Kaj je dobro vedeti pred zdravljenjem z implantati?

Implantat predstavlja najsodobnejšo rešitev za zdravljenje manjkajočih zob ali stanje brezzobosti. Hkrati zobni vsadki zagotavljajo optimalno stabilnost in dolgo življenjsko dobo, zato so najbolj priljubljena izbira med protetičnimi nadomestki.
implantant

Zobni vsadki izboljšajo nasmeh in povrnejo funkcionalnost zdravih naravnih zob. Tako se lahko pacienti s samozavestjo nasmejejo in hkrati normalno žvečijo hrano in govorijo, saj jih vsadki pri tem ne ovirajo. Njihova prednost je tudi v tem, da stabilizirajo čeljustno kost in ne oslabijo sosednjih naravnih zob.

Kaj je implantat in kam je pričvrščen?

Zobni vsadek je izdelan iz titanija ali cirkonija. Sodobni vsadki pa so izdelani iz kombinacije obeh materialov. Na tem delu je izdelan vijak, ki ga zobozdravnik pričvrsti v čeljustno kost in tam deluje kot stabilen temelj nadomestnega zoba. Ker je titan bio kompatibilen material, se lahko vsadek popolnoma integrira s človeškim kostnim tkivom in tako se zlije s kostjo. Pri tem nastane zelo stabilna podlaga, na katero zobozdravnik namesti nadomestni zob oziroma krono, ki je videti kot naravni zob.

Kdo je dober kandidat za implantat?

Zobozdravnik ob pregledu oceni, ali je pacient primeren za zdravljenje z zobnimi vsadki, glede na gostoto čeljustne kosti in zdravje dlesni. Če se pacient sooča z izgubo kosti ali s parodontozo, tedaj je sam postopek implantološkega zdravljenja nekoliko bolj zapleten. Pri kadilcih se tveganje poveča, saj se proces celjenja podaljša ali pa se protetični nadomestek ne zlije povsem s kostjo.

Kako poteka pričvrstitev zobnega vsadka?

Pri postopku pričvrstitve protetičnega nadomestka v čeljustno kost navadno sodelujejo implantologi, ki so specializirani za zdravljenje z zobnimi vsadki, poleg tega pa so tudi kirurgi, ki vijak natančno pričvrstijo v kost. Pri tem upoštevajo tudi pacientovo splošno zdravje zob, ki vključuje zdravje kosti in dlesni. Prvi del zdravljenja v ordinaciji zajema pričvrstitev vijakov kost, pri čemer se poseg opravi v lokalni anesteziji.

Implantat v fazi celjenja

Po posegu lahko pride do oteklin in bolečin, zato zobozdravnik predpiše protibolečinska sredstva. Šele po nekaj mesecih, navadno od dveh do šestih mesecev, celjenja ran v ustni votlini pa zobozdravnik namesti na vijak tudi krono zoba, mostiček ali protezo. S tem je zdravljenje tudi zaključeno. V naslednjih mesecih ali po potrebi je priporočljiv obisk zobozdravnika, zato da ta preveri, ali je implantat dobro pričvrščen v kost in hkrati stabilen.

Oznake:
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje