Znana je uradna razsodba v primeru Pirate Bay

Danes je sodišče razglasilo razsodbo v primeru Pirate Bay. Vsi štirje obtoženci, ki so bili obtoženi pomoči pri nezakoniti izmenjavi avtorsko zaščitenih vsebin, so bili danes seznanjeni z neprijetno odločitvijo sodišča. Vsak od njih je obsojen na leto dni zaporne kazni in plačilo odškodnine v višini 905.000 dolarjev.
Znana je uradna razsodba v primeru Pirate Bay

Sojenje se je za obtožence končalo slabo.

Sojenje ustanoviteljem torrent strani The Pirate Bay se je končalo pred nekaj tedni. Tožilstvo je za obtožence zahtevalo odškodnino v višini več milijonov dolarjev, vendar pa se obramba z obtožbami ni strinjala, zato so vsi štirje obtoženci trdili, da so nedolžni.

Danes je sodišče po nekaj tedenskem razmisleku sporočilo svojo uradno razsodbo in tako vse štiri obtožence- Petra Sunda, Fredrika Neija, Gottfrida Svartholma in Carla Lundströma- obsodilo na enoletno zaporno kazen in plačilo odškodnine v višini 905.000 dolarjev. Odločitev je sprejelo, ker meni, da so se obtoženci zavedali, da preko svoje strani omogočajo izmenjavo avtorsko zaščitenih vsebin in tako uporabnikom strani pomagali kršiti zakon ter bili s tem soudeleženi pri kaznivem dejanju.

Sundov odvetnik pravi, da njegov varovanec ni bil presenečen nad odločitvijo sodišča, saj je bila razsodba zaradi pomanjkljivega varovanja podatkov na sodišču znana že pred javno razglasitvijo. Na razsodbo se namerava pritožiti, prav tako kot tudi odvetnik Svartholma, ki pravi, da sodišče obtožencev ne bi smelo obravnavati kot ekipo. Pritožbe na odločitev sodišča je potrebno Švedskemu višjemu sodišču predložiti do devetega maja 2009.

Obramba tudi trdi, da je sodnik podlegel političnim pritiskom. Razsodba je med ljudmi povzročila dosti neodobarvanja, verjetno pa bo sprožila še veliko podobnih sodnih primerov. Nekateri menijo, da lahko celo ogrozi razvoj proste izmenjave informacij preko spleta. Kljub razsodbi pa Peter Sunde pravi, da bo spletna stran Pirate Bay delovala še naprej.

 

Vir: TorrentFreak

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje