Zmagovalci letošnjega Imagine Cup so Foreach Solution in Say Goodbye

Včeraj se je v mariborski Kibli končala predstavitev sedmih finalistov letošnjega tekmovanja Imagine Cup ter razglasitev dveh zmagovalnih ekip glavnih kategorij, ki sta najbolj prepričale strokovno komisijo. To sta ekipi Foreach Solution in Say Goodbye.
Zmagovalci letošnjega Imagine Cup so Foreach Solution in Say Goodbye

Ekipa Foreach Solution (Vir: imaginecup.si)

Sedem študentskih ekip se je v prostorih Microsoftovega inovacijskega centra in Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, pomerilo za zmago v slovenskem lokalnem izboru v dveh kategorijah Inovacije in Družbena odgovornost. Za uvrstitev na prestižni finale v Redmondu bodo najboljše slovenske ekipe morale prepričati še polfinalno komisijo, ki bo v mesecu juniju prek spletnega ocenjevanja izmed vseh prispelih prijav na svetovnem nivoju izbrala tiste, ki se bodo udeležile prestižnega svetovnega finala. Ta bo julija na sedežu Microsofta v Redmondu, ZDA.

Foreach Solution, zmagovalci v kategoriji Inovacije

V kategoriji ”Inovacije” je zmagala ekipa Foreach Solution z rešitvijo, ki se imenuje LAMA – Location Aware Mobile Advertising, geolokacijsko oglaševanje. Rešitev prinaša izboljšanje obveščanja o izdelkih določenega trgovca med potencialnimi kupci na področju celotnega nakupovalnega centra in ne samo ene trgovine. Na Imagine cup so se prijavili, ker lahko dobijo dodatne reference, hkrati pa je to lahko velika odskočna deska, ki omogoča tudi prepoznavnost.

Člani ekipe:

  • Mitja Galun, UM FERI
  • Niko Kovačič, UM FERI
  • Klemen Javšovec, UM FERI
  • Mentor: Zedin Salkanović, Adora-med d. o. o.

Say Goodbye, zmagovalci v kategoriji Družbena odgovornost

V kategoriji ”Družbena odgovornost” je z mobilno aplikacijo zmagala ekipa Say Goodbye. Aplikacija omogoča obveščanje ljudi o uporabnikovi smrti, z možnostjo razširitve na ciljne skupine – kot so npr. ekstremni športniki. Na Imagine cup so se prijavili, ker je to najprestižnejše Microsoftovo tekmovanje, ki ima med študenti največ pozornosti in tudi med mediji.

Članice ekipe:

  • Tanja Štular, UPR FAMNIT
  • Tamara Lah, UPR Turistica
  • Anja Rudež, UPR FAMNIT
  • Mentor: Andrej Brodnik, UPR FAMNIT.

Ekipa Say Goodbye

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje