Zaslužite z delom od doma

Danes je zaradi vsestranske uporabnosti svetovnega spleta ustanovitev in vodenje podjetja od doma zelo olajšano. Strast do svojega dela in dober odnos do strank, tudi če jih nikoli ne srečate, pripomoreta k uspehu. Gospodarska kriza naj pri tem ne bo ovira.
Zaslužite z delom od doma

Delo do doma je zaradi nizkih stroškov primerno za krizo.

Navadno se ideja za podjetje porodi zaradi nezadovoljevanja določene potrebe. Tako je npr. Paul Mann ustanovil podjetje Fetch! Pet Care, ki nudi oskrbo hišnih ljublječkov, ker sam ni našel nikogar, ki bi v njegovi odsotnosti poskrbel za njegovega psa. Paul Mann poslovanje podjetja s pomočjo računalniškega programa, ki ga je razvil, nadzira in vodi od doma. Podjetje je v šestih letih preraslo v eno najhitreje rastočih ameriških podjetij, s franšizami po celi ameriki in se uvrstilo na prvo mesto StartupNationovega seznama stotih najboljših domačih podjetij. Na seznamu, ki podjetja razvršča po različnih kategorijah, najdemo tudi domača podjetja, ki jim gre v času krize najbolje. Na prvo mesto se je uvrstilo podjetje Expert Briefings, ki ponuja telekonferenčne storitve določenim podjetjem.

Ker je na voljo vse manj delovnih mest, se vse več ljudi odloča za podjetništvo. Ustanovitev podjetja od doma je zaradi nizkih stroškov v času recesije privlačna izbira. Mnogo se jih specializira za opravljanje storitev. Dostikrat nudijo svoje usluge večjim podjetjem, kar je posebno iskano v času krize. Njihovo preživetje bo v tem letu odvisno tako od proizvodov in storitev, ki jih nudijo, kot od odnosa s strankami. Tako je npr. od doma vodeno podjetje The Write Resume, ki se ukvarja s pisanjem življenjepisov in posluje že dvajset let, tudi zaradi dobrih odnosov s strankami preraslo v enega najboljših na tem področju. Če stranka v določenem času ni povabljena na razgovor za službo, lastnica Kathy Sweeney brezplačno napiše nov življenjepis.

Število mikro podjetij, ki so vodena od doma, od leta 2005 vztrajno narašča in predstavlja že 55 odstotkov vseh mikro podjetij v ZDA. Veliko domačih podjetij hitro raste, zato se ustanovitelji, ki ne zmorejo več opraviti vsega dela poslužujejo franšizinga. To je storil tudi že omenjeni lastnik podjetja Fetch! Pet Care. Nekaj nasvetov o lastnem domačem podjetju najdete tudi na strani WorkingSolo.

Vir: Inc

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje