Podjetniški RSS

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 11.03.2011 12:51

500 tisoč evrov investicije za slovenski Mediately

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 24.03.2017 09:28

Podjetje Mediately, vodilni ponudnik medicinskih informacij na mobilnikih v regiji, katerega aplikacije uporablja več kot 50 tisoč zdravstvenih delavcev, je zbralo pol milijona evrov v semenskem financiranju. Z investicijo bo podjetje podprlo načrte za širitev na nove trge.

Preberi več

Pravni fokus: Zaščita terana

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 23.03.2017 16:17

Teran, priljubljeno slovensko vino, ki ga na Krasu pridelujejo že generacije. Ali gre za avtohtono slovensko vrsto vina? S tem vprašanjem se ukvarja Evropska Komisija, ki presoja, ali je Slovenija upravičena do ekskluzivne zaščite terana z oznako geografskega porekla.

Preberi več

Aktualni podjetniški razpisi

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 23.03.2017 14:38

Vas zanimajo priložnosti za pridobitev sredstev za vaše podjetje? Oglejte si pregled aktualnih razpisov za podjetja in posameznike, od različnih posojil do bolj specializiranih razpisov in spodbud za zaposlovanje. Pohitite, da ne boste zamudili rokov za oddajo dokumentacije!

Preberi več

Startup Cafe: Milijoni Kolektorja, Dela in Iskratela za startupe

05.04.2017 from 08:00 AM to 09:15 AM Svetovna kavarna Sputnik, Tržaška cesta 128, Ljubljana,Avtor Urška Honzak

Leto 2017 bo očitno leto, ko so velika slovenska podjetja ugotovila, da v sodobnem gospodarstvu brez zagonskih podjetij pač ne gre. Na naslednjem Statup cafeju se bodo tako predstavila podjetja Delo, Kolektor in Iskratel s svojimi projekti na tem področju.

Preberi več

EUREKA E!nnovest: Investment Coaching Academy

06.04.2017 Tehnološki park Ljubljana,Avtor Urška Honzak

Inovativna in zagonska podjetja so vabljena na dogodek EUREKA E!nnovest, ki se bo odvil 6. aprila 2017 pod okriljem Poslovnih angelov Slovenije. Na interaktivnem dogodku bodo lahko izbrana podjetja predstavila svoje ideje pred strokovnjaki in izboljševala svoj nastop.

Preberi več

Video: Grady Booch: »Razvijamo se skupaj s stroji«

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 23.03.2017 11:54

Grady Booch, ameriški računalniški inženir, filozof in avtor, se ukvarja z razvojem umetne inteligence in njeni potencialnimi vplivi na človeštvo. Sam se ne strinja z znanimi podjetniki, kot sta Bill Gates in Elon Musk, ki se bojijo nadaljnjega razvoja umetne inteligence.

Preberi več

Skočite v misli investitorja!

Avtor Maruša Žibert — Zadnja sprememba 19.03.2017 11:27

Če ste v fazi, ko iščete investicijo, vas bodo spodnje vrstice še kako zanimale. Kaj je tisto, s čimer boste prepričali investitorje, da bodo za vas odprli denarnice? Je to dober produkt, dobra ekipa, priložnost na trgu?

Preberi več

Uspešni podjetniki o rasti večmilijonskih podjetij

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 22.03.2017 11:39

Ustanovitev zagonskega podjetja je ena od najtežjih nalog, ki si jih lahko zastavite. Še bolj zahtevno pa je uravnavanje rasti in vstop na masovni trg. Ko se vaše podjetje razvija, morate biti pripravljeni na uravnavanje rasti – drugače je lahko ves vaš trud zaman.

Preberi več

Snapchat in možnosti oglaševanja

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 22.03.2017 11:39

Aplikacija za pošiljanje fotografij in videov Snapchat je bila v osnovi namenjena najstnikom, zdaj pa jo v veliki meri uporabljajo tudi milenijci. Raziskave kažejo, da vedno več podjetij uporablja Snapchat za oglaševanje, vendar uporabniki zaenkrat še niso dovzetni za oglase.

Preberi več

MDS HACKATON

01.04.2017 to 02.04.2017 ABC Hub,Avtor Urška Honzak

Vabilo za ambiciozne, tekmovalne in odločne! Se prepoznaš v opisu? Če imaš še občutek za hitro spreminjajoče se inovativne tehnologije, si iz pravega testa za najbolj drzen hackathon, ki so ga v sodelovanju z MDS IT d.d. organizirali v ABC Enterprise pospeševalniku!

Preberi več

Kako se soočiti z negativnimi spletnimi komentarji?

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 21.03.2017 22:09

Mala podjetja porabijo veliko sredstev za oglaševanje, pozitivne odnose z mediji in druge aktivnosti za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke. Vendar potencialne stranke v nakup ali izbiro drugega ponudnika pogosto prepričajo povratne informacije drugih potrošnikov.

Preberi več

Kako lahko znižamo stroške tiskanja v podjetju?

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 20.03.2017 16:02

V želji po nižanju stroškov poslovanja podjetniki vseskozi iščejo načine, kako ekonomizirati svoje poslovanje. Veliko priložnosti za tovrstno nižanje izdatkov odpirajo računalniki, ki poenostavijo, pohitrijo in predvsem pocenijo določene postopke.

Preberi več

MP dogodek: Google Adwords

12.05.2017 from 16:15 PM to 19:15 PM NLB CIP, Trg republike 2, 1000 Ljubljana,Avtor Maja Borštnik

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno vodenje AdWords računa. Prav zato vas vabimo na zanimivo izobraževanje, kjer boste izvedeli, kako korak za korakom napisati učinkovit oglas in za čim manj denarja doseči čimveč ciljnih kupcev.

Preberi več

Drugi karierni dan za jezikoslovke in jezikoslovce

19.04.2017 from 10:00 AM to 16:00 PM NLB CIP, Trg republike 2, Ljubljana,Avtor Urška Honzak

Jezikovnik se vrača! Pol leta po prvem uspešnem dogodku nas čaka drugi Jezikovnikov karierni dan. Organizatorji so pripravili 5 zanimivih predavanj, okroglo mizo in zaključno mreženje, na katerem boste lahko stopili v stik s predstavniki podjetij iz skupine Jezikovnik.

Preberi več

Delavnica o varnem spletnem nakupovanju

27.03.2017 from 17:00 PM Dunajska cesta 22, Ljubljana,Avtor Urška Honzak

Zavod Varni internet in Simbioza v okviru tedna »Get Online Week« vabita na delavnico o varnem spletnem nakupovanju, ki bo potekala v ponedeljek, 27. marca 2017, ob 17. uri v prostorih Simbioze na Dunajski cesti 22 v Ljubljani.

Preberi več

Povejte, kar želijo slišati!

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 21.03.2017 17:48

Si predstavljate, kako lahko bi bilo komunicirati s sodelavci in poslovnimi partnerji, če bi jim znali povedati točno tisto, kar želijo slišati? Odlično, kajne? Na delavnici boste spoznali osnovne značilnosti štirih glavnih komunikacijskih profilov in načine, kako komunicirati z njimi.

Preberi več

Video: Popoln trenutek za inovacijo morate ustvariti sami

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 21.03.2017 17:48

V tokratni nedeljski rubriki si oglejte videoposnetek uspešnega podjetnika Setha Godina, v katerem govori o pomembnosti čim hitrejšega lansiranja produkta ali storitve na tržišče. Kot pravi, so tudi nekatere največje inovacije (primer: avtomobil), prispele na tržišče še preden je bil produkt popoln.

Preberi več

Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 18.03.2017 20:39

Da v prihajajočem tednu ne bi spregledali katerega od zanimivih podjetniških srečanj, ki potekajo po različnih krajih v Sloveniji, smo pripravili kratek pregled tedenskih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu. Vabljeni k udeležbi!

Preberi več

Škodljive navade so sovražnik produktivnosti

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 16.03.2017 15:43

Če želite biti bolj produktivni, začnite delati bolj pametno in izkoristite vsak dan. Pri doseganju zastavljenega cilja – opraviti več v krajšem času – vas ovirajo nekatere škodljive navade. V prispevku predstavljamo, kako se lahko znebite najpogostejših slabih navad.

Preberi več

Aktualni razpisi za slovenska podjetja

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 15.03.2017 18:10

Vas zanimajo priložnosti za pridobitev sredstev za vaše podjetje? Oglejte si pregled aktualnih razpisov za podjetja in posameznike, od različnih posojil do bolj specializiranih razpisov in spodbud za zaposlovanje. Pohitite, da ne boste zamudili rokov za oddajo dokumentacije!

Preberi več

Plačati moram akontacijo dohodnine. Ma, kaj je to?

22.03.2017 from 13:00 PM to 14:00 PM Spletni seminar,Avtor SAOP

Rok je eden izmed (mladih) podjetnikov, ki morajo plačevati prispevke in akontacijo dohodnine. Podjetju SAOP d.o.o. je zastavil simpatično vprašanje: "Ma, kaj je to?" Poiskali so odgovore na njegova vprašanja, ki vam jih bodo predstavili na webinarju.

Preberi več

Prijavi se na e-novice!