Znana je uradna razsodba v primeru Pirate Bay

Danes je sodišče razglasilo razsodbo v primeru Pirate Bay. Vsi štirje obtoženci, ki so bili obtoženi pomoči pri nezakoniti izmenjavi avtorsko zaščitenih vsebin, so bili danes seznanjeni z neprijetno odločitvijo sodišča. Vsak od njih je obsojen na leto dni zaporne kazni in plačilo odškodnine v višini 905.000 dolarjev.
Znana je uradna razsodba v primeru Pirate Bay

Sojenje se je za obtožence končalo slabo.

Sojenje ustanoviteljem torrent strani The Pirate Bay se je končalo pred nekaj tedni. Tožilstvo je za obtožence zahtevalo odškodnino v višini več milijonov dolarjev, vendar pa se obramba z obtožbami ni strinjala, zato so vsi štirje obtoženci trdili, da so nedolžni.

Danes je sodišče po nekaj tedenskem razmisleku sporočilo svojo uradno razsodbo in tako vse štiri obtožence- Petra Sunda, Fredrika Neija, Gottfrida Svartholma in Carla Lundströma- obsodilo na enoletno zaporno kazen in plačilo odškodnine v višini 905.000 dolarjev. Odločitev je sprejelo, ker meni, da so se obtoženci zavedali, da preko svoje strani omogočajo izmenjavo avtorsko zaščitenih vsebin in tako uporabnikom strani pomagali kršiti zakon ter bili s tem soudeleženi pri kaznivem dejanju.

Sundov odvetnik pravi, da njegov varovanec ni bil presenečen nad odločitvijo sodišča, saj je bila razsodba zaradi pomanjkljivega varovanja podatkov na sodišču znana že pred javno razglasitvijo. Na razsodbo se namerava pritožiti, prav tako kot tudi odvetnik Svartholma, ki pravi, da sodišče obtožencev ne bi smelo obravnavati kot ekipo. Pritožbe na odločitev sodišča je potrebno Švedskemu višjemu sodišču predložiti do devetega maja 2009.

Obramba tudi trdi, da je sodnik podlegel političnim pritiskom. Razsodba je med ljudmi povzročila dosti neodobarvanja, verjetno pa bo sprožila še veliko podobnih sodnih primerov. Nekateri menijo, da lahko celo ogrozi razvoj proste izmenjave informacij preko spleta. Kljub razsodbi pa Peter Sunde pravi, da bo spletna stran Pirate Bay delovala še naprej.

 

Vir: TorrentFreak

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje