Novice

Podjetniške, računovodske, davčne, tehnološke ter druge novice objavljene na portalu mladipodjetnik.si.

Kakšna je razlika med koncernom in holdingom?

Avtor — Zadnja sprememba 26.07.2017

V pogovornem jeziku izraza koncern in holding neredko zamešamo. Pri obeh gre za vrsto med seboj povezanih gospodarskih družb in izvrševanje vpliva obvladujoče družbe na odvisne gospodarske družbe. Več informacij o obeh pojmih in razlikah med njima predstavljamo v prispevku.

Preberi več

Pivomanija 2017 – vsakih 10 minut novo pivo

Avtor — Zadnja sprememba 26.07.2017

V Ajdovščino ponovno prihaja praznik pivovarstva v Vipavski dolini: Pivomanija. Festival piva bo potekal 2. septembra 2017, vstopnice pa so že na voljo. V Pivovarni Pelicon za vse obiskovalce že pripravljajo posebno presenečenje – in zagotovo niso edini!

Preberi več

Program Usposabljanje na delovnem mestu 2017/2018

Avtor — Zadnja sprememba 24.07.2017

Zavod RS za zaposlovanje je pred nekaj dnevi objavil Javno povabilo delodajalcem za izvedbo projektov v okviru programa Usposabljanje na delovnem mestu 2017/2018. Brezposelni si tako izboljšajo zaposlitvene možnosti, delodajalci pa usposobijo kandidate za konkretno delo.

Preberi več

Preko odkupa dolga do pravočasnega plačila

Avtor — Zadnja sprememba 26.07.2017

Vsako podjetje si želi likvidno poslovati, a včasih so težave neizogibne, saj izdani računi kljub opominom niso poravnani. Podjetja se morajo tedaj učinkovito soočiti s težavami, ki jih spremljajo na poti pridobivanja plačila za svoje storitve.

Preberi več

Najnovejši razpisi za podjetnike

Avtor — Zadnja sprememba 27.07.2017

Če vas zanimajo priložnosti za pridobitev povratnih ali nepovratnih sredstev za vaše podjetje, si oglejte pregled aktualnih razpisov z različnih področij za podjetja in posameznike. Pohitite s pripravo dokumentacije, roki za oddajo prijav se hitro približujejo!

Preberi več

Prispevki za popoldanski s.p. – junij 2017

Avtor — Zadnja sprememba 21.07.2017

Vsi, ki svojo dejavnost opravljate prek popoldanskega s.p., imate do 20. v mesecu čas, da davčnemu uradu plačate mesečni prispevek za PIZ (Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje) in ZZ (Prispevek za zdravstveno zavarovanje) za pretekli mesec.

Preberi več

Spremembe pri obdavčitvi normirancev

Avtor — Zadnja sprememba 14.07.2017

Ministrstvo za finance pripravlja predlog sprememb davčne zakonodaje, ki posega v davčno ureditev t. i. normirancev. Po pisanju časnika Finance naj bi spremembe vključevale zlasti nižji odstotek normiranih odhodkov (in posledično večjo davčno osnovo) in nadomestitev dokončne 20-% davčne stopnje z dohodninsko lestvico.

Preberi več

Slovenska podjetja iščejo nove sodelavce

Avtor — Zadnja sprememba 25.07.2017

Iščete prvo zaposlitev? Niste zadovoljni s trenutno službo in si želite spremembe? V nadaljevanju predstavljamo seznam nekaterih slovenskih podjetij, ki zaradi rasti in širitve potrebujejo dodaten delovni kader. Morda se prav tu skriva prava priložnost za vas!

Preberi več

Infografika: Besedišče s področja vrednostnih papirjev

Avtor — Zadnja sprememba 27.07.2017

Razumevanje trga vrednostnih papirjev je zahtevna naloga za nove vlagatelje. Novi koncepti, tehnična terminologija, dobronamerni nasveti – vse to lahko zmede in odvrne še tako zagnanega posameznika. V infografiki predstavljamo osnovno besedišče s tega področja v angleškem jeziku.

Preberi več

SEO optimizacija za prodajne spletne strani

Avtor — Zadnja sprememba 23.06.2017

Prodajne spletne strani se od klasičnih bistveno razlikujejo in temu primerno mora biti prilagojen tudi sam postopek SEO optimizacije le-teh. Prodajna spletna stran namreč ne sme biti privlačna zgolj za potencialne kupce, temveč tudi za Googlove iskalne pajke.

Preberi več

Koledar poslovnih obveznosti za julij 2017

Avtor — Zadnja sprememba 10.07.2017

Da bi vam olajšali upravljanje vaših finančnih podatkov, smo na portalu mladipodjetnik.si pripravili posebno rubriko – koledar poslovnih dogodkov za prihajajoči mesec. V tabeli boste našli pomembne datume obveznih predložitev podatkov.

Preberi več

Franšiza – franšizing

Avtor — Zadnja sprememba 27.07.2017

Franchizing predstavlja enega izmed načinov poslovnega sodelovanja, ki omogoča širitev in prodor na nova tržišča z že obstoječimi znamkami. Za podjetnika, ki deluje v Sloveniji, je franšizing lahko odlična ideja za lastno podjetje ali start-up.

Preberi več

Kakšna pravna oseba je zavod?

Avtor — Zadnja sprememba 06.07.2017

V poslovnem svetu se podjetniki soočajo s številnimi odločitvami. Že pri ustanovitvi podjetja se lahko močno zaplete – s. p., d. o. o., d. n. o., d. d. in tako dalje, možnosti je ogromno. Paleto pa lahko še razširimo, če vzamemo v obzir druge pravne oblike, ki obstajajo.

Preberi več