Hramba podatkov v nevronih

Pred kratkim je izraelski univerzi uspelo prvič shraniti informacije na žive nevrone. To potrjuje, da se nam doba "cyborg" čipov, ki bodo povezovali elektronska vezja z našimi celicami, nezadržno bliža.
Hramba podatkov v nevronih

Bomo namesto “silicijevih palčk” za RAM uporabljali kar človeske nevrone?

Nevronske mreže se v običajnih pogojih samodejno “sproščajo” v določenih vzorcih. Do nedavnega so raziskovalci hoteli z elektronsko stimulacijo sprogramirati te mreže za nove vzorce, ki bi predstavljali informacije. Vendar pa taki posegi preprečujejo prej omenjeno samodejno sproščanje, kar onemogoča pravilno delovanje same nevronske mreže. Raziskovalcem na Univerzi v Tel Aviv-u pa je uspelo nove vzorce vprogramirati s ciljanjem specifičnih točk v nevronski mreži s posebno kemikalijo, pictrotoxin. Mreža je brez napak na originalnih vzorcih delovala kar dva dni. To je že zadosti za neke vrste biološki RAM, v potencialnem biološkem računalniku.

Nekateri predvidevajo, da so prav ti vzorci v nevroških mrežah tisti, ki so odgovorni za naše spomine. Torej bi potencialno bilo mogoče nase spomine prenašati, shraniti ipd. Ali pa si kar povečati nas “spomin”.

Takšne inovacije so vedno zanimive tudi z investicijskega vidika. Če (ko) jim uspe, bo okoli tehnologije zrasel povsem nov trg, poln možnosti za uspeh. 🙂


Vir: NewScientistTech

Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje