Zuckerberg zaradi jopice ni dorasel Facebooku?

Finančni analitik Michael Pachter iz Wedbush Securities je enega najuspešnejših inovativnih poslovnežev našega časa, Marka Zuckerberga, zaradi njegove značilne jopice s kapuco označil za nedoraslega tako velikemu podjetju, kot je Facebook.

Michael Pachter je bil v intervjuju sicer optimističen glede Facebookovega potenciala, a se je spotaknil ob izbiro oblačil ustanovitelja Marka Zuckerberga, ki naj bi bila preveč sproščena in neuradna.

Opozoril je na veliko tveganje, ki grozi Facebooku in, ki naj bi ga predstavljal sam ustanovitelj Mark Zuckerberg in njegova vizija, da poveže svet. Kot razlog za to je Pachter navedel Zuckerbergovo značilno jopico s kapuco, s katero je “investitorjem dokazal, da mu ni veliko mar zanje”.

Kot je pojasnil avtor članka na spletni strani The Next Web, bi nenadna sprememba v Zuckerbergovi garderobi najverjetneje zmedla in prestrašila zaposlene, ki jim je všeč trenutno razpoloženje na delovnem mestu. Ker pa je počutje zaposlenih izredno pomembno za rast podjetja, bi lahko taka sprememba prinesla nemir in težave v sicer trenutno odlično situiranem podjetju. Izbira oblačil Marka Zuckerberga pa očitno ni užalila niti investitorjev, ki že nestrpno pričakujejo prihod Facebookovih delnic na borzni trg.

“Menim, da je to znak nezrelosti. Spoznati mora, da mora investitorjem izkazati ustrezno spoštovanje, če jih že prosi za denar”, je bil prepričan Pachter. Morda je pozabil na dejstvo, da so delnice Facebooka trenutno ene najbolj zaželjenih, ne glede na modni stil ustanovitelja, in, da je tudi Pachter sam izrazil veliko zanimanje zanje.

Pachter pa s tem še ni končal. Trdi, da je Zuckerberg z nošnjo neformalnih oblačil dokazal, da “se ne namerava spremeniti in, da bo vedno počel to, kar je počel do sedaj.” Če izpostavimo, da je Zuckerbergu uspelo zgraditi podjetje za 100 milijard dolarjev in spremeniti svet, bi se bilo smiselno vprašati, zakaj ne bi smel nadaljevati svojega početja?

Vir: The Next Web

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje