Značajske lastnosti, ki so pomembne za start-up podjetnike

Vsekakor obstajajo določene značajske lastnosti, ki ločijo ljudi na tiste, ki bodo brez večjih težav ustanovili in vodili start-up, ter na tiste, ki je bolje, da se tovrstnih izzivov izogibajo. Ena izmed prvih lastnosti je tudi sposobnost navdušeno upoštevati nasvete strokovnjakov in strank.
Značajske lastnosti, ki so pomembne za start-up podjetnike

Značajske lastnosti, ki so pomembne za start-up podjetnike (slika: sxc.hu).

Nobena skrivnost ni, da je zadeva bolj zapletena, kot smo vam namignili v uvodu – vsekakor pa je to dober začetek. Martin Zwilling, veteran na področju start-upov, pravi: »Dolgoletne izkušnje pri delu s podjetniki so me pripeljale do tega, da sem razvil posebno sposobnost, saj hitro opazim, če je nekdo pripravljen prestati teste investitorjev, zaposlenih in strank.«

Predstavljamo vam nekaj ključnih značajskih lastnosti, ki jih start-up podjetnik mora imeti:

  • Uživate v vlogi vizionarja in vodje? Uspeh ne temelji na tem, da kot podjetnik znova in znova »odkrivate Ameriko«. Vodja vizionar ima sposobnost narekovati spremembe do takšne mere, da bodo stranke zadovoljne.
  • Domača sta vam tako kreativnost kot tudi logično razmišljanje. Dober start-up podjetnik mora imeti dovolj domišljije, da gradi na inovativnih idejah. Vsekakor pa to ni dovolj; sposoben mora biti inovativne ideje spremeniti tudi v dobičkonosne.
  • Vam tveganje polni baterije? V kolikor želite uživati v divjih vodah podjetništva, vam tveganje ne sme povzročati skrbi in preglavic.
  • Aktivno iskanje mnenj drugih je zelo pomembno. Prej kot se boste naučili, da si stvari ne jemljete k srcu, boljši podjetnik boste. Vedite, da se bodo povsod našli ljudje, ki bodo vas, vaše podjetje ali vaš produkt kritizirali – ne glede na kvaliteto vašega dela.
  • Bodite motivirani, vendar še vedno potrpežljivi. Nikoli naj vam ne zmanjka motivacije, vendar se morate, tako kot vsak dober podjetnik zavedati, da se nič ne zgodi čez noč.
  • Deklica za vse. Dober podjetnik mora biti sposoben narediti marsikaj – biti mora dober v vsem kar počne (dober in ne odličen), poleg tega pa mora vedeti, kdaj nekaj storiti sam in kdaj prositi za pomoč strokovnjaka.

V kolikor se ne prepoznate v zgoraj naštetih lastnostih, nikar ne obupajte. Najbolj pomembno je, da podjetnik počne nekaj, kar ga veseli in v kar verjame – na tak način lahko postane uspešen vsakdo.

Vir: businessinsider.com.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje