv izdelek iz Varšave. Codility je programska oprema, ki vam pomaga ugotoviti, katere razvijalce je najbolje najeti, tako da vam avtomatsko prikaže rezultate testov kodiranja, ki bi jih običajno pregledali pri iskanju novih uslužbencev za delovna mesta razvijalcev. 

Erply (Estonija):

Kot že ime pove (ERP – Enterprise Resource Planning), se podjetje ukvarja s programsko opremo za načrtovanje virov podjetja oz. celovite rešitve za majhna in srednje velika podjetja. Imajo že 200 strank na štirih tržiščih. Sliši se dolgočasno, a treba je vedeti, da je bilo eno izmed največjih evropskih podjetij v preteklosti SAP, ki se je ukvarjalo prav s tem področjem.

Patients Know Best (Velika Britanija):

Podjetje išče rešitev za ogromen problem, ki smo mu priča v sistemih za zdravstveno nego. To je povezovanje pacientov z zdravniki in kako pacientom dati možnost nadzora. Trenutno jim dobro uspeva, saj so razvili posebno spletno aplikacijo, ki teče znotraj požarnega zidu in je že implementirana v bolnišnico Addenbrooke, ki se nahaja v Cambridgu. Med razvijalce spada tudi nekaj članov osebja bolnišnice.

Talasim

MTV arabskega sveta na spletu. Arabski internet predstavlja kar 400 milijonov ljudi, kar 70 odstotkov Srednjega vzhoda pa predstavljajo ljudje, ki so stari manj kot 30 let. Gre torej za izjemno veliko in mlado tržišče, ki bo svoj vrhunec šele doživelo. Talasim deluje že dve leti in se dobro spozna na razmere na tržišču. Združuje časopisne, radijske in televizijske vsebine.

Seedcamp bo na vsakoletno potovanje po ZDA peljal tudi nekatere ekipe, ki niso zmagale na tekmovanju. To so: Advertag, Joobli, Pearl Systems in VouChaCha.

 

Vir: TechCrunch

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje