Novice

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 08.07.2016 17:57
Podjetniške, računovodske, davčne, tehnološke ter druge novice objavljene na portalu mladipodjetnik.si.

Navdušite publiko z nepozabnim uvodom

Avtor Mojca Jagodic — Zadnja sprememba 10.02.2017 15:48

Ko začnemo svoj nastop, imamo na voljo 60 sekund, da pritegnemo pozornost občinstva, vzpostavimo kredibilnost, jih usmerimo k naši temi in motiviramo k poslušanju, pravi Darlen Price, avtorica knjige o javnem nastopanju.

Preberi več

Izboljšajte svojo spletno stran z Google Analytics

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 12.02.2017 19:44

Brezplačno spletno orodje Google Analytics vam bo pomagalo zbrati pomembne podatke o obiskovalcih vaše spletne strani torej tudi o vaših (potencialnih) strankah. Novo pridobljeno znanje boste lahko izkoristili tudi za to, da boste izboljšali svojo spletno stran.

Preberi več

Podjetniki, izpilite svoje javno nastopanje!

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 10.02.2017 15:50

Ne glede na podjetniško panogo, v katero vstopate, boste kot podjetnik zagotovo potrebovali odlične govorniške sposobnosti. Če želite uspeti, boste namreč morali tudi javno nastopati - pred mediji, poslovnimi partnerji in nenazadnje tudi pred investitorji!

Preberi več

Nepridobitne organizacije: ne pozabite na letno poročilo

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 10.02.2017 14:28

Nepridobitne organizacije - pravne osebe zasebnega prava (ustanove, sindikati, itd.) morajo po Zakonu o računovodstvu in Zakonu o državni statistiki za zagotovitev javnosti podatkov in za državno statistiko predložiti AJPES letna poročila do konca februarja za preteklo koledarsko leto.

Preberi več

Najem sedeža kot odlična poslovna priložnost

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 10.02.2017 14:28

Morda se izbira sedeža podjetja na prvi pogled ne zdi kot izjemna poslovna priložnost. Gre preprosto za formalnost, ki se zahteva že ob ustanovitvi podjetja. A to mišljenje je zmotno - dober poslovnež bo na vsakem koraku iskal možnosti, ki mu lahko prinesejo boljši poslovni uspeh.

Preberi več

Navidezna resničnost: kaj lahko pričakujemo v prihodnosti?

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 10.02.2017 15:53

Dolgo se je o navidezni resničnosti govorilo zgolj v znanstvenofantastičnih filmih in nanizankah, kasneje je navidezni 3D svet zaživel s pomočjo videoigric, a prav tako hitro tudi ugasnil. Podjetja uporabnikom preprosto niso dostavljala takšne izkušnje, kot so jo obljubljala. Kako pa je danes?

Preberi več

Poslovne priložnosti na forumu

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 10.02.2017 15:53

Na našem podjetniškem forumu se je v zadnjih dnevih pojavilo kar nekaj dobrih poslovnih priložnosti. Vabljeni, da si poleg teh na forumu pogledate tudi ostale, podate svoje mnenje, ali morda dodate tudi kakšno svojo idejo.

Preberi več

Prodajni lijak: Ker je v poslu vse odvisno od prodaje

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 10.02.2017 15:53

Ni pomembno, ali gre za prodajo produktov ali storitev, veliko ali malo podjetje. Preživetje in uspešnost podjetja sta v celoti odvisna od prodaje. Prodajni lijak je skupek rešitev, ki pripomore k upravljanju in razvoju prodajne aktivnosti z namenom maksimiziranja prodaje.

Preberi več

Najboljše aplikacije za Android v letu 2016

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 10.02.2017 15:53

Spletni portal The Next Web je preučil številne nove in obstoječe aplikacije za Android in odločil, katere so bile v letu 2016 najboljše v svojih posameznih kategorijah. Zmagovalne aplikacije se odlikujejo po svoji tehnološki dovršenosti in prijaznosti do uporabnika.

Preberi več

Ekipa MedicoApps navdušuje pilote po svetu

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 10.02.2017 15:53

FlySentinel je prestižna ročna ura za pilote in hkrati prvi nadzorni sistem na svetu, ki meri njihovo psihofizično stanje med letom ter različne parametre v okolju, identificira tveganja in o njih obvešča pilota ter svetuje rešitve, v primeru nesreče pa pošlje tudi klic v sili ter sporoči lokacijo.

Preberi več

Uredite svoj delovni prostor!

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 14.02.2017 12:17

Prebrali ste že na stotine nasvetov za povečanje učinkovitosti. Pa ste kdaj pomislili, da na vašo produktivnost vpliva tudi vaše delovno okolje, še posebej vaš delovni prostor? V prispevku predstavljamo nekaj nasvetov za organizacijo delovnega prostora.

Preberi več

10 zanimivih prevzemov tehnoloških podjetij v preteklem letu

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 05.02.2017 16:33

Za nami je zanimivo leto, ki je prineslo marsikatero presenečenje na področju prodaje uspešnih tehnoloških podjetij. Preberite si, za katera podjetja gre, in se prepričajte o pomembnosti vnaprej pripravljene strategije podjetniške žetve (ang. Exit Strategy), v katero spada tudi prodaja podjetja.

Preberi več

Predlog zdravstvene reforme

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 05.02.2017 16:33

Ministrstvo za zdravje je pripravilo obsežen predlog sprememb Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju. Spodaj povzemamo nekatere najbolj korenite spremembe, ter tiste lastnosti, ki ostajajo nespremenjene.

Preberi več

Minimalna plača v Sloveniji

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 05.02.2017 16:33

Z januarjem je v veljavo stopil nov Zakon o minimalni plači, ki določa pravico do minimalne plače, njeno višino in način spreminjanja. Za delo s polnim delovnim časom določa minimalno bruto plačo 804,96 evrov na zaposlenega.

Preberi več

Koledar poslovnih obveznosti za februar 2017

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 02.02.2017 21:11

Da bi vam olajšali upravljanje vaših finančnih podatkov, smo na portalu mladipodjetnik.si pripravili posebno rubriko - koledar poslovnih dogodkov za prihajajoči mesec. V tabeli boste našli pomembne datume obveznih predložitev podatkov.

Preberi več

Video: Kako pripraviti izvrsten javni nastop?

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 01.02.2017 17:59

Ni univerzalne formule, ki bi človeka pripravila na izvrsten javni nastop, kljub temu pa obstaja nekaj iztočnic, s katerimi si lahko pomagate, da postanete govorec, ki ga bodo želele slišati množice. Chris Anderson je v TED govoru razkril, za kaj gre.

Preberi več

Prijavi se na e-novice!