Novica 16.07.2024

Podstrešje idej: kreativna igra za podjetnike

Podstrešje idej, kreativna igra za podjetnike, približuje podjetništvo na praktičen in zabaven način. Gre za komplet kart s preprostimi in praktičnimi vprašanji o vodenju podjetja. Igra, ki temelji na poslovnem modelu Canvas, pomaga lastnikom malih podjetij razvijati poslovne strategije in premagovati začetne ovire. Več »

Novica 03.07.2024

Kako Ohraniti Zdravje in Aktivnost med Delom od Doma: Nasveti za Ohranjanje Zdravja in Produktivnosti

Odkrijte, kako ohraniti zdravje in produktivnost med delom od doma s praktičnimi nasveti za delovno rutino, ergonomijo, duševno zdravje, varne načine sprostitve, prehrano in telesno aktivnost. Več »

Novica 20.06.2024

Podjetje FLIQA je Slovenski start:up leta 2024

Naziv Slovenski start:up leta 2024 in s tem tudi kristalni kipec je šel v roke startup podjetja FLIQA, ki razvija dva produkta s področja odprtega bančništva in s pomočjo partnerjev ponuja dostop do velikega števila evropskih bank. Več »

Novica 13.06.2024

Zakaj je teambuilding v naravi koristen za podjetja?

Teambuilding v naravi postaja vse bolj priljubljena izbira med podjetji, ki želijo okrepiti odnose med zaposlenimi, izboljšati komunikacijo in povečati produktivnost. Ta trend ni naključje; sodobna podjetja prepoznavajo številne prednosti, ki jih prinaša povezovanje v naravnem okolju, kot je piknik prostor. Več »

Razpis 18.04.2024

Javni poziv za start-up mentorje (JP)

Slovenski podjetniški sklad poziva zainteresirane start-up mentorje, da oddajo vlogo za vpis na Seznam start-up mentorjev, ki ga upravlja Sklad. Več »

Razpis 18.04.2024

Vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino (V1)

Slovenski podjetniški sklad je objavil vavčerje V1, s katerim bo spodbudil mikro, mala in srednje velika podjetja k udeležbi v izhodnih gospodarskih delegacijah. V obdobju od 2024 do 2028 bo v ta namen na voljo 0,5 mio EUR sredstev. Več »

Članek 10.02.2019

Prednosti in slabosti naložb tveganega kapitala

Naložbe tveganega kapitala (venture capital) so oblika financiranja startup podjetij, ki ga zasebniki ali investicijska podjetja vložijo v mlada, hitro rastoča podjetja in jim s tem omogočijo razvoj in napredek. V tem članku bodo predstavljene prednosti in slabosti tovrstnega načina financiranja. Več »

Članek 15.09.2021

Kaj je leasing?

V tem članku bo predstavljen pojem leasinga, njegova uporabnost, njegove prednosti in slabosti. Razložene bodo različne oblike finančnega leasinga. Na koncu pa bo leasing analiziran preko primerjave z drugi oblikami financiranja. Več »

Članek 16.05.2015

Deklariranje produktov

Deklariranje proizvodov pomeni označevanje z različnimi podatki. Deklaracija je namenjena potrošniku in vsebuje osnovne podatke o proizvodu, proizvajalcu, dobavitelju in tudi o tistem, ki je za izdelek na trgu odgovoren. Več »

Članek 01.01.2019

DDV: pravila za določanje kraja obdavčitve

DDV je pomembna tema za podjetnike, še posebej za tiste, ki poslujejo v tujini ali s tujino. Pravila za določanje kraja obdavčitve DDV so predstavljena v nadaljevanju, poudarek je tudi na določanju kraja v povezavi z dejavnostjo. Več »

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje