3 ključni faktorji pri izbiri coworking ponudnika

Avtor — 26.02.2017
Delo od doma ima svoje prednosti, a obenem tudi slabosti. Resda boste prihranili na času, ko se vam ne bo treba vsakodnevno voziti na delovno mesto, a zaradi občutka izoliranosti in nedružabnosti bo vaša produktivnost morda upadla. Rešitev se lahko skriva v coworkingu.
3 ključni faktorji pri izbiri coworking ponudnika

MP coworking

Število ponudnikov coworking prostorov narašča. V preteklem letu je tako v svetu nastalo več kot 10 tisoč novih pisarn, ki so po podatkih, objavljenih v poročilu priznane publikacije o coworkingu Deskmag, v povprečju ponudile 76 novih delovnih mest. Gre torej za kar 50 odstotno povečanje v primerjavi z letom poprej. Tudi v Zavodu mladi podjetnik smo se nekoliko razširili in MP coworking povečali na 32 delovnih mest.

Če se odločate o tem, da bi postali del coworkinga, pa ne veste, kako poiskati pravega ponudnika, pri izbiri upoštevajte naslednje faktorje:

– lokacija: Če ste dosedaj delali od doma, vam bo najverjetneje dolgotrajna vsakodnevna vožnja do pisarne popolnoma odveč. Poiščite coworking prostor, ki od vašega doma ne bo preveč oddaljen – idealno je, če lahko do tja pridete peš ali s kolesom. V kolikor ta možnost ni na voljo, preverite, ali je v bližini dovolj parkirnih prostorov ter ali do lokacije obstaja dobra povezanost z javnim prevozom. Seveda vas mora v okviru lokacije zanimati tudi bližina restavracij in trgovin, kjer si boste lahko med odmorom privoščili topel obrok. MP coworking, ki se nahaja v Dravljah v Ljubljani, ustreza vsem naštetim pogojem. 

– cena: Večina ponudnikov coworking prostorov uporabnino zaračunava na podlagi mesečnega članstva. Končni znesek je odvisen predvsem od tega, koliko delovnih mest uporabnik potrebuje (1 mizo, 2 mizi …) ter kako pogosto jo potrebuje (vsak dan, občasno …). V MP coworkingu imamo trenutno enotno ceno za mesečno uporabnino 1 delovne mize, ki znaša 79 evrov + ddv. V ceno je zajet neomejen dostop do pisarne (24/7) z lastnim ključem ter brezplačna uporaba sejne sobe za sestanke s poslovnimi partnerji. 

– storitve: Dandanes je že skoraj težko najti ponudnika coworkinga, ki uporabnikom ne bi nudil najosnovnejših storitev, ki so za nemoteno delo nujne: wireless interneta, pisarniških elementov (miza, stol, omara …), brezplačne kave in čajev … Vse to vam ponuja tudi MP coworking, poleg tega pa boste pri nas imeli na voljo še možnost neomejenega tiskanja, dostop do zbirke podjetniških literatur v MP knjižnici, sveže sadje, brezplačno udeležbo na MP coworking izobraževanjih z različnimi tematikami in tako dalje. 

Vir: Policygenius.com