Znani so finalisti izbora Mladega podjetnika leta 2014

Avtor — 15.06.2014
Znani so finalisti izbora Mladi podjetnik leta 2014, ki ga organizira Zavod mladi podjetnik. Zmagovalec oziroma zmagovalka izbora bo znan/-a na dogodku »Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!«, in sicer 19. junija 2014 v Tehnološkem parku Ljubljana.
Znani so finalisti izbora Mladega podjetnika leta 2014

Znani so finalisti izbora Mladega podjetnika leta 2014

Finalisti izbora so:

  • Andreja Stopar in Nastja Kramer – spletna trgovina Malinca
  • Tadej Jevševar – iskalec izgubljenih predmetov Chipolo
  • Jana Fleišer – vrtec Dobra teta
  • Til Pleterski in Klemen Ptičak – restavracija s kakovostno hitro prehrano Hood burger

Zmagovalec bo prejel laskav naziv “Mladi podjetnik leta 2014”, spoznal izkušeno ekipo podjetnikov in članov komisije, sodeloval bo v številnih intervjujih ter predstavitvah, hkrati pa prejel nagrade v vrednosti nad 10.000 evrov. Izbor poteka v dveh fazah. V prvi je komisija že izbrala 4 finaliste. V drugi fazi, ki bo potekala na omenjenem dogodku, pa sledijo javne predstavitve ekip (t.i. Pitchi), ki bodo pomembno vplivale na končno razvrstitev. 

Kot pravi mlada podjetnica leta 2013 Kristina Kočet iz podjetja Tiko Pro, je naziv prinesel pritrditev, da delajo prav. »Pridobili smo medijsko izpostavljenost, ki si je drugače ne bi mogli privoščiti, stranke so nas pričele jemati bolj resno, pridobili smo ogromno novih kontaktov, ki se še vrstijo. Verjamem, da je ali bo iz tega prišel tudi kakšen dober posel. Naziv nam je omogočil, da sem bila udeležena na kar nekaj okroglih mizah, konferencah in tudi preko druge plati predstavila naše podjetje,« pravi o izboru lanskoletna zmagovalka.

O letošnjih finalistih

Spletna trgovina Malinca

Malinca (www.malinca.si) je spletna trgovina z zdravo prehrano in portal z zdravimi recepti, ki je bila ustanovljena junija 2013. Aprila letos so odprli prvo fizično trgovino Malinca v Velenju. V ogromni shrambi Tince Malince se nahaja veliko odličnih izdelkov polnih vitaminov, mineralov, antioksidantov in drugih pomembnih sestavin, ki pomagajo ohranjati oziroma povrniti zdravje kot tudi dobro počutje. Malinca ima tudi svojo blagovno znamko, v okviru katere se prodaja okoli 100 izdelkov. V aprilu letos so ponudbo z naslova www.malinca.hr razširili še na Hrvaško, v prihodnjih letih pa načrtujejo še prodor v vzhodne države.

»Uvrstitev med štiri finaliste naju je zelo razveselila, saj je to potrditev, da delava v pravi smeri.  Tekmovanje za Mladega podjetnika leta 2014 nama predstavlja priložnost za dodatno prepoznavnost in pridobitev kredibilnosti v svetu podjetništva,« o uvrstitvi v finale izbora mladega podjetnika leta 2014 meni Andreja Stopar.

Iskalec izgubljenih predmetov Chipolo

Chipolo (podjetje Geatronik d.o.o.; www.chipolo.net) je startup podjetje. Njihov istoimenski izdelek je najmanjši in verjetno tudi najlepši iskalec izgubljenih predmetov, ki deluje v povezavi z brezplačno aplikacijo za nadzor in upravljanje iskalcev ter predmetov.

Chipolo lahko namestite na praktično vse – prenosnik, denarnico, ključe, kolo, celo na hišnega ljubljenčka. Je privlačen in diskreten, na voljo v 9 barvah ter opremljen z integriranim senzorjem temperature. Chipolo je prvi iskalec, ki podpira platformi Android in iOS. Je popolnoma brezžičen, uporablja tehnologijo Bluetooth 4.0, zamenljiva standardna baterija pa zdrži do 6 mesecev.

»Z izborom med finaliste smo zadovoljni, kajti vsako priznanje je za startup podjetja pomembno,« uvrstitev med finaliste komentira Tadej Jevševar.

Vrtec Dobra teta

Vrtec Dobra teta (www.dobrateta.si) je mlad in razigran vrtec, ki z izkušnjami in ljubeznijo do otrok skrbi za najmlajše v varnem, nežnem ter zaupljivem okolju. Starše in otroke razveseljujejo na štirih lokacijah v Kranju.

Dobre tete so mlade, energične in izkušene vzgojiteljice oziroma pomočnice, z vsem srcem predane navihancem ter njihovim vragolijam. Vsak dan poskušajo iz malčkov izvabiti nasmejano energijo in jih motivirati za igro, ustvarjanje, s poudarkom na celostnem razvoju njihovih socialnih, čustvenih, gibalnih ter ustvarjalnih sposobnosti. Pri Dobri teti dajejo poseben poudarek na individualen razvoj osebnosti in sposobnosti otroka. Skozi igro in z dobrimi medsebojnimi odnosi se trudijo zagotavljati otroku varno in vzpodbudno okolje, ki omogoča razvoj ustvarjalnosti in osebnosti.

»V čast si štejem nominacijo v družbo resnično izjemnih posameznikov, ki so tudi v finalnem izboru. To je potrditev, da sta trud in neskončna energija, ki ju vlagamo v rast in razvoj naših najmlajših, videna in slišana. Osebno je zame to zagotovilo, da je bila moja odločitev pred nekaj leti, ko sem stopala na takrat negotovo podjetniško pot, prava. S ponosom gledam na velikokrat težke preizkušnje, ki smo jih s pomočjo resnično izjemne ekipe ter ob neskončni podpori svoje družine in najmlajših iz naših enot skupaj uspeli premagati,« pa se nominacije med finaliste izbora veseli Jana Fleišer.

Restavracija s kakovostno hitro prehrano Hood burger

Hood Burger (podjetje Palta d.o.o.; www.facebook.com/hoodburger.ljubljana) je novodobna okrepčevalnica, kjer strežejo goveje in piščančje hamburgerje, steak sendviče in čisto pravi domači krompirček. Njihovo poslanstvo temelji na ponudbi kvalitetne hitre hrane slovenskega porekla, usmerjenosti k strankam in skrbi za čistočo in higieno. Vsi izdelki v ponudbi so plod lastne recepture, tako krompirjeve bombice kot tudi Hood Krompirček. Poleg jedi nudijo strankam vrhunska piva slovenskega pivovarja Bevog. Prizadevajo si postati najbolj prepoznavna restavracija s hitro hrano v Sloveniji, čez nekaj let pa upajo, da bo znamka prisotna tudi izven slovenskih meja.

Hood Burger je alternativa obstoječi gostinski ponudbi hitre prehrane. Z njim so zapolnili del praznine na trgu s konceptom hitre hrane na visokem nivoju, s pomočjo kakovostnih sestavin in unikatnega okusa. Njihovim strankam nudijo doživetje in izkušnjo.

»Še do nedavnega sva s Klemnom obiskovala vse možne seminarje ter delavnice, kako se pravilno lotiti startup podjetja, kje začeti. Minilo je manj kot dve leti od tistih delavnic in težko je opisati veselje, ki sva ga občutila, ko so nama sporočili, da sva prišla v finale za izbor Mladega podjetnika leta 2014. V trenutku se nama je »odvil« film o tem, kako sva začela najino pot, spogledala sva se in oba ponosna drug drugemu le nasmehnila,« pa o uvrstitvi med finaliste izbora meni Til Pleterski.

Razglasitev zmagovalca na dogodku »Mladi Podjetnik? Zakaj pa ne!«

Vljudno ste vabljeni na dogodek »Mladi Podjetnik? Zakaj pa ne!«, ki bo na sporedu 19. junija v Tehnološkem parku Ljubljana. Začel se bo ob 11:00, razglasitev Mladega podjetnika leta 2014 pa je predvidena po 18:15. 

Več o izboru Mladi podjetnik leta 2014 >>

Več o komisiji >>

Več o preteklih zmagovalcih >>

Več o dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! >>


Oznake: , ,