Zmagovalci letošnjega Seedcampa

Seedcamp, evropski program za ti. startup podjetja, je naznanil zmagovalce letošnjega leta. Vsako izmed podjetij je, v zameno za 5-10 odstotni delež Seedcampa v podjetju, prejelo 50.000 evrov, namenjenih razvoju njihovih izdelkov. Vsa zmagovalna podjetja bodo naslednje tri mesece preživela v Londonu, kjer bodo pospešeno delala na tem, da se bodo postavila na noge.
Zmagovalci letošnjega Seedcampa

Znani so zmagovalci Seedcampa (slika: blogs.ft.com).

Zmagovalne ekipe so sledeče:

Boxed Ice (Velika Britanija):
Ustanovitelj David Mytton je nedavno dopolnil 22 let, kodirati pa je začel pri svojih 15 letih. Delal je že pri dveh podjetjih in je v zaključnem letu študija prava na univerzi v Birminghamu. Podjetje se ukvarja s Sys Admin izdelki, ki so izjemno preprosti za uporabo. Njihov prvi izdelek je namenjen nadzorovanju strežnikov. (www.serverdensity.com)

Branient (Romunija):

Še en mladenič, 23-letni Emi Gal iz Bukarešte, je že pri svojem tretjem resnem projektu. Podjetje ponuja založnikom, da izberejo najboljšo možno opcijo oglasov za njihov video. Podobno kot Skimlinks, a za video material. 

Codility (Poljska):

Še en zanimiv izdelek iz Varšave. Codility je programska oprema, ki vam pomaga ugotoviti, katere razvijalce je najbolje najeti, tako da vam avtomatsko prikaže rezultate testov kodiranja, ki bi jih običajno pregledali pri iskanju novih uslužbencev za delovna mesta razvijalcev. 

Erply (Estonija):

Kot že ime pove (ERP – Enterprise Resource Planning), se podjetje ukvarja s programsko opremo za načrtovanje virov podjetja oz. celovite rešitve za majhna in srednje velika podjetja. Imajo že 200 strank na štirih tržiščih. Sliši se dolgočasno, a treba je vedeti, da je bilo eno izmed največjih evropskih podjetij v preteklosti SAP, ki se je ukvarjalo prav s tem področjem.

Patients Know Best (Velika Britanija):

Podjetje išče rešitev za ogromen problem, ki smo mu priča v sistemih za zdravstveno nego. To je povezovanje pacientov z zdravniki in kako pacientom dati možnost nadzora. Trenutno jim dobro uspeva, saj so razvili posebno spletno aplikacijo, ki teče znotraj požarnega zidu in je že implementirana v bolnišnico Addenbrooke, ki se nahaja v Cambridgu. Med razvijalce spada tudi nekaj članov osebja bolnišnice.

Talasim

MTV arabskega sveta na spletu. Arabski internet predstavlja kar 400 milijonov ljudi, kar 70 odstotkov Srednjega vzhoda pa predstavljajo ljudje, ki so stari manj kot 30 let. Gre torej za izjemno veliko in mlado tržišče, ki bo svoj vrhunec šele doživelo. Talasim deluje že dve leti in se dobro spozna na razmere na tržišču. Združuje časopisne, radijske in televizijske vsebine.

Seedcamp bo na vsakoletno potovanje po ZDA peljal tudi nekatere ekipe, ki niso zmagale na tekmovanju. To so: Advertag, Joobli, Pearl Systems in VouChaCha.

 

Vir: TechCrunch

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje