3 ključni faktorji pri izbiri coworking ponudnika

Avtor — 26.02.2017
Delo od doma ima svoje prednosti, a obenem tudi slabosti. Resda boste prihranili na času, ko se vam ne bo treba vsakodnevno voziti na delovno mesto, a zaradi občutka izoliranosti in nedružabnosti bo vaša produktivnost morda upadla. Rešitev se lahko skriva v coworkingu.
3 ključni faktorji pri izbiri coworking ponudnika

MP coworking

Število ponudnikov coworking prostorov narašča. V preteklem letu je tako v svetu nastalo več kot 10 tisoč novih pisarn, ki so po podatkih, objavljenih v poročilu priznane publikacije o coworkingu Deskmag, v povprečju ponudile 76 novih delovnih mest. Gre torej za kar 50 odstotno povečanje v primerjavi z letom poprej. Tudi v Zavodu mladi podjetnik smo se nekoliko razširili in MP coworking povečali na 32 delovnih mest.

Pomembni faktorji pri odločitvi za coworking

Če se odločate o tem, da bi postali del coworkinga, pa ne veste, kako poiskati pravega ponudnika, pri izbiri upoštevajte naslednje faktorje:

– lokacija: Če ste dosedaj delali od doma, vam bo najverjetneje dolgotrajna vsakodnevna vožnja do pisarne popolnoma odveč. Poiščite coworking prostor, ki od vašega doma ne bo preveč oddaljen. Idealno je, če lahko do tja pridete peš ali s kolesom. V kolikor ta možnost ni na voljo, preverite, ali je v bližini dovolj parkirnih prostorov ter ali do lokacije obstaja dobra povezanost z javnim prevozom. Seveda vas mora v okviru lokacije zanimati tudi bližina restavracij in trgovin. Tam si boste lahko med odmorom privoščili topel obrok. MP coworking, ki se nahaja v Dravljah v Ljubljani, ustreza vsem naštetim pogojem.

– cena: Večina ponudnikov coworking prostorov uporabnino zaračunava na podlagi mesečnega članstva. Končni znesek je odvisen predvsem od tega, koliko delovnih mest uporabnik potrebuje (1 mizo, 2 mizi …). Pomembno je tudi kako pogosto jo potrebuje (vsak dan, občasno …). V MP coworkingu imamo trenutno enotno ceno za mesečno uporabnino 1 delovne mize, ki znaša 79 evrov + ddv. V ceno je zajet neomejen dostop do pisarne (24/7) z lastnim ključem-. Všteta je brezplačna uporaba sejne sobe za sestanke s poslovnimi partnerji.

– storitve: Dandanes je že skoraj težko najti ponudnika coworkinga, ki uporabnikom ne bi nudil najosnovnejših storitev, ki so za nemoteno delo nujne. Od wireless interneta, pisarniških elementov (miza, stol, omara …), brezplačne kave in čajev … Vse to vam ponuja tudi MP coworking, poleg tega pa boste pri nas imeli na voljo še možnost neomejenega tiskanja, dostop do zbirke podjetniških literatur v MP knjižnici, sveže sadje, brezplačno udeležbo na izobraževanjih z različnimi tematikami in tako dalje.

Vir: Policygenius.com

Preberite tudi
Zakaj je coworking vedno bolj priljubljen?

Zakaj je coworking vedno bolj priljubljen?

Raziskave kažejo, da prostori za coworking izboljšujejo produktivnost, povečujejo ustvarjalnost in pozitivno vplivajo na osredotočenost. Povpraševanje po takšnih prostorih se veča, ponudba pa sledi trendu. Zakaj je coworking tako priljubljen in kako izbrati pravega ponudnika?

Preberite več >>
Virtualna pisarna

Virtualna pisarna

Virtualna pisarna v Ljubljani. Uredimo takoj. Prenos sedeža na naši VEM točki v 5 min. Skeniranje, prepošiljanje pošte. Največ zadovoljnih strank. Vse v ceni.

Preberite več >>
Coworking

Coworking

Imaš mlado podjetje in si naveličan dela od doma? Se želiš pri svojem delu posvetovati z enako mislečimi? So stroški lokacije, na kateri trenutno delaš, previsoki? Preberi spodnji zapis in preveri možnosti, ki ti jih prinaša vključitev v MP coworking.

Preberite več >>
Produktivno so-delanje

Produktivno so-delanje

Ni prav, da se pri delu vse vrti okoli produktivnosti, saj to lahko vodi v izgorelost in druge težave. Seveda pa je vedno dobro, če delo poteka hitro in učinkovito, kar se da doseči na različne načine, ne le s pretiravanjem.

Preberite več >>
Novi coworking prostori bodo odpirali vrata tudi v prihodnje

Novi coworking prostori bodo odpirali vrata tudi v prihodnje

V povprečnem coworkingu je 76 ljudi, skoraj pol več kot dve leti nazaj. Coworkingi bodo tudi v prihodnje rasli, kažejo trenutne napovedi. Temu se prilagajajo tudi prostori, ki so vse večji in dostopnejši za večji krog ljudi.

Preberite več >>
10 mitov o delu izven pisarne

10 mitov o delu izven pisarne

Zadnjih nekaj let se je pisarniško delo precej spremenilo. Vse več ljudi si želi delati od doma ali pa v drugih prostorih, želijo si bolj sproščenega delovnega okolja, domače kuhane hrane in prilagodljivega delovnika. O delu izven pisarne pa obstajajo tudi številni miti.

Preberite več >>
MP coworking je najboljši!

MP coworking je najboljši!

1. decembra bo ljubljanski ABC pospeševalnik gostil finale Central European Startup Awards 2016, na katerem se bo predstavil tudi coworking Zavoda mladi podjetnik. Po glasovih 5-članske nacionalne komisije in javnega glasovanja je bil izbran za najboljši coworking prostor.

Preberite več >>
5 preprostih razlogov, ki vam bodo spremenili pogled na coworking

5 preprostih razlogov, ki vam bodo spremenili pogled na coworking

Brezplačne kave, dobro vzdušje v pisarnah, zanimivi sodelavci so prve misli, ki marsikomu padejo na misel, ko razmišlja o coworkingu. To pa niso edine prednosti, ki nam jih daje ta sodobna oblika sodela.

Preberite več >>
4 načini za povečanje produktivnosti pri delu od doma

4 načini za povečanje produktivnosti pri delu od doma

Delo od doma je za marsikoga hkrati blagoslov in prekletstvo. Neomejen dostop do domačega hladilnika in drugih dobrot, izogib jutranji in popoldanski vožnji v gneči ter možnosti sproščanja na domačem naslonjaču so nekatere izmed prednosti. Kaj pa se zgodi s produktivnostjo?

Preberite več >>
Kako najti dober coworking prostor?

Kako najti dober coworking prostor?

Delo od doma se za marsikoga sliši kot odlična ideja. Kdo si ne želi združiti domačega okolja in dela? Vsak, ki je delo od doma že izkusil, pa vam bo povedal, da takšno delo prinaša veliko izzivov in discipline. Naš dom se spremeni v pisarno, ki nas spremlja vsako sekundo.

Preberite več >>
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje