Znane najboljše podjetniške ekipe, ki se bodo v jeseni predstavile potencialnim investitorjem in partnerjem v Silicijevi dolini

Avtor — 21.02.2011
Na letošnji izbor se je prijavilo 26 podjetniških ekip. Strokovna komisija, v kateri so sodelovali predstavniki Tehnološkega parka Ljubljana, Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko UL, RSG Kapitala, Poslovnih angelov Slovenije in družbe Simgularis, je na osnovi predstavitve poslovnih idej izbrala štiri podjetniške ekipe za predstavitev v Silicijevi dolini.
Znane najboljše podjetniške ekipe, ki se bodo v jeseni predstavile potencialnim investitorjem in partnerjem v Silicijevi dolini

Zavod Hekovnik so ustanovili Tehnološki park Ljubljana, Laboratorij za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko (LTFE) in Simgularis (slika: boundbreaker.org).

Komisija vseslovenskega projekta Brezmejnik, ki ga izvaja Zavod Hekovnik, je na zboru podjetniških ekip za pripravo in predstavitev pred potencialnimi investitorji in partnerji v Silicijevi dolini izbrala ekipe podjetij Appoteka (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), Sportifiq, Suplea (redni član Tehnološkega parka Ljubljana) in Virtu.

Podjetniške skupine Infinitus (pridruženi član Tehnološkega parka Ljubljana), Digi-Vista, Oglaševalček in TMG-BMC (redni član Tehnološkega parka Ljubljana) bodo na osnovi vprašanj in priporočil komisije pripravile dopolnitve poslovnih načrtov. V kolikor bodo dopolnitve zadovoljive, bodo tudi omenjene skupine dobile priložnost predstaviti se pred investitorji v Silicijevi dolini.

Tomaž Frelih, vodja projekta Brezmejnik je ob zaključku izbora dejal: »Veseli nas da se je letos projekt usmeril vseslovensko in preko predstavitev po vsej Sloveniji. V tehnoloških parkih in inkubatorjih smo pridobili nekatere zelo nepoznane ekipe, ki pa imajo preko priprave lahko velik potencial. Letos smo izbrali nekoliko manj ekip, z namenom, da se le-te najbolje pripravi in se jim mogoči čim bolj učinkovit prodor na globalni trg

Mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana in član komisije, je izpostavil potrebo, ki jo imajo podjetniške skupine za prodor na globalni trg: »S tega vidika bomo perspektivnim podjetniškim skupinam v okviru projekta Brezmejnik omogočili hitrejši in učinkovitejši prodor na tuje trge«.

Izbrane podjetniške ekipe se bodo udeležile pripravljalnih delavnic, individualnih svetovanj in skupnih delovnih vikendov (Geekendov) z namenom učinkovite priprave predstavitev produktov in storitev pred potencialnimi in strateškimi partnerji v Silicijevi dolini.

V okviru projekta Brezmejnik bo v mesecu marcu izveden tudi izbor podjetniških ekip na Hrvaškem za predstavitev v Silicijevi dolini. Najboljše podjetniške ekipe iz Hrvaške se bodo pridružile že izbranim slovenskim ekipam tako na izobraževanju kot tudi na predstavitvah v Silicijevi dolini.

 

Vir: Kristina Ober, Tehnološki park Ljubljana


Oznake: , ,