Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

Drugi dan dvodnevne konference o tehnologiji blockchain organiziramo za tiste, ki si želite določene teme spoznati bolj podrobno. Strokovnjaki bodo pokrili naslednje teme: varnost, trgovanje s kriptovalutami, davčne obveznosti in marketing. Tudi ta dan bomo preživeli v Tehnološkem parku Ljubljana. Preverite podrobnosti!
Blockchain Roadshow Ljubljana

Blockchain Roadshow Ljubljana, 7. in 8. december 2017

Kdaj 08.12.2017 od 11:00 do 20:00
Kje Tehnološki park Ljubljana
Kontakt
Telefon 040 757 260
Koledar

Kratka predavanja, kakršna se bodo odvijala na prvem dnevu (7. december) dvodnevnega dogodka o blockchainu, so odličen format za prvi stik z določeno tematiko.

Pa vendar sta za globlje razumevanje potrebna čas in strokovno znanje. To kombinacijo bomo ponudili na drugem dnevu (8. december), ko vam bodo strokovnjaki na podlagi svojih bogatih izkušenj pomagali razumeti štiri različna področja tehnologije blockchain. Katere? Preverite v nadaljevanju!

Urnik

Ura Predavatelj Tema
*7. december!
17.00–20.00
Peter Trček, Bitnik Krutost kripto sveta: v sekundi lahko izgubite čisto vse!
Oglej si program >>
8. december
12.00–14.00
Jure Požun in Niko Klanšek ICO na poti do zaupanja — Od “crowdinvesting” kampanje do blagovne znamke
Oglej si program >>
8. december
14.00–17.00
Domen Romih, davčni svetovalec, Jadek & Pensa Celovit pregled davčnih obveznosti v kripto svetu
Oglej si program >>
8. december
17.00–20.00
____________
Tilen Šarlah, Tradershub.io RAZPRODANO Aktivno trgovanje s kriptovalutami RAZPRODANO
Oglej si program >>

*Izjemoma smo morali predavanje o varnosti prestaviti na prvi dan, 7. decembra. Predavanje bo izvedeno po konferenci in se ne prekriva z ostalim dogajanjem.

Krutost kripto sveta: v sekundi lahko izgubite čisto vse!

Če ste začetniki, se morda niti ne zavedate, kako preprosto vas lahko goljufi okradejo. Investiciji v izobraževanje o varnosti in strojno opremo, ki nepridipravom izjemno oteži njihove slabe namene, sta najbolj pametni investiciji, ki ju lahko storite v svetu kriptovalut. Večina kraj se zgodi iz preprostega razloga – uporabnikove neumnosti. Bolj kot ste seznanjeni s triki goljufov, bolj boste varni. Pravzaprav ne gre za zahtevne poteze, saj jih lahko usvoji prav vsak. Formula je preprosta, investicija pa v primerjavi z morebitnimi izgubami edina prava poteza. Na predavanju bo Peter Trček iz podjetja Bitnik izpostavil najbolj pogoste napake, ki jih delajo uporabniki, razgalil trike goljufov in opozoril na načine, kako se lahko pred njimi dodatno zaščitite. Predavanje bo konkretno, polno uporabnih nasvetov. Trajalo bo 3 ure. Med drugim bo govora o:

 • varnosti denarnice (privatnega ključa),
 • varnosti spletnih storitev za kriptovalute,
 • splošni varnosti na spletu,
 • varnem investiranju v ICO,
 • varnem trgovanju (tehnična analiza).

Predstavljeni bodo primeri iz prakse!

Peter Trček je ustanovitelj in direktor podjetja Bitnik, ki v Sloveniji že od leta 2014 skrbi za mrežo bitcoin bankomatov. Je navdušenec nad kriptovalutami in tehnologijo blockchain, reden predavatelj ter paranoik. Ni boljše osebe, od katere bi si želeli slišati nasvete o varnosti.

Datum in ura: četrtek, 7. december, od 17.00 do 20.00 [bodite pozorni na datum, saj je to edino predavanje, ki se bo izvedlo 7. 12.]

Cena predavanja: 49 evrov (DDV je vključen) Nudimo 20-% popust, če obiščete več kot eno predavanje!

Mesta so omejena. Pohitite s prijavo >>

ICO na poti do zaupanja — Od “crowdinvesting” kampanje do blagovne znamke

Če je bila za uspešen ICO še pred kratkim ob dobri ideji, ekipi in začetnem seznamu investitorjev dovolj komunikacija na bitcointalku, je danes zgodba povsem drugačna. Posledice verižne reakcije, ki je v eksponentno rastoči množici raznovrstnih projektov zameglila pogled na kvaliteto ponudbe, obenem pa dvignila povpraševanje pri medijih, PR agencijah, influencerjih, itn., so občutno višje cene komunikacije in vsesplošno nezaupanje v kategorijo, ki je doživela (pre)hiter vzpon. Kako pridobiti zaupanje, pozornost, ethereum in kaj narediti, ko timer crowdsale-a odbije zadnjo sekundo?

Predavatelja:

Jure Požun, kreativni direktor

V okviru lastne svetovalne agencije skupaj s partnerji na relaciji Ljubljana-London sodeluje z naročniki kot so Hogarth Worldwide (Apple), Bitstamp, Trustedoctor, Outfit7 in drugimi. 12 let agencijskih izkušenj (Lowe, McCann, Ogilvy) zadnja 3 leta za izbrane projekte nadgrajuje s snovanjem blagovnih znamk in (digitalne) komunikacije za globalni trg. Trenutno svetuje 3 ICO projektom. Po izobrazbi je univ.dipl.sociolog, družboslovni informatik.

Niko Klanšek, podjetnik

Fordham University in Harvard Business School PLD sta le začetek poti za nekoga, ki je živel in delal med NY, SF in LJ . Teorijo je namreč hitro spremenil v prakso z ustanovitvijo podjetja za proizvodnjo naravnih smoothijev, ki so se prodajali v 600+ trgovinah v ZDA, nadaljeval s podjetjem električnih koles, ki je bilo kot eno izmed prvih prisotno v več kot 60 državah sveta in 50+ crowdfunding projektom v okviru svetovalnega podjetja pomagal zagotoviti več kot $5M sredstev.

Datum in ura: petek, 8. december, od 12.00 do 14.00

Cena predavanja: 49 evrov (DDV je vključen). Nudimo 20-% popust, če obiščete več kot eno predavanje!

Mesta so omejena. Pohitite s prijavo >>

Celovit pregled davčnih obveznosti v kripto svetu

Vas skrbi obdavčitev virtualnih valut? Kakšni so davki? Pripravljate ICO ali nove tehnološke rešitve na blockchainu in ne veste, kakšne obveznosti vas čakajo? Potem je to predavanje za vas. Pravna ureditev na področju virtualnih valut dviguje prah. Mnenja se krešejo, a na podlagi dobrih nasvetov lahko lažje sprejemate odločitve. V sklopu tega predavanja bo izkušeni davčni svetovalec Domen Romih iz odvetniške pisarne Jadek & Pensa celovito predstavil vse davčne vidike, kot so:

 • davki v digitalni in delitveni ekonomiji,
 • razlike med off-shore in on-shore poslovanjem,
 • pogoji za določitev in obdavčitev poslovne enote,
 • transferne cene pri neopredmetenih sredstvih,
 • vpliv davčnih odtegljajev na prejemke iz pametnih pogodb,
 • davki pri plačilih z virtualnimi valutami,
 • davčne posledice poslovanja z anonimni kupci,
 • obračun DDV pri poravnavah z virtualnimi valutami – kdaj in kako določiti davčno osnovo,
 • davčni vidik izdajanja virtualnih valut in možnosti davčnih prihrankov.

Ali veste, koliko davka vam lahko pobere država? Seveda to stori upravičeno, če ne ravnate po pravilih. Seznanite se z njimi!

Domen Romih se kot univerzitetni diplomirani pravnik ukvarja z davčnim svetovanjem in zastopanjem strank v davčnih postopkih. Je pisec strokovnih člankov in predava na področju obdavčitve. Od leta 2016 je zaposlen v Odvetniški pisarni Jadek & Pensa d.o.o., v kateri vodi davčne zadeve s področja nacionalnega in mednarodnega davčnega prava. Pridobil je bogate izkušnje na področjih davčne analize obstoječih ali planiranih poslov, svetovanja v zvezi s statusnimi preoblikovanji, prestrukturiranji družb in nepremičninskimi transakcijami ter pri zastopanju v zahtevnih postopkih davčnega nadzora. Usmerjen je k razumevanju davčnih vidikov novih poslovnih modelov, ki spreminjajo vloge strank v transakcijah. V okviru delovanja Blockchain Think Tank Slovenija aktivno pristopa k iskanju učinkovitih davčnih rešitev pri implementaciji tehnologije blockchain in poslovnih modelov delitvene ekonomije.

Datum in ura: petek, 8. december, od 14.00 do 17.00

Cena predavanja: 49 evrov (DDV je vključen) Nudimo 20-% popust, če obiščete več kot eno predavanje!

Mesta so omejena. Pohitite s prijavo >>

Aktivno trgovanje s kriptovalutami – RAZPRODANO

Kripto svet postaja s prihodom večjih finančnih skladov vse bolj zahteven za povprečnega uporabnika in tiste, ki se šele podajajo na pot investiranja. Razumevanje vzorcev gibanja je pri obvladovanju tveganja portfelja ključnega pomena. Kupi, ko je nizko! Prodaj, ko je visoko! Tako se glasi zlato pravilo trgovanja s kakršnimikoli borznimi produkti. Kako se naučiti obvladovati tveganja in razumeti gibanja kriptovalut? Kako s tehnično analizo predvideti nadaljnji trend in najti naslednjo zmagovalno valuto? Leta trgovanja posameznika opremijo z naprednimi tehnikami in orodji, razvije pa se tudi šesti čut. Bogato znanje o vsem tem bo delil Tilen Šarlah, ki redno objavlja zapise o trgovanju s kriptovalutami na svojem blogu Tradershub. Teme:

 • aktivno trgovanje s kriptovalutami na različnih borzah,
 • sistemi različnih naročil in obvladovanja tveganj,
 • vrednotenje kriptovalut in projektov ICO,
 • najkoristnejše strategije uporabe tehnične analize,
 • pravilna raba drsečih sredin na različnih časovnih okvirjih,
 • analiza podpor in odpor,
 • koncept uporabe različnih časovnih okvirjev trgovanja,
 • prepoznavanje vzorcev LONG-SHORT,
 • primeri lastnih strategij.

Tilen Šarlah je univerzitetni diplomirani ekonomist, Executive MBA, trgovec s finančnimi inštrumenti in digitalnimi valutami. V začetku kariere je sedem let preživel kot direktor individualnega upravljanja premoženja. V okviru te službe je upravljal portfelj ekskluzivnih strank na vseh pomembnejših borzah po svetu. Sedaj je aktiven trgovec na energetskem trgu in predsednik sekcije mladih v naftno-plinskem komiteju Slovenije, ki je del World Petroleum Council (WPC). Navdušen je nad trgovanjem s kripto valutami. Je aktiven dnevni trgovec in ustanovitelj platforme za trgovanje s kriptovalutami Tradershub ter pisec istoimenskega bloga o trgovalnih strategijah in predavatelj.

Datum in ura: petek, 8. december, od 17.00 do 20.00

Cena predavanja: 49 evrov (DDV je vključen). Nudimo 20-% popust, če obiščete več kot eno predavanje!

Mesta so omejena. Pohitite s prijavo >>

Podrobnosti o ceni in posebna ugodnost!

Early Bird do 5. decembra 2017: 49 evrov (DDV je vključen) za eno predavanje

V spodnji prijavnici izberite tista predavanja, ki jih želite obiskati. Odvijala se bodo ob različnih urah, zato se jih lahko udeležite več. Če izberete več kot eno predavanje, vam na končno ceno podarimo 20-% popust. Cene vsebujejo DDV. Primeri:

 • 1 predavanje: 49 evrov
 • 2 predavanji: 2x 49 evrov – 20-% popust = 80 evrov
 • 3 predavanja: 3x 49 evrov  – 20-% popust = 120 evrov
 • 4 predavanja: 4x 49 evrov = – 20-% popust = 160 evrov

**Redna cena od 6. decembra dalje: 69 evrov (DDV vključen), poleg tega 20-% količinski popust NE velja več**

Prijavnica

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Razmišljaš o ICO kampanji? Pridruži se mentorskemu programu ICOrelator!

Razmišljaš o ICO kampanji? Pridruži se mentorskemu programu ICOrelator!

Imaš poslovno idejo, ki bazira na tehnologiji blockchain? Te zanima, kako pripraviti odlično ICO kampanjo? Pripravljamo brezplačen mentorski program ICOrelator, ki bo s predavanji in individualnimi mentorstvi pomagal pri začetnih ovirah ICO kampanje. Prijava je brezplačna in nezavezujoča, zato beri dalje! Preberite več >>


Kako zagnati uspešno ICO kampanjo?

Kako zagnati uspešno ICO kampanjo?

Prva javna ponudba kriptožetonov oziroma ICO kampanja je priljubljen način za zbiranje sredstev. Žal vedno več projektov oziroma podjetij ne doseže zastavljenih ciljev. Kako lahko zagotovite, da bo vaša kampanja uspešna? Pogovarjali smo se z Vanjo Čas in dr. Petrom Mercem. Preberite več >>

Kako prepoznati dobro ICO kampanjo?

Kako prepoznati dobro ICO kampanjo?

Prve javne ponudbe kriptožetonov oziroma ICO kampanje omogočajo posameznikom, da podprejo zanimive projekte, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov. Na žalost pa je med obilico ICO projektov tudi veliko lažnih. Kako prepoznati kvaliteten projekt in kako se izogniti goljufom? Preberite več >>

Kolumna: Prihajajo ICO zombiji!

Kolumna: Prihajajo ICO zombiji!

Vedno več startupov zbira sredstva v okviru t .i. javnih ponudb kriptožetonov (ICO). Predvsem zato, ker je (vsaj do sedaj) bila uspešnost tovrstnega zbiranja kapitala vseeno višja, kot pa preko poslovnih angelov in skladov tveganega kapitala (ki so malce bolj izbirčni). Preberite več >>

Vstopate v svet kriptovalut? Poskrbite za varnost!

Vstopate v svet kriptovalut? Poskrbite za varnost!

Svet kriptovalut radi označimo za divji zahod. Odsotnost regulative, na eni strani veliki zaslužki in na drugi velike izgube. Gre za industrijo, ki je zrasla v svetu programerjev in tehnično podkovanih posameznikov. Preberite več >>

Video: Spoznajte Blockchain v dveh minutah

Video: Spoznajte Blockchain v dveh minutah

V javnosti se vedno več govori o tehnologiji veriženja blokov oziroma blockchain. Ali veste, za kaj sploh gre? Oglejte si kratek video. Preberite več >>

VIDEO: Tehnologija veriženja blokov bo vplivala tudi na vaše področje

VIDEO: Tehnologija veriženja blokov bo vplivala tudi na vaše področje

Tehnologija veriženja blokov je po mnenju številnih strokovnjakov prelomna. V naslednjih letih se bo njen vpliv še nadalje širil. Ali bo blockchain spremenil tudi vaše področje delovanja? Preberite več >>

Tudi Google onemogoča oglaševanje kriptovalut in povezanih projektov

Tudi Google onemogoča oglaševanje kriptovalut in povezanih projektov

Podjetje Google je pred nekaj dnevi objavilo novico, da prek njihovih oglaševalskih platform kmalu ne bo več mogoče oglaševati podjetij oziroma storitev, povezanih s kriptovalutami. Preberite več >>

92 odstotkov blockchain projektov ni več aktivnih

92 odstotkov blockchain projektov ni več aktivnih

Podjetje Deloitte je pred kratkim objavilo poročilo obsežne analize 26.000 projektov, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov. Le 8 odstotkov analiziranih projektov je dočakalo začetek letošnjega leta. Preberite več >>

Infografika: Koliko denarja je na svetu?

Infografika: Koliko denarja je na svetu?

Milijoni, milijarde, bilijoni … Ko govorimo o vrednosti podjetja Apple, bogastvu Warrena Buffeta ali ogromnemu svetovnemu dolgu, si zneskov z veliko ničlami pravzaprav sploh ne predstavljamo. Zato je izjemno koristna tehnika vizualizacije. Preberite več >>

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje