Mladi podjetnik leta 2023 je Seudin Softić iz Autotech!
Novica 26.02.2024

Kaj se dogaja z novim zakonom o evidencah delovnega časa?

Pred kratkim je minilo tri mesece od začetka uporabe novele zakona o evidencah delovnega časa zaposlenih v podjetjih. Po treh mesecih uporabe je ministrstvo že lani napovedalo, da bo uvedlo morebitne izboljšave novele zakona. Več »

Novica 15.02.2024

Vrača se razpis P2 2024: Letos v prenovljeni podobi

Podjetniki s poslovno idejo za razvoj inovativnega produkta ali storitve že nestrpno čakajo objavo razpisa P2: Zagonske subvencije za inovativna start-up podjetja. Razpis je že v pripravi in bo predvidoma objavljen v prvem kvartalu letošnjega leta. Več »

Novica 14.02.2024

Prispevki za socialno varnost samozaposlenih – januar 2024

Samostojni podjetniki si sami plačujete prispevke za socialno varnost. Poravnati jih morate do 20. v mesecu za pretekli mesec. Kolikšni so aktualni zneski? Več »

Novica 14.02.2024

Delna oprostitev plačila prispevkov ob odprtju prvega s.p.

Ob 1. vpisu v poslovni register je mogoče uveljavljati delno oprostitev plačila prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za odprtje s.p. Kakšna je delna oprostitev v praksi, si lahko preberete v spodnjem prispevku. Več »

Razpis 27.02.2024

Krizno likvidnostni kredit – P7K 2024

Slovenski podjetniški sklad razpisuje krizno likvidnostni kredit – P7K 2024, z namenom zagotavljanja likvidnostnega financiranja mikro, malim in srednje velikim podjetjem, ki so utrpela gospodarsko škodo na področju oskrbe z energijo zaradi energetske krize. Več »

Razpis 16.02.2024

Mikrokrediti za mikro in mala podjetja – P7 2024

Slovenski podjetniški sklad je objavil prvi javni razpis v letošnjem letu. Tudi letos mikro in malim podjetjem ponuja mikrokredit do višine 25 tisoč evrov z ugodno obrestno mero. Podjetja bodo do mikrokreditov dostopala hitro, enostavno in brez stroškov vodenja in odobritve. Več »

Članek 19.01.2018

Osebno dopolnilno delo

Za osebno dopolnilno delo se šteje predvsem občasna pomoč in občasno delo, izdelovanje domačih izdelkov ter nabiranje gozdnih sadežev in zelišč. Več »

Članek 19.07.2017

Konkurenčna prepoved in konkurenčna klavzula

Konkurenčna prepoved je obveznostnega značaja in pomeni, da delavci za svoj ali za tuj račun ne smejo opravljati del ali sklepati poslov, ki sodijo v dejavnost, ki jo opravlja delodajalec in bi zanj pomenili konkurenco. Konkurenčna klavzula je dogovorne narave in velja le ob dogovoru. Več »

Članek 20.05.2015

Osnove računovodstva 2

V drugem delu članka na to temo bomo obravnavali pojme kot so poslovni prihodki in odhodki ter razjasnili razliko med prihodki in prilivi na eni strani in odhodki in odlivi na drugi, nato pa se posvetili še poslovnemu izidu. Več »

Članek 29.07.2017

Raziskava trga – nuja in potreba

Raziskava trga je koristna, saj lahko s pridobljenimi podatki lažje opredelite lastnosti produkta, ki vaše ciljne kupce najbolj privabijo, tveganost investicij pa je tako nižja! Kako se raziskave lotiti pojasnjujemo v članku, ki je pred vami. Več »

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje