Največje investicije druge runde v letu 2016, 2. del

Nobena investicijska faza ni 100-odstoten pokazatelj prihodnjega uspeha podjetja – vendar pa lahko na podlagi druge runde investicij oblikujemo svoja predvidevanja. V prispevku tako nadaljujemo predstavitev podjetij, ki se v letu 2016 lahko pohvalijo z največjimi investicijami.
Največje investicije druge runde v letu 2016, 2. del

Predstavljena podjetja so v letu 2016 zbrala največ denarja vlagateljev. (Vir slike: Pixabay)

Če ste spregledali prvi del seznama, si ga lahko ogledate na povezavi: Največje investicije druge runde v letu 2016, 1. del

Letgo – 100 milijonov dolarjev

Brezplačna aplikacija podjetja Letgo je najhitreje rastoča mobilna tržnica za lokalno nakupovanje in prodajo. Aplikacijo je naložilo že več kot 30 milijonov uporabnikov, ki lahko izdelke začnejo prodajati v nekaj sekundah. Letgo namreč z uporabo napredne tehnologije za prepoznavanje predmetov, ki temelji na umetni inteligenci, sam predlaga naslove oglasov.

Uporabniki lahko v aplikaciji na preprost način brskajo po oglasih v svoji okolici, prodajalce in druge kupce dosežejo prek klepeta ter opravijo nakupe brez strahu pred zlorabami, saj aplikacija vključuje tudi ocenjevanje uporabnikov.

Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2015, je v drugi rundi investiranja zbralo kar 100 milijonov dolarjev. Med vlagatelji sta bili tudi podjetji NEA in Accel Partners.

Vir slike: Letgo.

Thrive Market – 111 milijonov dolarjev

Vizija podjetja Thrive Market je približati zdravo življenje vsem ljudem. Z včlanitvijo v klub je potrošnikom na voljo več kot 2500 kvalitetnih izdelkov, povezanih z zdravo prehrano, vitaminov, izdelkov za dom in izdelkov za nego. Ker podjetje sodeluje neposredno z dobavitelji, so izdelki potrošnikom na voljo po izjemno znižanih cenah.

Podjetje Thrive Market, katerega sedež se nahaja v Los Angelesu, je znano tudi po tem, da za vsako plačano članarino daruje dodatno članarino družini v stiski. Junija je podjetje tako v drugi rundi zbralo kar 111 milijonov dolarjev, k čemur so prispevala tudi podjetja Cross Culture Ventures, e.ventures, Greycroft Partners in Kapor Capital.

Vir slike: Thrive Market.

Unity Biotechnology – 116 milijonov dolarjev

Podjetje Unity Biotechnology oblikuje terapije, ki preprečujejo, zavirajo in zdravijo različne bolezni, povezane s starostjo in staranjem. Podjetje se osredotoča na t. i. ostarele oziroma senescentne celice, tj. celice, ki se ne delijo več. V podjetju izdelujejo posebna zdravila, t. i. senolitike, ki so ciljno usmerjene na ranljivosti, ki so značilne za ostarele celice. Tako so te celice odstranjene iz telesa, medtem ko normalne, zdrave celice ostanejo nedotaknjene.

V podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2009 v San Franciscu, so oktobra 2016 so različna podjetja v okviru druge runde vložila kar 116 milijonov dolarjev. Med vlagatelji je bil tudi Jeff Bezos iz Amazona.

Vir slike: Unity Biotechnology.

Denali Therapeutics – 130 milijonov dolarjev

Biotehnološko podjetje Denali Therapeutics se osredotoča na odkrivanje in razvoj terapij za paciente z nevrodegenerativnimi boleznimi, med katere sodijo tudi Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen, ALS in druge. Podjetje so ustanovili znanstveniki, strokovnjaki iz industrije in vlagatelji na podlagi skupne vizije, da nedavni znanstveni izsledki, povezani z genetskimi dejavniki in biološkimi procesi v ozadju nevrodegenerativnih bolezni, v kombinaciji z novimi medicinskimi orodji prinašajo priložnost brez primere za odkrivanje in razvoj učinkovitih zdravil.

Avgusta 2016 je podjetje Denali Therapeutics v drugi rundi investiranja za svoje delo na področju nevrodegenerativnih bolezni prejelo kar 130 milijonov dolarjev.

Vir slike: Denali Therapeutics.

Zymergen – 130 milijonov dolarjev

Tehnološko podjetje Zymergen se ukvarja z odkrivanjem moči biologije. Podjetje ponuja boljše poslovanje za biološke izdelke, ki se uporabljajo v različnih industrijah, hitrejše lansiranje novih izdelkov na trg in razvoj novih izvirnih izdelkov. V podjetju se ukvarjajo s predvidljivim, zanesljivim in učinkovitim biološkim inženiringom; konkretneje, izdelujejo nove materiale iz genetsko spremenjenih mikrobov.

Podjetje Zymergen, ki je bilo ustanovljeno leta 2013 na področju San Francisca, je letos prejelo ogromno drugo rundo investiranja s 130 milijoni dolarjev. Zagonsko podjetje je zelo zanimivo tudi za najpomembnejša in najvplivnejša svetovna podjetja, saj obljublja, da bo z biološkim inženiringom zmanjšalo njihove stroške delovanja.

Vir slike: Zymergen.

Human Longevity – 220 milijonov dolarjev

Podjetje Human Longevity se ukvarja z genetskimi in celičnimi terapijami ter diagnostiko. Na podlagi razvoja na področjih genomskega zaporedja, mikroorganizmov v človeškem telesu, proteomike, informatike, računalništva in celične terapije Human Longevity oblikuje najobsežnejšo bazo podatkov o človeških genotipih in fenotipih. Zbrani podatki so uporabni za zdravljenje bolezni, povezanih s staranjem.

Podjetje se osredotoča na raka, sladkorno bolezen, debelost, bolezni srca in jeter ter demenco. S kombinacijo temeljnih področij – genetike, informatike in terapij z matičnimi celicami – bo podjetje pripomoglo k prevladi preventivnega medicinskega modela, ki temelji na genetiki.

Podjetje Human Longevity, ki tako želi s pomočjo strojnega učenja uporabiti zbrane podatke o človeških genotipih in fenotipih za zdravljenje različnih bolezni, je leta 2016 zbralo neverjetnih 220 milijonov dolarjev. Med vlagatelji so tudi podjetja Illumina, DFJ in GE Ventures.

Vir slike: Human Longevity.

Viri: TechCrunch, CrunchBase

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Registracija blagovne znamke

Registracija blagovne znamke

Blagovna znamka je tako rekoč srce in duša vsakega uspešnega podjetja. Lahko predstavlja ugled, prestiž, kakovostno blago ali storitve, obljubo po napredku in nečem novem, zvestobo, konsistentnost. Njen bistveni element, celo cilj, je prepoznavnost. Preberite več >>

Virtualna pisarna / sedež podjetja v Ljubljani

Virtualna pisarna / sedež podjetja v Ljubljani

Virtualna pisarna je odlična rešitev za vse podjetnike, ki ne potrebujete lastne pisarne ali ne morete pridobiti dovoljenja za registracijo naslova. MP virtualna pisarna v Ljubljani omogoča dovoljenje za poslovanje na našem naslovu, hkrati pa lahko na interni VEM točki odprete podjetje oziroma spremenite njegov sedež. Preberite več >>

Startup pravnik

Startup pravnik

Startup pravnik pogosto naleti na primere mladih podjetnikov ali ekip, ki imajo razvito idejo ali produkt in so pred kratkim vstopili na trg z odličnim produktom, zagreto ekipo in rastočo prodajo. Kaj pa, če na podjetje pogledamo s formalnopravnega vidika: je res vse tako, kot mora biti? Preberite več >>


Tudi v Sloveniji imamo kripto milijonarje

Tudi v Sloveniji imamo kripto milijonarje

Na letošnji lestvici najbogatejših Slovencev časnika Finance sta se pojavila tudi ustanovitelja borze za trgovanje s kriptovalutami Damijan Merlak in Nejc Kodrič. Preberite več >>

2,3-milijonska investicija v slovensko-ameriški Genialis

2,3-milijonska investicija v slovensko-ameriški Genialis

Slovensko-ameriški start-up Genialis, zmagovalec investicijskega dela letošnje konference PODIM, je v začetku oktobra zaprl 2,3 milijone dolarjev težko semensko naložbo. Preberite več >>

Global Music Village po sredstva na Kickstarter

Global Music Village po sredstva na Kickstarter

Na Kickstarterju se predstavlja nov slovenski projekt: Globalna glasbena vas (Global Music Village). Do 25. novembra želijo zbrati 11 tisoč dolarjev. Preberite več >>

90-milijonska investicija za nadaljnji razvoj električnega letečega avtomobila

90-milijonska investicija za nadaljnji razvoj električnega letečega avtomobila

Nemško zagonsko podjetje Lilium, ki razvija električno letalo v velikosti avtomobila, je pred kratkim prejelo 90 milijonov dolarjev investicije. Preberite več >>

Partnerstvo med Lufthanso in startup-om Winding tree

Partnerstvo med Lufthanso in startup-om Winding tree

Največji nemški letalski prevoznik Lufthansa se je povezal s švicarskim podjetjem z namenom, da bi tehnologijo Ethereum prenesel v letalsko industrijo. Preberite več >>

Ali lahko zaposlenim ponudite lastništvo prek modela ESOP?

Ali lahko zaposlenim ponudite lastništvo prek modela ESOP?

ESOP oziroma employee stock ownership plan je konstrukt, ki zaposlenim v podjetju omogoča, da pridobijo lastniški delež v kapitalu. Splošno gledano gre za opcijska upravičenja delavcev, ki se na nek način obravnavajo kot del zaslužka. Preberite več >>

Začenja se prva javna ponudba kovancev podjetja Viberate!

Začenja se prva javna ponudba kovancev podjetja Viberate!

Slovensko zagonsko podjetje Viberate s svojo platformo za povezovanje glasbenikov in organizatorjev koncertov začenja prvo javno ponudbo kovancev. Preberite več >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Google Analytics delavnica in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Predavanje: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje