Znani so polfinalisti izbora Mladi podjetnik leta!

Sedemčlanska komisija je izbrala deset polfinalistov, ki se bodo potegovali za laskavi naziv Mladi podjetnik leta. Polfinaliste čakajo javne predstavitve (ang. pitch), ki bodo določile, katerih pet se bo predstavilo v finalu izbora Mladi podjetnik leta.
Znani so polfinalisti izbora Mladi podjetnik leta!

Kdo bo Mladi podjetnik leta 2016? (Vir slike: Jernej Kokol)

Deset polfinalistov se bo v petek, 10. junija 2016, predstavilo na javnih predstavitvah, ki bodo tudi letos potekale v NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani.

Strokovno komisijo sestavljajo Lojze Bertoncelj (30Lean), Sandi Boršo (SAOP), Blaž Zupan (Optiprint), Gregor Sakovič (NLB), dr. Jure Knez (Dewesoft), Alen Marić (Woodway) in Borut Borštnik (Zavod mladi podjetnik).

Komisija bo na podlagi petkovih predstavitev, ki so javne, in že prej izpolnjenih ocenjevalnih obrazcev, izbrala pet finalistov. Ti se bodo na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki bo potekal 16. junija 2016, potegovali za šesti naslov Mladi podjetnik leta. Naziv bo prejel tisti podjetnik, ki je s svojim podjetjem in delom vzor bodočim podjetnikom in mladim podjetnikom, ki so šele na začetku podjetniške poti.

Kdo so polfinalisti (razvrščeni so po abecednem vrstnem redu)?

  • Matija Kovač in Marko Hozjan, Akademija Int

Matija Kovač, navdušenec nad jadranjem in tujimi jeziki, je marca 2014 skupaj z dvema prijateljema razvil inovativen sistem jezikovnih tečajev z mesečno naročnino. Na trg jezikovnih tečajev, ki je precej tog in zastarel, so vnesli prilagodljiv sistem, ki omogoča učenje prek spleta in vpis v tečaje kadarkoli, ne glede na letni čas. S svojim prvim projektom, v katerem nastopa v vlogi lastnika in direktorja, letos načrtuje 275 tisoč evrov prihodkov.

  • Tomaž Erjavec in Jure Pučko, Doctrina

Tomaž Erjavec skupaj z Juretom Pučkom razvija spletni portal Doctrina. Ta farmacevtskim podjetjem ponuja možnost, da na enem mestu izobrazijo ključne osebe, katerih nalogi sta učinkovita prodaja izdelkov in svetovanje. Storitev, v katero so investirali Launchub, RTA in Salus, uporabljajo slovenski, hrvaški, romunski, poljski in ruski uporabniki. Letos pričakujejo novo finančno injekcijo, ki ji bo sledila širitev na britanski trg. Letošnje prihodke ocenjujejo na 340 tisoč evrov.

  • Jože Čož, Gostinske storitve in trgovina

Jože Čož je idejo o gostinskih storitvah dobil pri svojih starših. V Višnji Gori pečejo, kuhajo in prodajajo torte, slaščice, malice in kosila. Čož, ki za letos napoveduje kar 1,5 milijona evrov prihodkov, v bodoče želi odpreti gostilne na novih lokacijah, na katerih bo ohranil sedanji koncept: ponudbo sveže in kuhane hrane, katere videz je prava paša za oči.

Zmagovalca bomo razglasili na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! 16.6.2016 v Ljubljani.

  • Mario Kurtović, Kmetijsko gospodarstvo Panorganic

Mario Kurtović je lastnik Kmetijskega gospodarstva Panorganic, ki ni konvencionalna in tradicionalna slovenska kmetija. Kurtović poudarja, da je moderno oziroma digitalno kmetijstvo bližje podjetništvu kot pa klasičnemu tradicionalnemu kmetijstvu. Panorganic, ki naj bi letos dosegel kar 3 milijone evrov prihodkov, prodajne police polni s česnom, fižolom, ameriškimi borovnicami, jagodami goji in solato Živo. Slednjo prodajajo tudi v sosednji Avstriji. Širitev na sosednji trg jim predstavlja tudi dobro popotnico za širitev na druge tuje trge.

  • Rado Daradan in Mitja Melanšek, Mali junaki

Mitja Melanšek in Rado Dardan sta soustanovitelja podjetja Mali junaki, ki sodeluje s številnimi slovenskimi avtorji. Mali junaki ustvarjajo personalizirane otroške knjige, v katerih je glavni junak lahko prav vsak otrok. Letos se ekipa širi na nemški trg, na katerem si Melanšek in Daradan obetata uspešno poslovanje. Ekipa, ki sodeluje z bolgarskim pospeševalnikom Eleven, naj bi še letos izdala prvo personalizirano otroško kuharico na svetu. Višino letošnjih prihodkov ocenjujeta na 300 tisoč evrov.

  • Matej Bešter, Jaka Žukovec in Miha Geršič, Popolna postava

Matej Bešter, Jaka Žukovec in Miha Geršič želijo z ekipo Popolne postave postati vodilni strokovnjaki za telesno preobrazbo in zdrav življenjski stil v Sloveniji. Ekipa, ki danes šteje že sedem članov, se po uspešnem prodoru na domači in hrvaški trg letos širi še na nemško govorečega. Ekipi, ki naj bi letos ustvarila milijono evrov prihodkov, je uspelo klasično prodajo trenerskih storitev v fitnesu preusmeriti na splet in svojim uporabnikom med drugim ponuditi tudi povsem brezplačno kakovostno vsebino. Do danes so pri hujšanju, preoblikovanju telesa in spremembi življenja pomagali že več kot 5 tisoč posameznikom.

  • Jaka Šmid in Primož Cigler, Proteus Themes

Mlado podjetje Proteus Themes, ki sta ga soustanovila Jaka Šmid in Primož Cigler, je v zgolj treh letih doseglo pomemben mejnik: za milijon dolarjev prodanih tem za WordPress na eni največjih spletnih platform ThemeForest. Podjetje izdeluje nišne teme za WordPress, ki jih je preneslo že skoraj 23 tisoč strank iz več kot 160 držav sveta. Večina njihovih kupcev prihaja iz ZDA in Evrope. Letos naj bi mlado podjetje ustvarilo za 400 tisoč evrov prihodkov.

  • Miha Fabjan in Matej Ramuta, SNIT (SmartNinja)

Miha Fabjan in Matej Ramuta, ki prihajata iz Novega mesta, sta soustanovitelja startupa SNIT, ki se znotraj izobraževalne panoge osredotoča na IT-veščine in tako rešuje problem pomanjkanja IT-kadra. Startup, ki želi pomembno prispevati k večji zaposljivosti mladih v Sloveniji, se je pred kratkim razširil še v Avstrijo, kjer se predstavlja kot prvi ponudnik tovrstnih storitev. Prihodki ekipe naj bi letos znašali 250 tisoč evrov.

  • Gregor Mežan in Maja Perme, Teksel

Gregor Mežan in Maja Perme sta pred petimi leti ustanovila podjetje Teksel, ki ponuja profesionalno avdio-video in multimedijsko opremo. Vizija članov podjetja je postati vodilni ponudnik tovrstne opreme v regiji, ki se od drugih konkurentov loči po znanju, ki je potrebno za svetovanje, pravilno izbiro in namestitev opreme. Za letos načrtujejo milijon evrov prihodkov.

  • Luka Železnik in Dejan Kobal, Tng oprema (KingsBox)

Luka Železnik in Dejan Kobal sta lani soustanovila podjetje Tng oprema, prek katerega z blagovno znamko KingsBox združujeta ljubitelje funkcionalne vadbe iz celotne Evrope. Vsa oprema, ki je na voljo tako rekreativcem kot tudi najsodobnejšim funkcionalnim centrom, se prodaja pod oznako Oblikovano v Evropi. Ekipa je v manj kot enem letu ustvarila 100 tisoč evrov prihodkov, v letošnjem letu pa bodo po trenutnih napovedih ustvarili 160 tisoč evrov prihodkov.

Zmagovalca bomo razglasili na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! 16.6.2016 v Ljubljani.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Z držalci za srajce do mednarodnega uspeha

Z držalci za srajce do mednarodnega uspeha

Nik Vene je v treh letih uspešno razvil svojo poslovno idejo. Držalci za srajce blagovne znamke NV Holders so priljubljeni tako v Sloveniji kot v tujini. Preberite več >>

NV Holders – od izvirne ideje do mednarodne prepoznavnosti

NV Holders – od izvirne ideje do mednarodne prepoznavnosti

22-letni Nik Vene je leta 2014 ugotovil, da si mora stalno popravljati srajco. Po neuspešnem iskanju rešitve na trgu je sam oblikoval prvi držalec za srajce. Tri leta kasneje se lahko pohvali z dvema uspešnima kampanjama na Kickstarterju in več kot 10 tisoč prodanimi izdelki. Preberite več >>

Mladi podjetniki leta na podjetniški vikend v Berlin

Mladi podjetniki leta na podjetniški vikend v Berlin

Zmagovalci zadnjih dveh izborov za mladega podjetnika leta se skupaj z ekipo Zavoda mladi podjetnik in Juretom Knezom iz Dewesofta podajajo na podjetniški vikend v Berlin. Preberite več >>

Panorganicovo jesen bodo zaznamovali novi projekti in dodatne zaposlitve

Panorganicovo jesen bodo zaznamovali novi projekti in dodatne zaposlitve

KMG Panorganic je v letošnjem letu močno razširilo svojo pridelavo tako v Sloveniji kot tudi v tujini, hkrati pa ekipa kuje nove načrte za prihodnost. Preberite več >>

Pivomanija 2017 – vsakih 10 minut novo pivo

Pivomanija 2017 – vsakih 10 minut novo pivo

V Ajdovščino ponovno prihaja praznik pivovarstva v Vipavski dolini: Pivomanija. Festival piva bo potekal 2. septembra 2017, vstopnice pa so že na voljo. V Pivovarni Pelicon za vse obiskovalce že pripravljajo posebno presenečenje – in zagotovo niso edini! Preberite več >>

Matej Pelicon in Anita Lozar iz Pivovarne Pelicon sta mlada podjetnika leta 2017!

Matej Pelicon in Anita Lozar iz Pivovarne Pelicon sta mlada podjetnika leta 2017!

Laskavi naziv mladi podjetnik leta letos roma v roke Mateja Pelicona in Anite Lozar iz Pivovarne Pelicon. Petčlanska komisija izbora, ki jo sestavljajo vrhunski strokovnjaki, je imela letos težko delo, saj so bili vsi finalisti izjemno izenačeni. Izbor in podelitev sedmega naziva mladi podjetnik leta sta potekala v NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani. Preberite več >>

Tudi banka lahko pomaga mladim podjetnikom

Tudi banka lahko pomaga mladim podjetnikom

Mladi podjetniki se v iskanju sredstev za zagon svojega podjetja pogosto obrnejo tudi na banke, čeprav je pridobivanje kredita precej zahtevna naloga. Ali ste vedeli, da vam v bankah lahko pri ustanavljanju podjetja in stopanju na poslovno pot pomagajo tudi na druge načine? Preberite več >>

Tattoo Care – prvo slovensko mazilo za nego tetovaž

Tattoo Care – prvo slovensko mazilo za nego tetovaž

Jasni Grbić se je pri 18 letih življenje obrnilo na glavo. Zaradi hudega ukrivljenja hrbtenice je prestala kar 9-urno operacijo. Brazgotino je prekrila s tatujem. Ker ji obstoječe kreme niso ustrezale, je na podlagi kreme za dojenčke razvila prvo slovensko mazilo za nego tatujev. Preberite več >>

Hajdi.si – združitev funkcionalnosti s trendovskim dizajnom

Hajdi.si – združitev funkcionalnosti s trendovskim dizajnom

Hajdi Korošec Jazbinšek se je s poslovnim svetom srečala že kot priljubljena otroška pevka. Ko pa sta z možem Urbanom postala starša, se je podala v popolnoma drugačne vode – skupaj sta odprla spletno in fizično butično trgovino z otroško opremo in otroškimi modnimi dodatki. Preberite več >>

KingsBox – stranke so na prvem mestu

KingsBox – stranke so na prvem mestu

Podjetje Tng oprema se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo. Luka Železnik in Dejan Kobal sta se za ustanovitev podjetja odločila med študijem, v prvi polovici letošnjega leta pa sta s prodajo opreme pod blagovno znamko KingsBox že presegla lanske prihodke. Preberite več >>

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Google Analytics delavnica in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Predavanje: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje