Podjetniški RSS

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 11.03.2011 12:51

Kako poteka javna dražba?

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 21.04.2017 10:05

Javna dražba je t. i. vabilo posameznikom, da kupijo nek predmet, pri tem pa z drugimi kupci tekmujejo za ceno. Javna dražba je uspešna, če vsaj en ponudnik poda ceno, ki je enaka izklicni ceni.

Preberi več

Ključne informacije o regresu

Avtor Andreja Celestina — Zadnja sprememba 23.04.2017 10:14

ZDR-1 v 131. členu določa, da regres pripada vsakemu delavcu, ki je upravičen do letnega dopusta. Zakon določa minimalno višino regresa: ta znaša 804,96 EUR bruto. Kolektivna pogodba pa lahko določa tudi višji znesek regresa.

Preberi več

Video: Govorite kot pravi vodja

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 23.04.2017 23:45

Simon Lancaster velja za enega najuglednejših govoropiscev na svetu. Tekom večletne kariere je ustvaril nešteto govorov za znane politične osebnosti, zadnja leta pa se ukvarja predvsem s predavanji in tudi z ustvarjanjem govorov za podjetnike.

Preberi več

Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 21.04.2017 10:09

Da ne bi spregledali katerega od zanimivih podjetniških srečanj, ki bodo v prihajajočih tednih potekala po različnih krajih v Sloveniji, smo pripravili kratek pregled zanimivih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu. Vabljeni k udeležbi!

Preberi več

Kako naj se mala podjetja lotijo izterjave dolgov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 10.04.2017 12:11

Sprotno pošiljanje računov in opominjanje na plačilo občasno ne zadostujeta, dolg vaših strank pa se veča. Da vam neplačani računi ne bi povzročali težav pri poslovanju, morate včasih uporabiti tudi uradne, pravne metode. Pri tem vam lahko pomagajo strokovnjaki.

Preberi več

Predlog za branje: Scaling Lean

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 21.04.2017 10:09

Ima vaša »velika ideja« potencial? Ali lahko svoj poslovni model preizkusite, še preden bi vanj vložili svoj čas in denar? Na takšna vprašanja odgovarja priročnik Scaling Lean: Mastering the Key Metrics for Startup Growth Asha Maurye, ki je na voljo tudi v MP knjižnici.

Preberi več

Najnovejši razpisi s področja podjetništva

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 20.04.2017 21:04

Vas zanimajo priložnosti za pridobitev sredstev za vaše podjetje? Oglejte si pregled aktualnih razpisov za podjetja in posameznike – v zadnjem času je bilo objavljenih veliko novih. Pohitite, roki za oddajo prijav se hitro približujejo!

Preberi več

E-računi zaokrožujejo digitalno poslovanje

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 20.04.2017 15:34

Zelo težko bi našli kakšno podjetje, ki sploh ne koristi prednosti digitalnega poslovanja. Praktično vsak podjetnik ima vsaj spletno stran in e-poštni naslov, mnogi pa so ugotovili, da sodobna tehnologija omogoča še veliko več.

Preberi več

Prijavi se na izbor Mladi podjetnik leta!

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 21.04.2017 10:13

V Zavodu mladi podjetnik iščemo mlado podjetnico ali podjetnika leta! Nagrade in komisija so pripravljene, čakamo le še na vašo prijavo! Boste ravno vi prejeli laskavi naslov, veliko medijske pozornosti in 15 tisoč evrov nagrad?

Preberi več

Konferenca o razvoju socialne ekonomije

24.04.2017 Kongresni center Brdo,Avtor Urška Honzak

Republika Slovenija v sodelovanju z Evropsko komisijo, partnerskimi državami in organizacijami z veseljem vabi k aktivnemu sodelovanju na regionalni konferenci JVE2: Razvoj socialne ekonomije v Jugovzhodni Evropi, ki bo potekala 24. in 25. aprila 2017 v Kongresnem centru Brdo.

Preberi več

Izbor: Mladi podjetnik leta 2017

15.06.2017 from 18:00 PM to 23:59 PM NLB Center inovativnega podjetništva, Trg republike 2, 1000 Ljubljana,Avtor Maja Borštnik

Izbor Mladi podjetnik leta je projekt Zavoda mladi podjetnik, namenjen odkrivanju talentov med mladimi podjetniki v Sloveniji. Njihove uspehe želimo predstaviti širši javnosti in tako prispevati k promociji podjetništva med podjetniki začetniki.

Preberi več

Kaj vse razkrivajo naše objave na družabnih omrežjih

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 19.04.2017 10:40

Podjetja, ki se ukvarjajo z analizo podatkov, so igrala pomembno vlogo pri oblikovanju javnega mnenja v povezavi z zadnjimi ameriškimi predsedniškimi volitvami. Če vas zanima, kaj vse o vas ve umetna inteligenca na podlagi vaših objav na družabnih omrežjih, berite naprej.

Preberi več

VIDEO: 9 korakov do uspešnega poslovnega modela

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 19.04.2017 10:41

Poslovni okvir (angl. business model canvas) je strateško upravljavsko in podjetniško orodje. Z njegovo pomočjo lahko opišete, oblikujete, načrtujete in spreminjate svoj poslovni model. S pomočjo predstavljenega videa boste spoznali vse elemente poslovnega okvirja.

Preberi več

Slovenska podjetja iščejo nove okrepitve

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 24.04.2017 22:24

Iščete zaposlitev? Niste zadovoljni s trenutno službo in si želite spremembe? V nadaljevanju predstavljamo seznam nekaterih slovenskih podjetij, ki zaradi rasti in širitve potrebujejo dodaten delovni kader. Morda se prav tu skriva priložnost za vas.

Preberi več

Vabljeni na MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 18.04.2017 12:05

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi devetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.

Preberi več

Podrobno o seznamih za ponovno trženje

Avtor Manca Korelc — Zadnja sprememba 10.04.2017 18:11

Do sedaj smo spoznali koristi ponovnega trženja, njegove oblike in Googlove strategije za oglasne kampanje remarketing. V tokratnem prispevku, ki je tudi zadnji v seriji ponovnega trženja, bom v ospredje postavila sezname za ponovno trženje in pogoje za njihovo delovanje.

Preberi več

Kakšen je zajtrk zmagovalnih podjetnikov?

Avtor Blaž Kos, Blaž Jurečič — Zadnja sprememba 24.04.2017 17:51

Pregovor pravi, da se po jutru dan pozna. Zajtrk za nekatere predstavlja najpomembnejši obrok dneva, za druge pa ne – odvisno od potreb in ciljev posameznika. Za moč in energijo je pomembno, da čez dan telesu zagotovimo temeljno gorivo v obliki ključnih sklopov hranil.

Preberi več

Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 17.04.2017 11:23

Da ne bi spregledali katerega od zanimivih podjetniških srečanj, ki bodo v prihajajočem tednu potekala po različnih krajih v Sloveniji, smo pripravili kratek pregled tedenskih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu. Vabljeni k udeležbi!

Preberi več

PanOrganic - zgodba o uspehu

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 19.04.2017 10:51

Mario Kurtović iz Kmetijskega gospodarstva PanOrganic je v lanskoletnem izboru Mladi podjetnik leta navdušil komisijo in si prislužil zmago. Pod njegovim vodstvom se je Kmetijsko gospodarstvo PanOrganic razvilo v milijonsko podjetje, ki poleg Slovenije oskrbuje tudi Avstrijo, Hrvaško in Bolgarijo.

Preberi več

Video: Kako do kulture velikodušnosti v podjetju?

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 19.04.2017 10:51

Zaposleni lahko na svojem delovnem mestu ravnajo kot dajalci, jemalci ali izenačevalci. V TED nastopu organizacijskega psihologa Adama Granta boste spoznali nekaj preprostih strategij, da boste v vašem podjetju uspeli ustvariti kulturo, ki bo dovoljevala največjo produktivnost.

Preberi več

Prijavi se na e-novice!