Novice

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 08.07.2016 17:57
Podjetniške, računovodske, davčne, tehnološke ter druge novice objavljene na portalu mladipodjetnik.si.

V 8 urah do polnega financiranja na Kickstarterju

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 26.01.2017 10:10

Ljubljansko podjetje NV, ki je lani uspešno predstavilo pripomoček za nošenje srajc T-Holder, je na Kickstarterju predstavilo novo, izboljšano različico izdelka z imenom S-Holder. V le 8 urah od začetka je kampanja dosegla zastavljeni cilj 5 tisoč dolarjev.

Preberi več

Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 22.01.2017 14:15

Da v prihajajočem tednu ne bi spregledali katerega od številnih podjetniških izobraževanj, ki potekajo po različnih krajih v Sloveniji, smo pripravili kratek pregled tedenskih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu.

Preberi več

Z zelenim tiskanjem boste pomagali zaščititi okolje

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 19.01.2017 21:45

Ste vedeli, da obstajajo različne metode tiskanja, ki na naravo in okolje nasploh vplivajo na različne načine? »Zeleno tiskanje« je metoda tiskanja, ki pri izbiranju papirja, kemikalij in tehnologij upošteva tudi značilnosti in potrebe okolja, ki ga poskuša čim bolj zaščititi.

Preberi več

Mikrokrediti za mikro in mala podjetja

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 22.01.2017 19:40

Slovenski podjetniški sklad je objavil prvi javni razpis v letu 2017. Tudi letos mikro in malim podjetjem ponuja mikrokredit do višine 25 tisoč evrov z zelo ugodno obrestno mero. Podjetja bodo do mikrokreditov dostopala hitro, enostavno in brez stroškov odobritve.

Preberi več

Infografika: Preživetveni vodič startupov v 13 korakih

Avtor Maruša Žibert — Zadnja sprememba 22.01.2017 19:40

Da je preživetje startupov v prvih mesecih in letih majhno, ni novost. Svoja vrata zapre kar 9 od 10 startupov. Zato je pomembno, da na tej poti naredite čim manj napak. Pred vami je preprost vodič, ki so ga pripravili pri Funders and Founders in ki bo vašemu startupu lahko pomagal, da zacveti.

Preberi več

Kako v Facebooku skrbijo za zvestobo svojih zaposlenih

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 22.01.2017 19:40

Si želite, da bi bili vaši zaposleni zelo zvesti vašemu podjetju? Tako zvesti, da bi jim zaupali celo informacije, ki bi vam lahko škodile, če bi prišle v napačne roke? Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je odkril čudežno formulo, ki jo predstavljamo v prispevku.

Preberi več

Ste si že naložili mobilno miniBLAGAJNO?

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 22.01.2017 19:40

Finančna uprava Slovenije je ustvarila novo mobilno aplikacijo za izdajo gotovinskih računov, ki se imenjuje miniBLAGAJNA. Aplikacija omogoča izdajanje gotovinskih računov na POS tiskalnikih, a zaenkrat le na tistih tablicah in pametnih telefonih, ki uporabljajo operacijski sistem Android.

Preberi več

Aktualni podjetniški razpisi

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 22.01.2017 19:40

Ponovno vam ponujamo kratek pregled aktualnih razpisov za podjetja – od tistih za krepitev kompetenc in inovacijskih potencialov podjetij do bolj specializiranih za projekte s področja energetike ali lesarstva. Roki za oddajo dokumentacije se hitro bližajo!

Preberi več

Odgovor strokovnjaka: Poslovna skrivnost

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 08.03.2017 11:03

Poslovna skrivnost je vsak podatek, ki je rezultat dejavnosti podjetja in njegovih zaposlenih. Ker gre za informacije, za katere ne želimo, da so razkrite konkurenčnim podjetjem, jih označimo kot poslovne skrivnosti in zaposlenim ne dovolimo, da jih širijo naokoli.

Preberi več

Katere so najbolje prodajane blagovne znamke?

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 22.01.2017 19:40

Raziskovalno podjetje Kantar Worldpanel vsako leto objavi študijo Brand Footprint, v kateri hierarhično razvrsti 50 najpomembnejših svetovnih blagovnih znamk s področja potrošnega blaga. Na podlagi rezultatov lahko opazujemo lokalne okuse, trende in obnašanje potrošnikov.

Preberi več

Slovenska podjetja iščejo nove sodelavce

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 24.01.2017 11:30

V nadaljevanju vam predstavljamo seznam nekaterih slovenskih podjetij, ki zaradi rasti in širitve potrebujejo dodaten delovni kader. Če iščete zaposlitev ali pa niste zadovoljni v sedanji službi, preverite seznam, saj se morda prav tu skriva priložnost za vas.

Preberi več

KVIZ: Kako produktivni ste pri delu?

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 18.01.2017 11:27

V želji po večji produktivnosti vam ni potrebno delati več. Delati morate pametneje. Časa namreč v resnici ne morete upravljati - ne morete ga niti ustaviti, niti upočasniti, lahko pa učinkoviteje izkoristite čas, ki ga imate na razpolago.

Preberi več

Katerih MP dogodkov se lahko udeležite v prihajajočih dneh?

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 19.01.2017 13:57

Če ste pred ustanovitvijo podjetja in še nimate vseh odgovorov na vaša vprašanja, ali pa že imate podjetje in iščete informacije o povečanju prodaje, o oglaševanju na Facebooku, o Google Analytics ali pa o povečanju vaše produktivnosti, vas v prihajajočih dneh vabimo na 6 zanimivih izobraževanj.

Preberi več

Video: Uspešen vzlet in pristanek rakete SpaceX

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 18.01.2017 11:29

Podjetje SpaceX je v soboto prvič po septembrski eksploziji na izstrelišču v vesolje izstrelilo raketo. Tokrat je vse potekalo po načrtih, kar pomeni, da lahko podjetje nadaljuje z načrtovanimi izstrelitvami, ki so bile po nesreči odpovedane oziroma prestavljene.

Preberi več

Kako se bo v letu 2017 razvijal internet stvari

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 23.02.2017 15:04

Internet stvari je eden najpomembnejših trendov, ki bodo oblikovali našo prihodnost. Vedno več podjetij prepoznava potencial interneta stvari za poglabljanje odnosov in izboljšanje poslovanja. Če vas zanima, kaj se bo na tem področju dogajalo v tem letu, preberite prispevek.

Preberi več

Video: Podjetnik se mora znati odzvati na spremembe

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 18.01.2017 11:29

Gary Vaynerchuk je ameriški serijski podjetnik, znan pa je predvsem po svojem udejstvovanju na družabnih omrežjih. Prav tako velja za odličnega javnega govorca in pisatelja knjižnih uspešnic. V svojem 45 minutnem nastopu na Inbound 2016 konferenci v Bostonu je predaval na temo sprememb.

Preberi več

Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 13.01.2017 12:29

Da v prihajajočem tednu ne bi spregledali katerega od številnih podjetniških izobraževanj, ki potekajo po različnih krajih v Sloveniji, smo pripravili kratek pregled tedenskih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu.

Preberi več

Video: Kako se izogniti nekoristnim sestankom

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 18.01.2017 11:29

V službi nam sodelavci in nadrejeni vsakodnevno kradejo čas, pravi David Grady. S to opazko cilja na nepotrebne, nekoristne, neorganizirane in neproduktivne sestanke, ki so stalnica poslovnega okolja. Kako se takšnim sestankom izogniti oziroma jih izboljšati – oglejte si video.

Preberi več

Nov predlog Zakona o potrošniških kreditih

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 18.01.2017 11:29

Ministrstvo za gospodarstvo je podalo nov predlog Zakona o potrošniških kreditih. Nov predlog dopolnjuje veljavni zakon glede potrošniških kreditov, ki so zavarovani s hipoteko ali drugo stvarno pravico ali pa so namenjeni nakupu stanovanjske nepremičnine.

Preberi več

Prijavi se na e-novice!