Zmagovalci letošnjega Imagine Cup so Foreach Solution in Say Goodbye

Včeraj se je v mariborski Kibli končala predstavitev sedmih finalistov letošnjega tekmovanja Imagine Cup ter razglasitev dveh zmagovalnih ekip glavnih kategorij, ki sta najbolj prepričale strokovno komisijo. To sta ekipi Foreach Solution in Say Goodbye.
Zmagovalci letošnjega Imagine Cup so Foreach Solution in Say Goodbye

Ekipa Foreach Solution (Vir: imaginecup.si)

Sedem študentskih ekip se je v prostorih Microsoftovega inovacijskega centra in Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, pomerilo za zmago v slovenskem lokalnem izboru v dveh kategorijah Inovacije in Družbena odgovornost. Za uvrstitev na prestižni finale v Redmondu bodo najboljše slovenske ekipe morale prepričati še polfinalno komisijo, ki bo v mesecu juniju prek spletnega ocenjevanja izmed vseh prispelih prijav na svetovnem nivoju izbrala tiste, ki se bodo udeležile prestižnega svetovnega finala. Ta bo julija na sedežu Microsofta v Redmondu, ZDA.

Foreach Solution, zmagovalci v kategoriji Inovacije

V kategoriji ”Inovacije” je zmagala ekipa Foreach Solution z rešitvijo, ki se imenuje LAMA – Location Aware Mobile Advertising, geolokacijsko oglaševanje. Rešitev prinaša izboljšanje obveščanja o izdelkih določenega trgovca med potencialnimi kupci na področju celotnega nakupovalnega centra in ne samo ene trgovine. Na Imagine cup so se prijavili, ker lahko dobijo dodatne reference, hkrati pa je to lahko velika odskočna deska, ki omogoča tudi prepoznavnost.

Člani ekipe:

  • Mitja Galun, UM FERI
  • Niko Kovačič, UM FERI
  • Klemen Javšovec, UM FERI
  • Mentor: Zedin Salkanović, Adora-med d. o. o.

Say Goodbye, zmagovalci v kategoriji Družbena odgovornost

V kategoriji ”Družbena odgovornost” je z mobilno aplikacijo zmagala ekipa Say Goodbye. Aplikacija omogoča obveščanje ljudi o uporabnikovi smrti, z možnostjo razširitve na ciljne skupine – kot so npr. ekstremni športniki. Na Imagine cup so se prijavili, ker je to najprestižnejše Microsoftovo tekmovanje, ki ima med študenti največ pozornosti in tudi med mediji.

Članice ekipe:

  • Tanja Štular, UPR FAMNIT
  • Tamara Lah, UPR Turistica
  • Anja Rudež, UPR FAMNIT
  • Mentor: Andrej Brodnik, UPR FAMNIT.

Ekipa Say Goodbye

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje