Znani zmagovalci programa start:Cloud 2013

Avtor — 07.10.2013
Pospeševalniški program start:Cloud 2013 za mlada podjetja start-up s področja poslovnih rešitev v oblaku je zaključen. Zmagovalke programa so poslovne rešitve Enolyse, Medinar, SmartROFO in Esponce.
Znani zmagovalci programa start:Cloud 2013

Boštjan Škufca Zaveršek in Enolyze (Fotografija: Mankica Kranjec)

V programu, ki so ga v sodelovanju s Hekovnikom izvedli Si.mobil, Združenje za informatiko in telekomunikacije ZITex pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) in Združenje EuroCloud Slovenija, je letos sodelovalo 26 ekip, uspešno pa ga je zaključilo 14 ekip. Izbrane poslovne rešitve bodo objavljene tudi na prvi slovenski spletni tržnici s poslovnimi rešitvami bizstore.si.

Rešitvi za nadzorovanje zorenja vina na daljavo Enolyse je nagrado v višini 10.000 EUR podelil Si.mobil. Hekovnik je poslovnim rešitvam za izvajanje spletnih seminarjev s področja zdravstva Medinar, za optimizacijo skladiščnih zalog SmartROFO in omenjeni rešitvi Enolyse podelil kotizacije za sodelovanje v nadaljevalnih programih v skupni vrednosti 6.000 EUR. Združenje EuroCloud Slovenija in ZITex pa bosta svoji nagradi – brezplačno udeležbo na kongresu EuroCloud v Luksemburgu in promocijo po kanalih GZS – podelila rešitvi za ustvarjanje QR kod Esponce.

Udeleženci programa (Fotografija: Mankica Kranjec)

»S programom start:Cloud in spletno tržnico bizstore.si želimo razvijalcem poslovnih rešitev v oblaku olajšati vstop na trg in jim ponuditi učinkovitejšo predstavitev svojih izdelkov potencialnim kupcem,« je ob zaključku letošnjega programa start:Cloud dejal Boštjan Škufca Zaveršek, član uprave Si.mobila. »Letos se je programu pridružilo več ekip kot lani, opazili pa smo tudi spremenjeno strukturo prijavljenih, saj so se programu pridružile zrelejše ekipe, vključno z ekipami raziskovalcev s fakultet in spin-off podjetij, kar kaže na to, da interes za tovrstno podporo med slovenskimi razvijalci poslovnih rešitev obstaja. Zato bomo skupnost razvijalcev poslovnih rešitev v oblaku podpirali še naprej.«

»Združenje za informatiko in telekomunikacije želi s programom start:Cloud pomagati ambicioznim skupinam pri uresničevanju njihovih idej ter jih spodbujati za razvoj storitev v oblaku, ki se bodo lahko uveljavile na svetovnem trgu,« je povedal Dušan Zupančič, direktor ZITexa. »Za uspešnost ni dovolj samo računalniško znanje, temveč so potrebne tudi poslovne veščine in znanja za uspešen zagon in razvoj podjetja start-up na tujih trgih. Ravno program start:Cloud pa omogoča razvijalcem rešitev pridobivanje znanja iz obeh področij.«

»Računalništvo v oblaku ponuja vsaj dve poglavitni prednosti: dostop do najnovejših tehnologij in nove poslovne modele, ki omogočajo dostop do globalnega trga storitev. Program start:Cloud nam hkrati daje tudi dovolj veliko bazo uspešnih poskusov kreiranja podjetij start-up, ki jim nato omogočamo sodelovanje v okviru programa EuroCloud Award, v katerem se srečajo s podjetji start-up iz cele Evrope,« je dejal Dalibor Baškovč, direktor slovenskega kompetenčnega centra in podpredsednik EuroCloud Europe, ki je odgovoren za razvoj področja start-up v okviru evropske organizacije.

start:Cloud 2013 obiskovalci (Fotografija: Mankica Kranjec)

Program start:Cloud, ki so ga razvili na Start-up šoli Hekovnik, temelji na prenosu znanja iz Silicijeve doline, učenju na trgu ter sodelovanju z izkušenimi mentorji s tehničnega in poslovnega področja. 

Sodelujočim ekipam pomaga predvsem pri razvoju in monetizaciji poslovne ideje. V okviru programa ekipe razdelajo svojo idejo, raziščejo trge, preučijo in opredelijo ciljno skupino ter določijo poslovni model. Tehnični del programa pa je namenjen spoznavanju tehnologij računalništva v oblaku, različnih pristopov k razvoju storitev v oblaku, primerov dobre prakse ter načinov zagotavljanja varnosti in nadzorovanja rešitev. Program je preplet 22 predavanj in delavnic ter individualnega dela z mentorji.

Program start:Cloud je omogočilo podjetje Si.mobil. Obiščite največjo slovensko tržnico poslovnih rešitev bizstore.si.

Oznake: , , ,