TIBOPO je zmagovalec tekmovanja Start:up Slovenija 2015!

Avtor — 13.05.2015
V Mariboru so na današnji gala svečani prireditvi osmega nacionalnega tekmovanja Start:up Slovenija 2015, ki poteka v okviru konference PODIM, razglasili končnega zmagovalca. Laskavi naziv najboljšega slovenskega startupa leta 2015 je prejel TIBOPO!
TIBOPO je zmagovalec tekmovanja Start:up Slovenija 2015!

Laskavi naziv najboljšega slovenskega startupa leta 2015 je prejel TIBOPO!

Več kot 50 vrhunskih govornikov iz skoraj vseh kontinentov sveta, več kot 30 mednarodnih investitorjev in več kot 600 prijavljenih tujih in domačih podjetnikov se je letos udeležilo konference PODIM, ki je z leti postala ena vodilnih konferenc o podjetništvu, inoviranju in sodobnih poslovnih praksah v Alpe-­Adria regiji.

Udeleženci so poleg izvrstne konference nestrpno čakali tudi na razglasitev zmagovalca tekmovanja Start:up Slovenija 2015, ki jo sedaj že tradicionalno organizirajo v soju žarometov na večernem gala dogodku na prvi dan mednarodne podjetniške konference PODIM.

Posebna enajstčlanska komisija tekmovanja Start:up Slovenija 2015, ki je izbirala med skupno 102 prijavljenimi startup ekipami, je pravkar razglasila zmagovalca.

Startup, ki je prejel nagrade, kipec in laskavi naziv “Slovenski start-­up leta 2015”, je startup TIBOPO, ki je razvil mDrive, edinstven sistem za nadzor dvoročnega upravljanja z vozili.

Ekipa TIBOPO (Vir slike: PODIM)

Za TIBOPO stojijo podjetniki Luka Kreitmayer, Andrej Podvršič, Simon Dobrišek, Janez Perš, Aleš Merčun in Janez Mesarič.

In kaj mDrive sploh je? mDrive je napreden tehnološki sistem za nadzor dvoročnega upravljanja z vozili. Pomaga reševati pomemben dejavnik v prometni varnosti, to je motnja pozornosti-­distrakcija (telefoniranje, pisanje sms-­ov, prehranjevanje, kontrola radia, urejanje videza kot je ličenje ,…). Sistem drastično zmanjša možnosti distrakcij in pomaga reševati življenja in zmanjšuje gospodarsko škodo. 

Preostali finalisti:

Startup InoVine in rešitev za ekspresno proizvodnjo penin MagYeast

Podjetje InoVine je prepoznalo priložnost v skrajšanju izredno zamudnega postopka čiščenja penine, ki je predpogoj za prodajo penine na trg. Zasnovali so inovativno rešitev, imenovano MagYeast, namenjeno hitri magnetni separaciji kvasne usedline iz steklenice penine, ki ta postopek skrajša iz sedanjih nekaj tednov na zgolj 30 minut. 

Člani ekipe InoVine: Marin Berovič, Uroš Pečaver, Sašo Gyergyek, Milan Vitas

Startup Koinhab in platforma za skupinsko gradnjo Coinhab

Coinhab je platforma za kolektivno gradnjo, s katero želi ekipa iz startupa Coinhab rešiti perečo problematiko predragih stanovanj. S svojo rešitvijo povezujejo iskalce stanovanj/graditelje, arhitekte in nepremičninske agencije. Iskalci stanovanj/graditelji tako pridejo do cenejšega doma, arhitekti dobijo dostop do večjih kolektivnih projektov, nepremičninske agencije pa imajo možnost prodaje večjih nepremičnin, ki se v času gospodarske krize težko prodajo. 

Člani ekipe: Taja Benčina, Jure Škorc, Leon Novak, Marko Orel, Aleš Zorc

Startup KRAKEN in tihe plavutke za podvodni ribolov ”Silence in fishworld”

Ekipa KRAKEN predstavlja prve neslišne karbonske plavuti na svetu, ki se uporabljajo tako za vrhunski podvodni ribolov, kot tudi za potapljanje na vdih. So popolnoma neslišne in plavalcu obenem omogočijo 40 odstotni večji izkoristek moči, še vedno pa ohranja karakteristike predhodnih plavuti. Idealne stranke so podvodni ribiči ter apneisti.

Člani ekipe: Maks Robinik, Gregor Ostojić

Startup SBT in orodje za upravljanje tveganj in odločanje Silver Bullet Risk

Ekipa Silver Bullet Risk je razvila orodje za upravljanje tveganj in odločanje, ki rešuje problem celovitega upravljanja tveganj v podjetju in pomaga vodstvu voditi podjetje s sprejemanjem boljših odločitev. Poda jim informacije o težavah in priložnostih, ki lahko bistveno vplivajo na poslovanje podjetja. Lahko prepreči propad podjetja, ali pa jim 2-­3 x poveča EBITDA.

Člani ekipe: Igor Zgonc, Božo Recko, Luka Ločniškar

Vir: PODIM

Oznake: , , ,