Novice

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 08.07.2016 17:57
Podjetniške, računovodske, davčne, tehnološke ter druge novice objavljene na portalu mladipodjetnik.si.

Prispevki za popoldanski s.p. - januar 2017

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 27.02.2017 22:10

Vsi, ki svojo dejavnost opravljate prek popoldanskega s.p., imate do 15. v mesecu čas, da davčnemu uradu plačate mesečni prispevek za PIZ (Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje) in ZZ (Prispevek za zdravstveno zavarovanje) za pretekli mesec.

Preberi več

Aktualni razpisi za podjetja

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 31.01.2017 20:23

Vas zanimajo aktualne priložnosti za pridobitev sredstev za vaše podjetje? Oglejte si pregled aktualnih razpisov za podjetja, od mikrokreditov za mikro in mala podjetja do bolj specializiranih razpisov. Pohitite, roki za oddajo dokumentacije se hitro bližajo!

Preberi več

Najbolj gledani oglasi v letu 2016

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 05.02.2017 16:34

V sodobnem svetu oglasov ne gledamo več samo na televiziji, medtem ko čakamo, da se bo začela naša najljubša serija. Najbolj izvirne, domiselne in zabavne si uporabniki YouTuba pogosto ogledajo tudi prostovoljno. V prispevku razkrivamo, kateri so bili lani najbolj priljubljeni.

Preberi več

Quadrofoil gleda v prihodnost

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 31.01.2017 09:30

Podjetje Quadrofoil iz Slovenske Bistrice bo že marca prvim kupcem začelo dostavljati inovativna plovila Q2. Tudi prihodnost podjetja se zdi svetla: načrtujejo gradnjo pametne tovarne na Pragerskem in posledično povečanje proizvodnje plovil.

Preberi več

Brezplačno izobraževanje o zaključnem računu za normirance

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 27.01.2017 12:30

Normiranim samostojnim podjetnikom ni potrebno voditi poslovnih knjig za določanje davčne osnove. Osnova za obračun dohodnine se namreč izračuna tako, da se od ustvarjenih prihodkov odšteje 80 odstotkov normiranih odhodkov. A evidenca za pripravo zaključnega računa je za normirance obvezna.

Preberi več

Ste pripravljeni na revolucijo na trgu dela?

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 29.01.2017 12:11

Globalizacija in tehnologija pospešujeta tako ustvarjanje kot izginjanje delovnih mest. Nekatere ocene kažejo, da lahko avtomatizacija ogrozi kar polovico trenutnih delovnih mest. Se pričenja revolucija na trgu dela? In kako se lahko pripravimo nanjo?

Preberi več

Razvoj in prihodnost sodelovalnih prostorov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 29.01.2017 12:13

Prednost sodelovalnega (angl. coworking) prostora je skupnost, dinamično in raznoliko okolje, ki spodbuja izmenjevanje idej ter promovira sodelovanje in odkrivanje. Takšni prostori so najbolj primerni za zagonska podjetja, kar dokazuje tudi njihov razvoj v Indiji.

Preberi več

Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 28.01.2017 10:09

Da v prihajajočem tednu ne bi spregledali katerega od številnih podjetniških izobraževanj, ki potekajo po različnih krajih v Sloveniji, smo pripravili kratek pregled tedenskih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu.

Preberi več

Brezplačno izobraževanje za normirance, tematika: zaključni račun

Avtor SAOP — Zadnja sprememba 27.01.2017 12:29

Normiranim samostojnim podjetnikom ni potrebno voditi poslovnih knjig za določanje davčne osnove. Osnova za obračun dohodnine se namreč izračuna tako, da se od ustvarjenih prihodkov odšteje 80 odstotkov normiranih odhodkov. A evidenca za pripravo zaključnega računa je za normirance obvezna.

Preberi več

Najboljša orodja za uspeh na družabnih omrežjih

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 30.01.2017 14:42

Ne glede na to, ali gre za majhno podjetje ali veliko korporacijo, je upravljanje s profili na družabnih omrežjih zahtevno delo. Redno oblikovanje in objavljanje odličnih vsebin predstavlja le en vidik, nato pa je treba analizirati še uspešnost objav in angažma sledilcev.

Preberi več

Naj knjige leta 2016 po izboru Chrisa Fralica

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 30.01.2017 14:43

Chris Fralic, uspešni ameriški podjetnik, ki se ukvarja s tveganim kapitalom, že nekaj let sestavlja sezname najboljših knjig, ki jih je prebral v tistem letu. Večinoma gre za poslovne knjige, čeprav ga navdihujejo tudi druge teme. Prebrskajte seznam, morda najdete kaj zase.

Preberi več

Spremenite svoj način organiziranja elektronske pošte

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 30.01.2017 14:43

Podjetniki veste, kako koristno, a hkrati tudi naporno orodje je e-pošta. Zagotovo se včasih počutite, kot da vašega trdua z njo ne bo nikoli konec: ko izbrišete oziroma arhivirate eno sporočilo, prejmete že dve novi. Preizkusite nov način organiziranja elektronske pošte!

Preberi več

V letu 2017 se osredotočite na mobilne spletne strani

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 14.02.2017 12:28

Področje optimizacije spletnih strani se vedno bolj osredotoča na optimizacijo za mobilne naprave. To je razvidno predvsem iz Googlovih posodobitev algoritma za razvrščanje strani, ki vedno bolj upošteva mobilno dostopnost. V letu 2017 se osredotočite na mobilne spletne strani.

Preberi več

MVP mutira. Kaj lahko pričakujemo?

Avtor Maruša Žibert — Zadnja sprememba 28.02.2017 15:22

MVP (ang. Minimum viable product), najosnovnejši sprejemljiv produkt, se je v zadnjih letih začel precej spreminjati. Začel je mutirati. Vzrok so podjetniki, ki čedalje bolj izpuščajo črko V oziroma termin sprejemljivost. Zakaj se to dogaja?

Preberi več

Vabljeni na delavnico Google Analytics!

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 23.01.2017 14:58

Google Analytics je sicer brezplačno, a hkrati eno izmed najbolj koristnih orodij, ki je na voljo vsakemu lastniku spletne strani ali trgovine. Zaradi velikega nabora funkcij pa je tudi kompleksno. Zato smo vam na pomoč poklicali Marka Penka, ki se z Google Analytics srečuje vsakodnevno.

Preberi več

Najboljši podkasti s področja trženja

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 26.01.2017 10:10

Želite biti na tekočem z novicami, intervjuji in nasveti s področja trženja, vendar nimate časa, da bi vse to prebrali? Podkasti so odlična rešitev za usvajanje znanja med vožnjo z avtomobilom, na poti v službo, med ukvarjanjem s športom ali ob kaki drugi aktivnosti.

Preberi več

Triki za produktivne sestanke najuspešnejših vodij

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 26.01.2017 10:10

V ZDA vsak dan opravijo kar 11 milijonov sestankov. Neproduktivni sestanki podjetjem povzročijo 37 milijard dolarjev izgube letno. Vsi vemo, da so sestanki neučinkoviti zaradi nedorečenih dnevnih redov in ohlapnih pravil – kako pa se s tem soočajo direktorji največjih podjetij?

Preberi več

Quadrofoil začenja serijsko proizvodnjo plovil Q2

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 26.01.2017 10:10

Slovensko podjetje Quadrofoil po obsežnem testiranju, nadgrajevanju in izpopolnjevanju originalnega prototipa začenja serijsko proizvodnjo električnih plovil Q2. V tem času se je zgodilo tudi nekaj sprememb osnovnega prototipa, v podjetju pa že načrtujejo razvoj novih plovil.

Preberi več

Poslovni trendi, ki bodo zaznamovali leto 2017

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 26.01.2017 10:10

Na začetku novega leta si radi ogledamo novosti in trende, ki bodo vplivali na nas in naše poslovanje v bližnji prihodnosti. Po mnenju Jeffreyja Hayzletta, poslovneža, voditelja in avtorja, moramo biti še posebej pozorni na spreminjanje in menjavo generacij.

Preberi več

Video: Vodič oglaševanja z Google Adwords

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 26.01.2017 10:10

Le redka podjetja se v tem času ne poslužujejo oglaševanja na spletu. Google Adwords je zato zanje nepogrešljivo orodje, saj omogoča pisanje učinkovitih spletnih oglasov, implementacijo oglaševalskih kampanj ter nenazadnje tudi razumevanje ključnih kazalnikov uspešnosti.

Preberi več

Prijavi se na e-novice!