BitTorrent sedaj tudi podjetje

BitTorrent, ki je dolgo veljal za odpadnika v filmski industriji, je odprl spletno stran, na kateri je moč kupiti in izbrati med različnimi filmi, ustvarjenimi v največjih studiih Hollywooda.
BitTorrent sedaj tudi podjetje

BitTorrent ponuja plačljive vsebine

Protokol BitTorrent je popularen file-sharing program, ki se ga uspešno uporablja za piratske prenose filmov. Bram Cohen, osnovalec protokola, se je sedaj odločil, da ustanovi še istoimensko podjetje. Namen je legalizirati distribucijo filmov in ob tem še nekaj zaslužiti.

Kupiti bo moč filme narejene v studiih kot so 20th Century Fox, Lions Gate, MTV Networks, Paramount Pictures, Warner Bross in Metro-Goldwyn-Mayer Studios, Inc. Prav tako bodo na voljo ponudniki glasbenih videov, PC iger in različnih programov.

Izbirali boste lahko med 3.000 filmi, našle pa se bodo tudi popularne serije kot je »24«. Cene so že postavljene in sicer 3.99$ za nove filme, klasični vas bodo stali 2.99$, medtem ko boste za glasbene spote, PC igre in TV serije plačali 1.99$.

Vsebine bodo gledljive v Microsoftovem Windows Media Playerju 11 in bodo zaščitene z Digital Rights Management, ki bo preprečeval oglede na več kot enem računalniku. Lastniki Applovih računalnikov in iPod-ev boste za storitev prikrajšani.

Vir: VentureBeat

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje