Zaključni račun za leto 2016 (javni sektor)

Na spletnem seminarju vam bodo predstavili problematiko pri izdelave zaključnega računa za leto 2016. Predstavili vam bodo potrebno zakonodajo, spremembe SRS 2016 in vrste določenih pravilnikov (pridobitna in nepridobitna dejavnost, pravilnik o računovodstvo).

Kdaj 26.01.2017 od 9:30 do 11:00
Kje Spletni seminar
Koledar

Predstavili vam bodo vse glede priprav in izvedbi rednega letnega popisa, vsebini izkazov bilance stanja, izkaza prihodkov in odhodkov ter pojasnil k računovodskim izkazom uporabnikov enotnega kontnega načrta. 

Predstavili vam bodo tudi davčni obračun, ki mora biti sestavljen na podlagi davčne zakonodaje in katere so možnosti zniževanja davčne osnove. Prav tako vas bodo seznanili, kaj vse je potrebno pri izdelavi in pripravi vsebine letnega poročila, predem ga oddate organom v potrditev in pošljete na AJPES.

Vsebina:

  • Pravne podlage za pripravo zaključnega računa, davčnega obračuna in pripravo letnega poročil.
  • SRS 2016 in PSR 2016 – novosti in vpliv na računovodenje.
  • Delitev uporabnikov – pravnih oseb javnega prava.
  • Priprava na izvedbo letnega poročila in interne medletne kontrole (rezervacije, terjatve, zaloge, odpisi, izločitve, AČR, PČR) .
  • Vsebina računovodskega poročila (bilanca stanja in posebnosti postavk, izkaz prihodkov in odhodkov, obvezne priloge).
  • Obvezna pojasnila k računovodskem poročilu.
  • Vsebina davčnega obračuna in oprostitve plačila davka ter davčne olajšave.
  • Pridobitna in nepridobitna dejavnost.
  • Predložitev in potrditev letnega poročila in ocena notranjega nadzora, upravljanje s tveganji, notranje kontrole.
  • Odgovori na vprašanja.

Predavateljica:

dr. Lidija Robnik, dolgoletna direktorica s področja financ in računovodstva, svetovalka s področja financ in računovodstva, strokovnjakinja ter samostojna podjetnica in zasebna višja predavateljica s področja financ, računovodstva in davkov na višji in visokih strokovnih šolah in fakultetah.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje