Podjetniški RSS

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 11.03.2011 12:51

Nasveti za manj stresno pripravo bilanc

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 18.02.2017 10:08

Podjetniki morajo vsako leto pripraviti zaključni račun in druge bilance. Da bi vsem podjetnikom olajšali ta proces, v podjetju SAOP organizirajo brezplačni spletni seminar, na katerem bodo udeležencem pokazali nekaj pristopov za lažjo izdelavo zaključnega računa.

Preberi več

Zaupajte izdajanje računov računalniku

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 18.02.2017 23:37

Večina sodobnih podjetnikov se ne brani uporabe računalnika v svojem poslu. Na različne načine namreč računalniki močno poenostavijo številna opravila, za katera bi sicer porabili ogromno časa in dela ter znatno količino papirja in črnila.

Preberi več

Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 17.02.2017 09:42

Da v prihajajočem tednu ne bi spregledali katerega od številnih podjetniških izobraževanj, ki potekajo po različnih krajih v Sloveniji, smo pripravili kratek pregled tedenskih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu.

Preberi več

Predlog za branje: Agile Product Management with Scrum

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 17.02.2017 09:49

Delo Romana Pichlerja Agile Product Management with Scrum: Creating Products That Customers Love je prvi vodič po agilnem produktnem vodenju po metodi oziroma s pomočjo ogrodja scrum. Če vas zanimajo agilne metode menedžmenta, si lahko knjigo izposodite tudi v MP knjižnici.

Preberi več

Dandanes ni mogoče poslovati brez primerne pisarniške opreme

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 16.02.2017 12:58

V nekaterih primerih resda gre tudi brez dodatkov, kot so tiskalniki, kopirni stroji in rezalniki dokumentov, a vsak podjetnik, ki ima opravka s papirjem, bo raje poskrbel, da ima te naprave vedno pri roki. Sploh glede na ugodne cene sodobnih naprav ter na vsestranske funkcionalnosti, ki jih nudijo.

Preberi več

Webinar: Nasveti za manj stresno pripravo bilanc

23.02.2017 from 13:00 PM to 14:00 PM spletni seminar,Avtor Urška Honzak

Zaključni račun in druge bilance marsikateremu podjetniku povzročajo sive lase. Če bi radi spoznali pristope za izdelavo zaključnega računa, se prijavite na brezplačni spletni seminar, ki ga organizirajo v podjetju SAOP. Po seminarju boste prejeli posnetek za nadaljnjo uporabo.

Preberi več

Bisnode kava in mreženje

24.02.2017 from 13:00 PM to 14:00 PM Likozarjeva 3, Ljubljana,Avtor Urška Honzak

Bisnode je vodilno evropsko podjetje na področju poslovnih informacij in analitike ter podjetjem pomaga najti in upravljati s strankami skozi celoten življenjski cikel stranke. Vse svoje stranke in druge zainteresirane posameznike vabijo na kavo in druženje.

Preberi več

Kako uspešni direktorji izbirajo nove kadre?

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 16.02.2017 11:15

Uspešni direktorji in kadroviki nimajo časa za nesmiselna vprašanja, ki jim ne bodo razkrila ničesar o potencialnih kandidatih za delovno mesto. Vodenje razgovorov za službo obvladajo do potankosti, pri končni odločitvi pa ima pogosto najpomembnejšo vlogo eno samo vprašanje.

Preberi več

Aktualni podjetniški razpisi

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 16.02.2017 10:21

Vas zanimajo priložnosti za pridobitev sredstev za vaše podjetje? Oglejte si pregled aktualnih razpisov za podjetja, od različnih posojil za izvedbo projektov do bolj specializiranih razpisov. Pohitite, da ne boste zamudili rokov za oddajo dokumentacije!

Preberi več

Zablestite na slovenskih in evropskih razpisih v letu 2017

23.02.2017 from 09:00 AM to 10:45 AM Four Points by Sheraton, Ljubljana,Avtor Urška Honzak

Na brezplačnem seminarju, ki ga organizirata Banka za podjetnike in podjetje Tiko pro, si boste ogledali najaktualnejše razpise v Sloveniji, kakšne razpise v letu 2017 še lahko pričakujete in kako na njih zablesteti. Vabljeni k prijavi in udeležbi!

Preberi več

Video: Naj knjige leta 2016 po izboru Billa Gatesa

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 17.02.2017 09:52

Bill Gates, ustanovitelj podjetja Microsoft, ki se v zadnjih letih posveča predvsem človekoljubnim projektom, je strasten bralec, ki kljub izjemno zasedenemu urniku povprečno vsak teden prebere vsaj eno knjigo. V prispevku predstavljamo njegove najljubše knjige lanskega leta.

Preberi več

Zapisi z delavnice Maksimalna Produktivnost

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 17.02.2017 09:52

Z Blažem Kosom smo že tretjič izvedli delavnico Maksimalna Produktivnost. 4-urna delavnica je namenjena izboljšanju učinkovitosti in organizacije za večjo produktivnost. V nadaljevanju lahko preberete nekaj poudarkov z dogodka.

Preberi več

Slovenska podjetja iščejo nove kadre

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 17.02.2017 14:05

V nadaljevanju predstavljamo seznam nekaterih slovenskih podjetij, ki zaradi rasti in širitve potrebujejo dodaten delovni kader. Če iščete zaposlitev ali pa niste zadovoljni v sedanji službi, preverite seznam, saj se morda prav tu skriva priložnost za vas.

Preberi več

Letošnja konferenca inOrbit bo ponudila bogato znanje

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 17.02.2017 09:52

Na dvodnevni konferenci inOrbit 2017 bo več kot 20 domačih in mednarodnih govorcev predavalo o najrazličnejših tematikah: od psihologije potrošnika, uporabniške izkušnje, uporabniških trendov na digitalu do oglaševalskih kanalov, optimizacije konverzij na spletni strani in digitalne analitike.

Preberi več

Za katero obliko podjetja naj se odločim?

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 17.02.2017 09:52

Možnosti je ogromno – podjetnik se lahko odpravi na samostojno pot in odpre s.p., lahko pa se loti podviga in ustanovi d.o.o., d.n.o. ali morda celo d.d. Kakšne so bistvene davčne, pravne in finančne razlike med posameznimi oblikami?

Preberi več

Navdušite publiko z nepozabnim uvodom

Avtor Mojca Jagodic — Zadnja sprememba 10.02.2017 15:48

Ko začnemo svoj nastop, imamo na voljo 60 sekund, da pritegnemo pozornost občinstva, vzpostavimo kredibilnost, jih usmerimo k naši temi in motiviramo k poslušanju, pravi Darlen Price, avtorica knjige o javnem nastopanju.

Preberi več

Izboljšajte svojo spletno stran z Google Analytics

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 12.02.2017 19:44

Brezplačno spletno orodje Google Analytics vam bo pomagalo zbrati pomembne podatke o obiskovalcih vaše spletne strani torej tudi o vaših (potencialnih) strankah. Novo pridobljeno znanje boste lahko izkoristili tudi za to, da boste izboljšali svojo spletno stran.

Preberi več

Oglaševanje na Facebooku

Avtor Jure Knehtl, AdStar — Zadnja sprememba 14.02.2017 11:30

V letu 2017 prevladuje splet. Vsak dan se povečata število uporabnikov družabnih omrežij in delež prodaje, ki je ustvarjena preko oglasov na Facebooku. Če bi radi povečali spletno prodajo ali pridobili nove kontakte, je Facebook zagotovo eno najbolj ugodnih in učinkovitih orodij.

Preberi več

Podjetniki, izpilite svoje javno nastopanje!

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 10.02.2017 15:50

Ne glede na podjetniško panogo, v katero vstopate, boste kot podjetnik zagotovo potrebovali odlične govorniške sposobnosti. Če želite uspeti, boste namreč morali tudi javno nastopati - pred mediji, poslovnimi partnerji in nenazadnje tudi pred investitorji!

Preberi več

Prijavi se na e-novice!