Odgovor strokovnjaka

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 30.06.2012 18:14
Rubrika odgovor strokovnjaka, ki je namenjena odgovorom na vaša vprašanja.

Odgovor strokovnjaka: prednosti in slabosti d.o.o.

Avtor Saba Resnik — Zadnja sprememba 10.10.2011 08:21

Vsekakor je najpomembnejša lastnost družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), da družbeniki niso odgovorni za obveznosti družbe. Ima pa takšna oblika podjetja tudi slabosti. Tokrat vam v rubriki odgovor strokovnjaka odgovarjamo na vprašanje, kakšne so prednosti in slabosti.

Preberi več

Odgovor strokovnjaka: gradnja objektov

Avtor Saba Resnik — Zadnja sprememba 30.09.2011 07:17

V tokratni rubriki odgovor strokovnjaka smo se dotaknili teme gradnje objekta - tako s strani naročnika kot tudi s strani izvajalca. Na vprašanje o tem, na kaj moramo biti najbolj pozorni pri gradnji objekta, odgovarja Boštjan J. Turk.

Preberi več

Odgovor strokovnjaka: družini prijazno podjetje

Avtor Saba Resnik — Zadnja sprememba 21.09.2011 08:17

V tokratni rubriki odgovor strokovnjaka smo se dotaknili teme družini prijaznega podjetja. Usklajevanje kariere in družine je zahtevno, vendar postaja tudi to vse pomembnejša vrednota. Podjetja, ki le-to cenijo, pa vsekakor postajajo magnet za dobre kadre.

Preberi več

Odgovor strokovnjaka: Kako se preračuna DDV?

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 27.09.2016 16:39

V tokratni rubriki odgovor strokovnjaka vam predstavljamo navodilo, kako iz bruto cene izdelka (cena + DDV) preračunati neto ceno. V ta namen sta v Pravilniku o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost določena količnika za preračun bruto cene z 8,5 in 20 % DDV.

Preberi več

Strokovnjak odgovarja: patentna pravica

Avtor Saba Resnik — Zadnja sprememba 02.08.2011 08:06

Tokrat bomo v rubriki strokovnjak odgovarja govorili o patentni pravici. Bralca revije Podjetnik je namreč zanimalo, koliko bi moral biti izdelek drugačen od patentiranega, da s tem ne bi kršil patentne pravice. Odgovarja D. Borštar, evropski patentni zastopnik in zastopnik za modele in znamke.

Preberi več

Strokovnjak odgovarja: Izplačilo regresa

Avtor Saba Resnik — Zadnja sprememba 12.07.2011 06:48

V tokratni rubriki strokovnjak odgovarja vam predstavljamo vprašanje delodajalca o pravicah delavca do regresa in vprašanje o višini regresa. V nadaljevanju si lahko preberete tudi kaj se zgodi, če delavec zamenja službo in kdaj je zakonsko določen rok za izplačilo regresa.

Preberi več

Strokovnjak odgovarja: kaj je prokura in kaj skupna prokura?

Avtor Saba Resnik — Zadnja sprememba 14.03.2011 05:25

V tokratni rubriki strokovnjak odgovarja bomo podrobneje opisali prokuro, kdo je lahko prokurist, koliko prokuristov lahko imenuje družba, skupno prokuro, obseg prokure, prenehanje in prenos, vpis in podelitev prokure ter podeljevanje prokure v praksi. V nadaljevanju odgovarjamo na vprašanje bralke: "Kaj je prokura in kaj skupna prokura?"

Preberi več

Strokovnjak odgovarja: pravica do celotnega letnega dopusta (odgovarja Verlag Dashöfer)

Avtor Saba Resnik — Zadnja sprememba 18.02.2011 12:48

Delodajalec mora sklep, s katerim določi število dni letnega dopusta, ki za konkretno leto pripadajo delavcu, izdati do 31.3. tekočega koledarskega leta. Ta datum sicer poznamo vsi, še vedno pa se pojavljajo določena vprašanja, povezana z letnim dopustom. Tokratna rubrika strokovnjak odgovarja razrešuje problem pridobitve pravice delavca do celotnega letnega dopusta.

Preberi več

Prijavi se na e-novice!