Podjetniški RSS

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 11.03.2011 12:51

Katerih MP dogodkov se lahko udeležite v prihajajočih dneh?

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 16.01.2017 10:10

Če ste pred ustanovitvijo podjetja in še nimate vseh odgovorov na vaša vprašanja, ali pa že imate podjetje in iščete informacije o povečanju prodaje, o oglaševanju na Facebooku, o Google Analytics ali pa o povečanju vaše produktivnosti, vas v prihajajočih dneh vabimo na 6 zanimivih izobraževanj.

Preberi več

Video: Uspešen vzlet in pristanek rakete SpaceX

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 16.01.2017 09:55

Podjetje SpaceX je v soboto prvič po septembrski eksploziji na izstrelišču v vesolje izstrelilo raketo. Tokrat je vse potekalo po načrtih, kar pomeni, da lahko podjetje nadaljuje z načrtovanimi izstrelitvami, ki so bile po nesreči odpovedane oziroma prestavljene.

Preberi več

Kako se bo v letu 2017 razvijal internet stvari

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 15.01.2017 12:45

Internet stvari je eden najpomembnejših trendov, ki bodo oblikovali našo prihodnost. Vedno več podjetij prepoznava potencial interneta stvari za poglabljanje odnosov in izboljšanje poslovanja. Če vas zanima, kaj se bo na tem področju dogajalo v tem letu, preberite prispevek.

Preberi več

Video: Podjetnik se mora znati odzvati na spremembe

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 15.01.2017 18:34

Gary Vaynerchuk je ameriški serijski podjetnik, znan pa je predvsem po svojem udejstvovanju na družabnih omrežjih. Prav tako velja za odličnega javnega govorca in pisatelja knjižnih uspešnic. V svojem 45 minutnem nastopu na Inbound 2016 konferenci v Bostonu je predaval na temo sprememb.

Preberi več

Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 13.01.2017 12:29

Da v prihajajočem tednu ne bi spregledali katerega od številnih podjetniških izobraževanj, ki potekajo po različnih krajih v Sloveniji, smo pripravili kratek pregled tedenskih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu.

Preberi več

Letni dopust

27.01.2017 from 09:00 AM to 10:30 AM Spletni seminar,Avtor Maja Borštnik

V mesecu marcu se bodo ponovno izdajali sklepi, s katerim boste delavcem odmerili letni dopust za tekoče koledarsko leto - torej leto 2017. Na spletnem seminarju boste izvedeli bistvena pravila za pravilno obravnavo te delovno pravne pravice.

Preberi več

Zaključni račun za leto 2016 (javni sektor)

26.01.2017 from 09:30 AM to 11:00 AM Spletni seminar,Avtor Maja Borštnik

Na spletnem seminarju vam bodo predstavili problematiko pri izdelave zaključnega računa za leto 2016. Predstavili vam bodo potrebno zakonodajo, spremembe SRS 2016 in vrste določenih pravilnikov (pridobitna in nepridobitna dejavnost, pravilnik o računovodstvo).

Preberi več

Del plače iz naslova poslovne uspešnosti

24.01.2017 from 09:00 AM to 10:30 AM Spletni seminar,Avtor Maja Borštnik

Zadnja novela Zakona o dohodnini je prinesla ugodnejšo dohodninsko obravnavo izplačila dela plače iz naslova poslovne uspešnosti. Vendar pa ugodnejša dohodninska obravnava velja le za primere, ki izpolnjujejo pogoje, ki jih določa Zakon o dohodnini.

Preberi več

Slovensko crowdfunding srečanje #6

24.01.2017 from 18:00 PM to 20:00 PM NLB - Center Inovativnega Podjetnistva,Avtor Maja Borštnik

Slovenska Crowdfunding srečanja so namenjena povezovanju skupnosti množičnega financiranja v Sloveniji ter deljenju najboljših praks in pasti v crowdfundingu. Namenjena so vsem, ki šele vstopajo v svet množičnega financiranja, saj bodo lahko iz prve roke izvedeli, kako se pripraviti na kampanjo.

Preberi več

Video: Kako se izogniti nekoristnim sestankom

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 12.01.2017 12:16

V službi nam sodelavci in nadrejeni vsakodnevno kradejo čas, pravi David Grady. S to opazko cilja na nepotrebne, nekoristne, neorganizirane in neproduktivne sestanke, ki so stalnica poslovnega okolja. Kako se takšnim sestankom izogniti oziroma jih izboljšati – oglejte si video.

Preberi več

Nov predlog Zakona o potrošniških kreditih

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 12.01.2017 12:13

Ministrstvo za gospodarstvo je podalo nov predlog Zakona o potrošniških kreditih. Nov predlog dopolnjuje veljavni zakon glede potrošniških kreditov, ki so zavarovani s hipoteko ali drugo stvarno pravico ali pa so namenjeni nakupu stanovanjske nepremičnine.

Preberi več

Troljo – prvi slovensko govoreči klepetalni robot

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 14.01.2017 17:48

Uporabljate ljubljanski potniški promet? Potem vas bo razveselila novica, da je luč sveta ugledal Troljo – prvi slovensko govoreči pametni klepetalni robot, ki "živi" v Facebook Messengerju in je vaš osebni napovedovalec prihodov mestnih avtobusov za vse postaje LPP.

Preberi več

Chipolo predstavlja Chipolo Sticker in Chipolo Clip

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 14.01.2017 17:48

Chipolo je na mednarodnem sejmu potrošniške elektronike v Las Vegasu predstavil dva nova produkta – Chipolo Sticker in Chipolo Clip. Hkrati v podjetju širijo svojo globalno mrežo izgubljenih predmetov z lansiranjem Chipolo Platforme, ki produktom dodaja moč pametne lokacije.

Preberi več

5 futurističnih trendov, ki bodo zaznamovali leto 2017

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 14.01.2017 17:48

Roboti bodo sestankovali skupaj z nami, ljudje bomo bolj obremenjeni kot kadarkoli prej, zaposleni pa bodo začeli jemati pametne droge, da bodo še naprej konkurenčni v primerjavi z novimi robotskimi kolegi. Vse to in še več za leto 2017 napoveduje futuristka Faith Popcorn.

Preberi več

Povečajte svojo produktivnost na MP delavnici

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 09.01.2017 13:41

V poplavi informacij in izpostavljenosti neštetim distrakcijam posameznik težko ohrani inovativnost in organiziranost, ki bi ga lahko vodila na vrh in do novih nepričakovanih uspehov. A obstaja skrivnost, zaradi katere ste lahko dvakrat bolj produktivni od drugih ljudi. Vas zanima, za kaj gre?

Preberi več

Poslovne priložnosti na forumu

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 09.01.2017 13:40

Na našem podjetniškem forumu se je v zadnjih dnevih pojavilo kar nekaj dobrih poslovnih priložnosti. Vabljeni, da si poleg teh na forumu pogledate tudi ostale, podate svoje mnenje, ali morda dodate tudi kakšno svojo idejo.

Preberi več

Planiranje poslovanja za podjetnike

Avtor SAOP — Zadnja sprememba 12.01.2017 08:45

Samo če imamo dober pregled nad svojim poslovanjem, si lahko postavimo realne poslovne cilje. Na kratkem spletnem seminarju podjetja SAOP d.o.o. boste spoznali nekaj strategij in priporočil za planiranje, da bodo cilji lažje dosegljivi.

Preberi več

Kako kaže slovenskim projektom na Kickstarterju?

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 14.01.2017 17:49

Na Kickstarterju trenutno poteka zbiranje sredstev za pet slovenskih projektov. Cilj je že dosegla kampanja The Easy Life Belt Magnetic, ki ima sicer še dober mesec dni časa za povečanje zbranega zneska. Sredstva zbirajo še GO - Growing Object, MyPocketMaster, Skippy in QuickShoeLace.

Preberi več

Trendi v mobilnem oglaševanju

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 08.01.2017 15:54

V letu 2017 se bo prostor digitalnega oglaševanja še nadalje širil in postajal vedno bolj kompleksen, kar bo ustvarilo nove priložnosti in izzive za oglaševalce. Če vas zanima področje mobilnega oglaševanja, preberite prispevek o trendih, ki bodo zaznamovali leto 2017.

Preberi več

Vabljeni na MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 08.01.2017 15:48

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi devetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.

Preberi več

Prijavi se na e-novice!
Citat

"If you’re not embarrassed by the first version of your product, you’ve launched too late."

~ Reid Hoffman