Zaslužite z delom od doma

Danes je zaradi vsestranske uporabnosti svetovnega spleta ustanovitev in vodenje podjetja od doma zelo olajšano. Strast do svojega dela in dober odnos do strank, tudi če jih nikoli ne srečate, pripomoreta k uspehu. Gospodarska kriza naj pri tem ne bo ovira.
Zaslužite z delom od doma

Delo do doma je zaradi nizkih stroškov primerno za krizo.

Navadno se ideja za podjetje porodi zaradi nezadovoljevanja določene potrebe. Tako je npr. Paul Mann ustanovil podjetje Fetch! Pet Care, ki nudi oskrbo hišnih ljublječkov, ker sam ni našel nikogar, ki bi v njegovi odsotnosti poskrbel za njegovega psa. Paul Mann poslovanje podjetja s pomočjo računalniškega programa, ki ga je razvil, nadzira in vodi od doma. Podjetje je v šestih letih preraslo v eno najhitreje rastočih ameriških podjetij, s franšizami po celi ameriki in se uvrstilo na prvo mesto StartupNationovega seznama stotih najboljših domačih podjetij. Na seznamu, ki podjetja razvršča po različnih kategorijah, najdemo tudi domača podjetja, ki jim gre v času krize najbolje. Na prvo mesto se je uvrstilo podjetje Expert Briefings, ki ponuja telekonferenčne storitve določenim podjetjem.

Ker je na voljo vse manj delovnih mest, se vse več ljudi odloča za podjetništvo. Ustanovitev podjetja od doma je zaradi nizkih stroškov v času recesije privlačna izbira. Mnogo se jih specializira za opravljanje storitev. Dostikrat nudijo svoje usluge večjim podjetjem, kar je posebno iskano v času krize. Njihovo preživetje bo v tem letu odvisno tako od proizvodov in storitev, ki jih nudijo, kot od odnosa s strankami. Tako je npr. od doma vodeno podjetje The Write Resume, ki se ukvarja s pisanjem življenjepisov in posluje že dvajset let, tudi zaradi dobrih odnosov s strankami preraslo v enega najboljših na tem področju. Če stranka v določenem času ni povabljena na razgovor za službo, lastnica Kathy Sweeney brezplačno napiše nov življenjepis.

Število mikro podjetij, ki so vodena od doma, od leta 2005 vztrajno narašča in predstavlja že 55 odstotkov vseh mikro podjetij v ZDA. Veliko domačih podjetij hitro raste, zato se ustanovitelji, ki ne zmorejo več opraviti vsega dela poslužujejo franšizinga. To je storil tudi že omenjeni lastnik podjetja Fetch! Pet Care. Nekaj nasvetov o lastnem domačem podjetju najdete tudi na strani WorkingSolo.

Vir: Inc

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje