KADROVSKI IN DRUGI PRAVNI VIDIKI POSLOVANJA PODJETJA

Falling Walls Lab Ljubljana spodbuja podjetniške inovacije

Mednarodni laboratoriji Falling Walls Labs ponujajo priložnost raziskovalcem, podjetnikom in strokovnjakom. Eden izmed njih bo do konca septembra potekal tudi v Ljubljani.
falling-walls-lab

Falling Walls Labs ponujajo priložnost raziskovalcem, podjetnikom in strokovnjakom (foto: Ljubljanski univerzitetni inkubator)

Mednarodni laboratoriji Falling Walls Lab potekajo po vsem svetu in pozivajo k sodelovanju študente diplomante, magistre, post-doktorante, mlade strokovnjake, podjetnike in mlade profesorje. Dobrodošli so raziskovalni projekti, pobude, ideje in poslovni modeli iz vseh znanstvenih področij.

Falling Walls Lab tudi v Ljubljani

Namen Falling Walls Lab je spodbujati znanstvene in podjetniške inovacije ter spodbujati izmenjavo med izjemnimi znanstveniki in strokovnjaki, ki se pojavljajo na različnih področjih strokovnega znanja.

Zmagovalec vsakega mednarodnega laboratorija Falling Walls Lab bo svojo idejo predstavil na finalnem dogodku, ki bo 8. novembra 2018 v Berlinu. Raziskovalci, podjetniki in strokovnjaki se lahko do 9. septembra prijavijo na Falling Walls Lab Ljubljana, ki ga izvaja Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani in Nemško službo za akademske izmenjave (DAAD) ob podpori Zveznega ministrstva za zunanje zadeve Nemčije.

falling-walls-lab-ljubljana

Zmagovalec Falling Walls Ljubljana bo odpotoval na finalni izbor v Berlin (foto: Ljubljanski univerzitetni inkubator)

Predstavitvena delavnica bo 27. junija, ob 16.00 uri na Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju.Vsem prijavljenim bodo na voljo pripravljalne delavnice – triminutni “elevator pitch”, in sicer 13., 18. in 20. septembrav prostorih Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja. Zaključni dogodek Falling Walls Lab Ljubljana bo 26. septembra 2018 ob 11.00 uri v prostorih NLB Center inovativnega podjetništva.

Pogoji sodelovanja

  • študentje in mladi raziskovalci ALI
  • ni minilo več kot 10 let od datuma zaključka 1. stopnje študija ALI
  • ni minilo več kot 7 let od datuma zaključka 2. stopnje študija ALI
  • ni minilo več kot 5 let od datuma zaključka doktorskega študija

Predstavitve idej bo ocenjevalo pet članov ugledne komisije, predstavnikov gospodarstva in znanosti z različnih strokovnih področji. Vsaka predstavitev bo ocenjena na podlagi treh kriterijev:

  • Faktor prodornosti 50%
  • Relevantnost / Vpliv 30%
  • Struktura predstavitve / Nastop 20%

V Berlinu 100 finalistov

Na finalnem dogodku Falling Walls Lab Final v Berlinu se bo predstavilo sto finalistov iz vsega sveta. Vsak finalist bo dobil priložnost, da v treh minutah predstavi svoje raziskovalno delo, pobudo ali poslovni model pred visokokvalificirano žirijo iz gospodarstva in znanosti iz različnih strokovnih področij.