Zmanjkalo subvencij za samozaposlitev

Avtor — 06.10.2009
Iz Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije so sporočili, da je zmanjkalo sredstev za subvencije za samozaposlitev.
Zmanjkalo subvencij za samozaposlitev

Subvencije za samozaposlitev so do novega leta pošle.


Neuradno se o tem govori že nekaj časa, uradno pa bila vest potrjena danes: do konca leta je ukinjena subvencija za samozaposlitev s strani Zavoda za zaposlovanje.

Tistim, ki so se delavnice že udeležili, tisti, ki jo obiskujete in tisti, ki na delavnice še čakate (oziroma ste dobili potrditev prijave), boste sredstva dobili, saj so že zagotovljena. Novih kandidatov pa zaenkrat ne sprejemajo več, predvidoma do konca leta.

Subvencija za samozaposlitev je sicer požela večji uspeh, kot je bilo pričakovano, zanimanje slušateljev je bilo izredno. Zavod za zaposlovanje je tudi iz evropskih sredstev skupno za subvencije pridobil okoli 20 milijonov evrov. V letu 2009 se je delavnice, ki je pogoj za pridobitev subvencije udeležilo skoraj 5.500 interesentov. Od tega jih je subvencijo pridobilo skoraj 3.500 oseb. To pomeni, da se je v tem času ustanovilo prav toliko podjetij (s.p. ali d.o.o.). 

Tisti, ki ste zamudili rok za prijavo, ne obupujte. Zavod za zaposlovanje je že napovedal, da bodo subvencije podeljevali tudi prihodnje leto. Želja zavoda je, da se nekoliko okrepi vsebinski del samega izobraževanja ter tako okrepi upanje, da se podjetja obdržijo oziroma da uspejo na trgu. 

Ker bodo torej subvencije dokaj kmalu spet na voljo, vam svetujemo, da se o njih poučite še danes. Predlagamo vam, da si prebrete članek Subvencija za samozaposlitev ter Kako do subvencije za samozaposlitev.

 

Vir: Delo in ZZRS

Oznake: , ,