Izvirni nasveti za trženje prek družabnih omrežij

Vpliv družabnih omrežij na poslovanje podjetij je izjemno pomemben. Verjetno že poznate osnovne nasvete za trženje – vendar lahko omrežja izkoristite še za marsikaj drugega kot samo za objavljanje fotografij in odgovarjanje na vprašanja strank. Predstavljamo manj znane nasvete.
Izvirni nasveti za trženje prek družabnih omrežij

Predstavljamo izvirne nasvete za trženje prek družabnih omrežij. (Vir slike: Unsplash)

Objavljajte posnetke izdelave izdelkov

Seveda že veste, da na družabnih omrežjih lahko (in pravzaprav morate) objavljati informacije o svojih izdelkih. Vendar pa večina podjetij svojim strankam ne predstavi dogajanja v zakulisju. Izdelavo izdelkov lahko svojim strankam prikažete s pomočjo kratkih posnetkov na YouTubu, Facebooku, Instagramu ali celo Snapchatu.

Oblikujte oznako (angl. hashtag) za objave zadovoljnih strank

Pričevanja zadovoljnih strank so odlična vsebina za objavljanje na družabnih omrežjih. Težja naloga pa je najti izjave, ki jih lahko skrajšate do te mere, da jih lahko objavite v tvitu ali kratki objavi na drugih družabnih omrežjih. Da bi se izognili temu problemu, oblikujte oznako (angl. hashtag) in spodbudite svoje stranke, da svoje mnenje izrazijo kar prek družabnih omrežij z uporabo te oznake – vi pa lahko njihove zapise hitro delite s svojimi sledilci.

Pohvalite najboljšega zaposlenega

Družabna omrežja so odlična priložnost za objavljanje podrobnosti iz zakulisja dogajanja v vašem podjetju. Pri tem lahko veliko vlogo odigrajo vaši zaposleni. Na družabnih omrežjih tako lahko izpostavite najboljšega zaposlenega v tekočem tednu ali mesecu, da ga bodo pobliže spoznale tudi vaše stranke.

Objavite po eno fotografijo vsako uro

Dogajanje v zakulisju lahko svojim strankam predstavite tudi prek fotografij. Vsako leto nekaj dni namenite prikazovanju dogajanja v podjetju s pomočjo objavljanja fotografij vsako uro ali večkrat na dan. Tako boste svojim sledilcem približali delovni dan v svojem podjetju.

Predstavite delovni dan v podjetju. (Vir slike: Picjumbo)

Posnemite praktične prikaze oziroma navodila (angl. tutorials) za uporabo izdelkov

Poleg podajanja informacij in fotografij svojih izdelkov lahko družabna omrežja izkoristite tudi za deljenje zanimivih idej, kako lahko vaše stranke te izdelke dejansko uporabljajo. Tako lahko posnamete in objavite kratke praktične prikaze nekaterih izvirnih načinov rabe ali navodila za uporabo.

Naučite se oglaševanja na Facebooku >>

Oblikujte stop-motion posnetke na Instagramu

Posnetki v tehniki stop-motion so odličen način za prikaz omenjenih idej in načinov rabe. To tehniko lahko izkoristite tudi za pripovedovanje zgodb na hiter, izviren in zabaven način.

Objavite Boomerang posnetke svojih izdelkov

Boomerang je Instagramova aplikacija, s pomočjo katere lahko ustvarite zelo kratke posnetke, v okviru katerih ne morete povedati celotne zgodbe ali podati navodil za uporabo, lahko pa prikažete nekaj premikanja. V nekaterih primerih takšne posnetke lahko uporabite za prikaz preprostih funkcij izdelkov.

Oblikujte skupinsko tablo (angl. board) na Pinterestu

Verjetno že veste, da je Pinterest dobra platforma za objavljanje vsebin. Lahko pa jo izkoristite tudi za komunikacijo s svojo ciljno publiko prek skupinskih tabel. Oblikujte tablo, na kateri lahko vaše stranke delijo fotografije vaših izdelkov ali zanimive objave v povezavi s področjem vašega delovanja. Seveda ne pozabite na objavljanje izvirnih vsebin.

Povežite se drugimi podjetji

Doseg svojih objav lahko še povečate, če se pri oblikovanju kampanj za družabna omrežja povežete z drugimi podjetji. Tako lahko na primer predstavite, kako lahko stranke vaš izdelek uporabijo v kombinaciji z izdelkom drugega podjetja; objavo seveda delita oba partnerja. Tak način trženja je posebej koristen za recepte, projekte tipa »sam svoj mojster« ipd.

Družabna omrežja prepustite svojim zaposlenim

Če vaše profile na družbenih omrežjih stalno nadzoruje ista ekipa, lahko pride do ponavljanja in pomanjkanja novih idej. Poživite svoje profile, tako da jih občasno prepustite drugim zaposlenim, ki bodo lahko predstavili svež vidik vašega podjetja in svoj pogled na delo v njem.

Družabna omrežja prepustite svojim strankam

Prav tako lahko na podlagi tekmovanja ali nagradne igre izberete eno svojih zvestih strank, ki bo za en dan vzela vajeti vaših profilov na družabnih omrežjih v svoje roke. Spodbudite jo, naj objavi svoje najljubše vsebine in drugim strankam pokaže, kako sama uporablja vaše izdelke ali storitve.

Svojim sledilcem priporočite tudi druge zanimive strani

Večina vaših sledilcev sledi tudi drugim blagovnim znamkam, ki so na nek način povezane s področjem vašega delovanja. Priporočite jim obisk zanimivih strani, ki bodo lahko za njih koristne in uporabne.

Pokažite svojo osebnost z animacijami GIF

Na Twitterju in drugih družabnih omrežjih lahko svojim objavam dodate animacije GIF, kar jih bo poživilo in jim dodalo osebnost.

Predstavite svojo maskoto

Če ima vaše podjetje maskoto, logotip ali celo ljubljenčka ali okras v pisarni, ki na nek način predstavlja vaše podjetje, lahko ta lik uporabite v svojih objavah na družabnih omrežjih. Vaši sledilci ga bodo hitro prepoznali in povezali z vašim podjetjem.

Uporabite fotografije svojih strank

Ni treba, da so vse vsebine, ki jih objavljate na svojih profilih na družabnih omrežjih, vaše izvirno delo. Svoje stranke lahko pozovete, naj z vami delijo svoje fotografije vaših izdelkov ali druge posnetke, povezane s področjem vašega delovanja. Najboljše izberite in objavite.

Organizirajte tekmovanje v dodajanju napisov

Objavite lahko tudi zabavne fotografije svoje ekipe, svojih izdelkov itd. in svojim sledilcem dovolite, da jim dodajo zabavno besedilo, komentar, napis ali nalepko. Najboljše spet izberite in objavite.

Kakšen napis pa bi vi dodali tej nenavadni fotografiji? (Vir slike: Unsplash)

Oblikujte svoj meme

Ta nasvet morda zveni malce otročje, vendar vam prav internetni memi ponujajo možnost, da s svojo ciljno publiko delite določene zabavne vsebine. Če se je na spletu pojavil priljubljen meme, ki je na nek način povezan z vašim podjetjem ali področjem delovanja, mu lahko dodate svoj napis in ga delite na svojih profilih.

Organizirajte pogovore na Snapchatu

Družabna omrežja so lahko odličen način za odgovarjanje na vprašanja strank. Svoja prizadevanja pa lahko še nadgradite z organizacijo pogovorov na Snapchatu, kjer na vprašanja svojih sledilcev lahko odgovorite v obliki kratkih posnetkov.

Postavljajte vprašanja

Še en način za angažiranje vaše ciljne publike je postavljanje različnih vprašanj v povezavi z vašim podjetjem ali področjem delovanja. Uporabnikom, ki na vprašanje odgovorijo pravilno, lahko ponudite tudi različne nagrade.

Praznujte zgodovino svojega podjetja

Pod oznako #tbt (angl. Throwback Thursday) uporabniki Twitterja in Instagrama vsak četrtek objavljajo stare fotografije. Temu trendu se lahko pridruži tudi vaše podjetje z objavo starih fotografij – seveda pa ni nujno, da to počnete prav ob četrtkih.

Obujanje spominov. (Vir slike: Unsplash)

Oblikujte svojo tematsko oznako

Tudi sami lahko oblikujete svojo tematsko oznako po vzoru #tbt. Poiščite oznako, ki se bo prilegala vašemu področju delovanja in na izbrani dan vsak teden objavite nekaj primernega. K sodelovanju lahko povabite tudi svoje sledilce.

Intervjuvajte svoje stranke

Intervjuji so odlične spletne vsebine, ki omogočajo tudi uporabo različnih metod, na primer posnetkov ali besedilnih objav. Z objavljanjem intervjujev s svojimi strankami boste poskrbeli za dodatno promocijo svoje blagovne znamke.

Vir: Small Business Trends

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka. Preberite več >>


Facebook se bori proti vabam za klike in odzive

Facebook se bori proti vabam za klike in odzive

Uporabniki Facebooka v zadnjem času opažajo vedno več nezaželenih objav, ki jih spodbujajo k všečkanju, deljenju in komentiranju. Facebook bo v kratkem ukrepal proti takšnim objavam. Preberite več >>

Katere metrike na družabnih omrežjih morate upoštevati?

Katere metrike na družabnih omrežjih morate upoštevati?

Danes je na voljo ogromno orodij, s pomočjo katerih lahko spremljate rezultate svojih spletnih trženjskih kampanj. Katere metrike je smiselno analizirati? Preberite več >>

Najpomembnejše metrike na družabnih omrežjih

Najpomembnejše metrike na družabnih omrežjih

Dobro trženje zahteva dobre podatke. Sami namreč ne morete vedeti, ali so vaše odločitve pravilne in ali vaše strategije delujejo, če ne spremljate svojih rezultatov. Preberite več >>

Poživite svoje Facebook oglase!

Poživite svoje Facebook oglase!

Ste opazili, da vaši oglasi na Facebooku sledijo točno določenemu vzorcu? Ste naveličani »strokovnjakov«, ki menijo, da so našli odgovor na vprašanje, kakšen oglas vam bo prinesel največ dobička? Na pravem mestu ste! Ponujamo vam nekaj idej za poživitev vaših Facebook kampanj. Preberite več >>

Facebookova ID koda, ki pozna prav vsakega vašega obiskovalca

Facebookova ID koda, ki pozna prav vsakega vašega obiskovalca

Je tudi vaš obisk na spletni strani velik, a beležite le majhen delež opravljenih nakupov? Se pogosto sprašujete, zakaj vaši oglasi ne dosegajo konverzij in kaj oziroma kdo v zastavljenem procesu je kriv, da ne dosegate rezultatov, kot bi si jih želeli? Preberite več >>

Infografika: Kakšni so 10 letni načrti Facebooka?

Infografika: Kakšni so 10 letni načrti Facebooka?

V dobrih desetih letih obstoja Facebooka je Mark Zuckerberg iz majhnega popoldanskega projekta uspel ustvariti večmilijardno podjetje, ki še vedno raste in se razvija. A v katero smer bo Facebook ponesla prihodnost? Napovedi si oglejte v infografiki. Preberite več >>

Kaj vse razkrivajo naše objave na družabnih omrežjih

Kaj vse razkrivajo naše objave na družabnih omrežjih

Podjetja, ki se ukvarjajo z analizo podatkov, so igrala pomembno vlogo pri oblikovanju javnega mnenja v povezavi z zadnjimi ameriškimi predsedniškimi volitvami. Če vas zanima, kaj vse o vas ve umetna inteligenca na podlagi vaših objav na družabnih omrežjih, berite naprej. Preberite več >>

Zakaj morate priti na delavnico Blog marketing? Ker tako pravijo udeleženci!

Zakaj morate priti na delavnico Blog marketing? Ker tako pravijo udeleženci!

V sredo je Blaž Kos prvič vodil delavnico Blog marketing. Mi smo vedeli, da bo vsebina nabito polna uporabnih informacij. A drugega kot naše besede in Blaževega renomeja vam nismo mogli ponuditi. Sedaj imamo o kvaliteti delavnice dokaze: odzive prve skupine udeležencev! Preberite več >>

Najboljša orodja za uspeh na družabnih omrežjih

Najboljša orodja za uspeh na družabnih omrežjih

Ne glede na to, ali gre za majhno podjetje ali veliko korporacijo, je upravljanje s profili na družabnih omrežjih zahtevno delo. Redno oblikovanje in objavljanje odličnih vsebin predstavlja le en vidik, nato pa je treba analizirati še uspešnost objav in angažma sledilcev. Preberite več >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje