Zmagovalci letošnjega Imagine Cup so Foreach Solution in Say Goodbye

Avtor — 15.04.2015
Včeraj se je v mariborski Kibli končala predstavitev sedmih finalistov letošnjega tekmovanja Imagine Cup ter razglasitev dveh zmagovalnih ekip glavnih kategorij, ki sta najbolj prepričale strokovno komisijo. To sta ekipi Foreach Solution in Say Goodbye.
Zmagovalci letošnjega Imagine Cup so Foreach Solution in Say Goodbye

Ekipa Foreach Solution (Vir: imaginecup.si)

Sedem študentskih ekip se je v prostorih Microsoftovega inovacijskega centra in Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, pomerilo za zmago v slovenskem lokalnem izboru v dveh kategorijah Inovacije in Družbena odgovornost. Za uvrstitev na prestižni finale v Redmondu bodo najboljše slovenske ekipe morale prepričati še polfinalno komisijo, ki bo v mesecu juniju prek spletnega ocenjevanja izmed vseh prispelih prijav na svetovnem nivoju izbrala tiste, ki se bodo udeležile prestižnega svetovnega finala. Ta bo julija na sedežu Microsofta v Redmondu, ZDA.

Foreach Solution, zmagovalci v kategoriji Inovacije

V kategoriji ”Inovacije” je zmagala ekipa Foreach Solution z rešitvijo, ki se imenuje LAMA – Location Aware Mobile Advertising, geolokacijsko oglaševanje. Rešitev prinaša izboljšanje obveščanja o izdelkih določenega trgovca med potencialnimi kupci na področju celotnega nakupovalnega centra in ne samo ene trgovine. Na Imagine cup so se prijavili, ker lahko dobijo dodatne reference, hkrati pa je to lahko velika odskočna deska, ki omogoča tudi prepoznavnost.

Člani ekipe:

  • Mitja Galun, UM FERI
  • Niko Kovačič, UM FERI
  • Klemen Javšovec, UM FERI
  • Mentor: Zedin Salkanović, Adora-med d. o. o.

Say Goodbye, zmagovalci v kategoriji Družbena odgovornost

V kategoriji ”Družbena odgovornost” je z mobilno aplikacijo zmagala ekipa Say Goodbye. Aplikacija omogoča obveščanje ljudi o uporabnikovi smrti, z možnostjo razširitve na ciljne skupine – kot so npr. ekstremni športniki. Na Imagine cup so se prijavili, ker je to najprestižnejše Microsoftovo tekmovanje, ki ima med študenti največ pozornosti in tudi med mediji.

Članice ekipe:

  • Tanja Štular, UPR FAMNIT
  • Tamara Lah, UPR Turistica
  • Anja Rudež, UPR FAMNIT
  • Mentor: Andrej Brodnik, UPR FAMNIT.

Ekipa Say Goodbye

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje