Novica 22.06.2017

Spremembe pri obdavčitvi normirancev

Ministrstvo za finance pripravlja predlog sprememb davčne zakonodaje, ki posega v davčno ureditev t. i. normirancev. Po pisanju časnika Finance naj bi spremembe vključevale zlasti nižji odstotek normiranih odhodkov (in posledično večjo davčno osnovo) in nadomestitev dokončne 20-% davčne stopnje z dohodninsko lestvico. Več »

Novica 22.06.2017

Celtra prejela 15 milijonsko investicijo!

Slovensko tehnološko podjetje Celtra je naznanilo prejetje nove investicije – tokrat v višini 15 milijonov dolarjev. V eno najbolj naprednih podjetij na svetu, ki deluje na področju razvoja mobilnih interaktivnih oglasov, so tokrat investirali Unilever Ventures in WPP. Več »

Novica 22.06.2017

Kupite slovensko podjetje in začnite podjetniško pot ZDAJ!

Želite postati podjetnica ali podjetnik? Nimate prave poslovne ideje ali pa se vam zdi, da je začetek iz čiste nule preveč tvegan? V podjetništvo lahko vstopite tudi z nakupom že delujočega podjetja. Prodaja se slovensko podjetje, ki upravlja s kar štirimi spletnimi trgovinami. Vas zanima več? Berite dalje! Več »

Novica 22.06.2017

Najboljša investicija v vašo podjetniško pot – poletna šola DEMP na Bledu!

Če želite izkoristiti svoje poletje na koristen in dinamičen način in se hkrati tudi naučiti praktičnih veščin ter pridobiti znanja podjetništva in managementa, investirajte devet dni v juliju v mednarodno poletno šolo Discover Entrepreneurial Management program - DEMP na Bledu. Več »

Dogodek 23.06.2017

Odprava anomalij na področju plač v javnem sektorju

Vladi in sindikatom se je v okviru Dogovora o ukrepih na področju stroškov dela in drugih ukrepih v javnem sektorju uspelo dogovoriti o ukrepih za javni sektor s področja plač za leto 2017 in nekaterih v letu 2018, predvsem pa tudi, kako se bodo v prihodnjih dveh letih sproščali varčevalni ukrepi. Več »

Dogodek 26.06.2017

Intenzivna delavnica za izvoznike za uspešen vstop na nemški trg

Javna agencija SPIRIT Slovenija sofinancira intenzivno delavnico za uspešen vstop na nemški trg, ki jo med 26. in 28. junijem 2017 organizira Slovensko-nemška gospodarska zbornica. Delavnica bo potekala v prostorih Slovensko-nemške gospodarske zbornice v Ljubljani. Več »

Članek 19.03.2015

Prispevki za s.p. v času porodniškega dopusta

Samostojni podjetnicam med porodniškim dopustom ni potrebno plačevati prispevkov, saj jim te plača država iz proračuna. Pravico do materinskega dopusta in nadomestila lahko začnejo koristiti 28 dni pred predvidenim dnem poroda. Več »

Članek 04.10.2016

Uvozne dajatve (carine, DDV, trošarine)

Pri nakupovanju blaga iz tujine končna cena ni nujno enaka tisti ceni, ki jo določi prodajalec iz tujine. V nekaterih primerih je za uvoženo blago potrebno plačati še carino, trošarino in davek na dodano vrednost. Več »