Novice

Podjetniške, računovodske, davčne, tehnološke ter druge novice objavljene na portalu mladipodjetnik.si.

Kako se lotiti razvoja poslovne ideje?

Avtor — Zadnja sprememba 28.05.2017

Imate poslovno idejo, pa ne veste, kako se lotiti njenega razvoja? Se spuščate v svet podjetništva, a se želite še pred tem prepričati, da ste predelali vse ključne vidike zagona? Preverite še zadnja koraka v procesu razvoja odlične poslovne ideje.

Preberi več

Za kakšen tiskalnik naj se odločim?

Avtor — Zadnja sprememba 28.05.2017

Razmišljate o nakupu novega tiskalnika za domačo ali pisarniško rabo? Se vam pogosto dogaja, da potrebujete tisk širokega formata, vendar lahko v pisarni tiskate le do formata A4 ali A3, tisk pri zunanjih ponudnikih pa vam ne ustreza?

Preberi več

Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor — Zadnja sprememba 26.05.2017

Ne spreglejte zanimivih podjetniških srečanj, ki bodo v prihajajočih tednih potekala po različnih krajih v Sloveniji! Za vas smo pripravili kratek pregled zanimivih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu. Vabljeni k udeležbi!

Preberi več

Spletni tečaj: Kako oblikovati zagonsko podjetje

Avtor — Zadnja sprememba 26.05.2017

Če začenjate svojo podjetniško pot, je brezplačni tečaj How to Build a Startup odličen pripomoček za vas. V okviru tečaja, ki poteka na platformi Udacity, vam bo znani serijski podjetnik Steve Blank predstavil ključne korake pri oblikovanju uspešnega zagonskega podjetja.

Preberi več

Kako naj se lotim odkupa dolga?

Avtor — Zadnja sprememba 26.05.2017

Podjetnikom, ki poslujejo z različnimi strankami, se lahko zgodi, da se zaradi neplačnikov znajdejo tudi v likvidnostnih težavah. Kako se soočiti s takšnim problemov? Ena od rešitev je odkup dolgov oziroma terjatev. Kaj je to in kako se tega lotiti?

Preberi več

Aktualni podjetniški in drugi razpisi

Avtor — Zadnja sprememba 25.05.2017

Vas zanimajo priložnosti za pridobitev povratnih ali nepovratnih sredstev za vaše podjetje? Oglejte si pregled aktualnih razpisov za podjetja in posameznike z različnih področij. Pohitite s pripravo dokumentacije, roki za oddajo prijav se hitro približujejo!

Preberi več

Infografika: Vedenje slovenskih uporabnikov na spletu

Avtor — Zadnja sprememba 25.05.2017

V podjetju Red Orbit so že šesto leto zapored pripravili infografiko, s katero spremljajo vedenje slovenskih uporabnikov na spletu. Med najpomembnejšimi ugotovitvami je vedno večja moč mobilnih naprav, ki po obisku spletnih strani počasi dohitevajo namizne računalnike.

Preberi več

Kako do dobrih poslovnih idej?

Avtor — Zadnja sprememba 24.05.2017

Želite ustanoviti podjetje, vendar nimate privlačne poslovne ideje? Ali vas muči popolnoma nasproten problem – vaši možgani delujejo s polno paro, vi pa se ne morete odločiti, na katero idejo bi se osredotočili? V prispevku predstavljamo nekaj nasvetov za razvoj poslovne ideje.

Preberi več

Na izlet s PiPijem!

Avtor — Zadnja sprememba 24.05.2017

Področje ekonomije delitve je v zadnjem času izjemno priljubljeno tako v tujini kot tudi v Sloveniji. Pred kratkim je tako zaživela spletna platforma za t. i. peer to peer car sharing z imenom PiPi. Spregovorili smo z Uršo Hribernik, ki nam je predstavila zanimiv projekt.

Preberi več

Kakšen vpliv imajo družabna omrežja na SEO?

Avtor — Zadnja sprememba 25.05.2017

Po ustvarjanju in objavljanju vsebin se delo na spletni strani še ne konča. Treba je poskrbeti, da bodo bralci nove vsebine videli, jih prebrali in na koncu tudi delili s svojimi znanci preko družbenih omrežij, kot so Facebook, LinkedIn ali Twitter.

Preberi več

Google testira nove spremembe svojega iskalnega algoritma

Avtor — Zadnja sprememba 25.05.2017

SEO strokovnjaki so tekom vikenda opazili nekaj manjših sprememb na prvih straneh iskalnih zadetkov v Googlu. Gre za posledico Googlovega testiranja manjših sprememb na iskalnih algoritmih, ki po novem zadetkov, ki so že prikazani na vrhu med plačanimi oglasi, v nadaljevanju ne bodo podvajali več. Do sedaj so se namreč med zadetki lahko izpisali dvakrat.

Preberi več

Earlybird za SEO izobraževanje le še danes!

Avtor — Zadnja sprememba 22.05.2017

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če je malo obiska, je tudi prodaje malo. To težavo rešuje spletni marketing.

Preberi več

Gospodarska situacija v Sloveniji se izboljšuje

Avtor — Zadnja sprememba 22.05.2017

Na nedavni novinarski konferenci je Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve predstavila rezultate poslovanja slovenskih gospodarskih družb v letu 2016. AJPES je v preteklem letu zabeležil nadaljnjo rast prihodkov in števila zaposlenih v podjetjih.

Preberi več

Znižajte stroške tiskanja v podjetju!

Avtor — Zadnja sprememba 19.05.2017

Podjetja stalno stremijo k čim bolj optimiziranemu poslovanju. Med področji, na katerih lahko prihranite nekaj sredstev, je tudi tiskanje. Ali natisnete skoraj vsako elektronsko sporočilo? Ali stalno kupujete nove kartuše in papir? Predstavljamo nekaj nasvetov za prihranek.

Preberi več

Aktualni razpisi za podjetja in posameznike

Avtor — Zadnja sprememba 19.05.2017

Vas zanimajo priložnosti za pridobitev povratnih ali nepovratnih sredstev za vaše podjetje? Oglejte si pregled aktualnih razpisov za podjetja in posameznike z različnih področij. Pohitite, roki za oddajo prijav se hitro približujejo!

Preberi več

Individualizirana nega kože iz Alp

Avtor — Zadnja sprememba 17.05.2017

Slovenska kozmetična blagovna znamka AlpStories se osredotoča na kozmetične izdelke, ki so narejeni v skladu z edinstvenimi željami in potrebami vsakega posameznika. S kampanjo množičnega investiranja želi AlpStories vnesti individualnost tudi na avstrijski kozmetični trg.

Preberi več

Slovenska podjetja iščejo nove sodelavce

Avtor — Zadnja sprememba 17.05.2017

Iščete zaposlitev? Niste zadovoljni s trenutno službo in si želite spremembe? V nadaljevanju predstavljamo seznam nekaterih slovenskih podjetij, ki zaradi rasti in širitve potrebujejo dodaten delovni kader. Morda se prav tu skriva priložnost za vas.

Preberi več

Vaš muči obračun plač?

Avtor — Zadnja sprememba 17.05.2017

Ste v svojem podjetju zadolženi za birokracijo, računovodstvo in druge povezane naloge, čeprav pravzaprav nimate izobrazbe s tega področja? Se vsak mesec posebej izgubljate v raznoraznih dodatkih in prispevkih, ki sodijo k obračunu plač? Naj vam olajšamo življenje!

Preberi več

Dobro jutro, svet iger!

Avtor — Zadnja sprememba 17.05.2017

“Že stari Rimljani so rekli: Kruha in iger!” Tako je zvenel uvodni stavek v prvo sredino jutro v maju, v prijetni, a še rahlo zaspani atmosferi Svetovne kavarne Sputnik. Z mesečnim dogodkom Startup Cafe smo se ob vonju kave prebudili v svet iger.

Preberi več

Prijavi se na izbor Mladi podjetnik leta!

Avtor — Zadnja sprememba 16.05.2017

V Zavodu mladi podjetnik iščemo mlado podjetnico ali podjetnika leta! Nagrade in komisija so pripravljene, čakamo le še na vašo prijavo! Boste ravno vi prejeli laskavi naslov, veliko medijske pozornosti in 15 tisoč evrov nagrad?

Preberi več

Poslovne priložnosti na forumu

Avtor — Zadnja sprememba 16.05.2017

Na našem podjetniškem forumu se je v zadnjih dnevih pojavilo kar nekaj dobrih poslovnih priložnosti. Vabljeni, da si poleg teh na forumu pogledate tudi ostale, podate svoje mnenje, ali morda dodate tudi kakšno svojo idejo.

Preberi več