BLOG MARKETING DELAVNICA

Zuckerberg zaradi jopice ni dorasel Facebooku?

Finančni analitik Michael Pachter iz Wedbush Securities je enega najuspešnejših inovativnih poslovnežev našega časa, Marka Zuckerberga, zaradi njegove značilne jopice s kapuco označil za nedoraslega tako velikemu podjetju, kot je Facebook.

Michael Pachter je bil v intervjuju sicer optimističen glede Facebookovega potenciala, a se je spotaknil ob izbiro oblačil ustanovitelja Marka Zuckerberga, ki naj bi bila preveč sproščena in neuradna.

Opozoril je na veliko tveganje, ki grozi Facebooku in, ki naj bi ga predstavljal sam ustanovitelj Mark Zuckerberg in njegova vizija, da poveže svet. Kot razlog za to je Pachter navedel Zuckerbergovo značilno jopico s kapuco, s katero je “investitorjem dokazal, da mu ni veliko mar zanje”.

Kot je pojasnil avtor članka na spletni strani The Next Web, bi nenadna sprememba v Zuckerbergovi garderobi najverjetneje zmedla in prestrašila zaposlene, ki jim je všeč trenutno razpoloženje na delovnem mestu. Ker pa je počutje zaposlenih izredno pomembno za rast podjetja, bi lahko taka sprememba prinesla nemir in težave v sicer trenutno odlično situiranem podjetju. Izbira oblačil Marka Zuckerberga pa očitno ni užalila niti investitorjev, ki že nestrpno pričakujejo prihod Facebookovih delnic na borzni trg.

“Menim, da je to znak nezrelosti. Spoznati mora, da mora investitorjem izkazati ustrezno spoštovanje, če jih že prosi za denar”, je bil prepričan Pachter. Morda je pozabil na dejstvo, da so delnice Facebooka trenutno ene najbolj zaželjenih, ne glede na modni stil ustanovitelja, in, da je tudi Pachter sam izrazil veliko zanimanje zanje.

Pachter pa s tem še ni končal. Trdi, da je Zuckerberg z nošnjo neformalnih oblačil dokazal, da “se ne namerava spremeniti in, da bo vedno počel to, kar je počel do sedaj.” Če izpostavimo, da je Zuckerbergu uspelo zgraditi podjetje za 100 milijard dolarjev in spremeniti svet, bi se bilo smiselno vprašati, zakaj ne bi smel nadaljevati svojega početja?

Vir: The Next Web

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

20.09.2017 od 16:00 do 18:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje