Znana je uradna razsodba v primeru Pirate Bay

Danes je sodišče razglasilo razsodbo v primeru Pirate Bay. Vsi štirje obtoženci, ki so bili obtoženi pomoči pri nezakoniti izmenjavi avtorsko zaščitenih vsebin, so bili danes seznanjeni z neprijetno odločitvijo sodišča. Vsak od njih je obsojen na leto dni zaporne kazni in plačilo odškodnine v višini 905.000 dolarjev.
Znana je uradna razsodba v primeru Pirate Bay

Sojenje se je za obtožence končalo slabo.

Sojenje ustanoviteljem torrent strani The Pirate Bay se je končalo pred nekaj tedni. Tožilstvo je za obtožence zahtevalo odškodnino v višini več milijonov dolarjev, vendar pa se obramba z obtožbami ni strinjala, zato so vsi štirje obtoženci trdili, da so nedolžni.

Danes je sodišče po nekaj tedenskem razmisleku sporočilo svojo uradno razsodbo in tako vse štiri obtožence- Petra Sunda, Fredrika Neija, Gottfrida Svartholma in Carla Lundströma- obsodilo na enoletno zaporno kazen in plačilo odškodnine v višini 905.000 dolarjev. Odločitev je sprejelo, ker meni, da so se obtoženci zavedali, da preko svoje strani omogočajo izmenjavo avtorsko zaščitenih vsebin in tako uporabnikom strani pomagali kršiti zakon ter bili s tem soudeleženi pri kaznivem dejanju.

Sundov odvetnik pravi, da njegov varovanec ni bil presenečen nad odločitvijo sodišča, saj je bila razsodba zaradi pomanjkljivega varovanja podatkov na sodišču znana že pred javno razglasitvijo. Na razsodbo se namerava pritožiti, prav tako kot tudi odvetnik Svartholma, ki pravi, da sodišče obtožencev ne bi smelo obravnavati kot ekipo. Pritožbe na odločitev sodišča je potrebno Švedskemu višjemu sodišču predložiti do devetega maja 2009.

Obramba tudi trdi, da je sodnik podlegel političnim pritiskom. Razsodba je med ljudmi povzročila dosti neodobarvanja, verjetno pa bo sprožila še veliko podobnih sodnih primerov. Nekateri menijo, da lahko celo ogrozi razvoj proste izmenjave informacij preko spleta. Kljub razsodbi pa Peter Sunde pravi, da bo spletna stran Pirate Bay delovala še naprej.

 

Vir: TorrentFreak

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje