Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor — 22.01.2017
Da v prihajajočem tednu ne bi spregledali katerega od številnih podjetniških izobraževanj, ki potekajo po različnih krajih v Sloveniji, smo pripravili kratek pregled tedenskih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu.
Napovednik podjetniških dogodkov

Udeležite se zanimivih podjetniških dogodkov. (Vir slike: Bigstockphoto)

Del plače iz naslova poslovne uspešnosti

Zadnja novela Zakona o dohodnini je prinesla ugodnejšo dohodninsko obravnavo izplačila dela plače iz naslova poslovne uspešnosti. Vendar pa ugodnejša dohodninska obravnava velja le za primere, ki izpolnjujejo pogoje, ki jih določa Zakon o dohodnini. Kdaj sploh govorimo o delu plače iz naslova poslovne uspešnosti, kateri pogoji morajo biti izpolnjeni za njeno ugodnejšo dohodninsko obravnavo, kdaj se šteje, da je določen pogoj izpolnjen ipd., bodo pojasnjevali na tem spletnem seminarju.

Kdaj

24. 1. 2017, od 9.00 do 10.30

Kje

Spletni seminar

Več informacij >>

Slovensko crowdfunding srečanje #6

Slovenska Crowdfunding srečanja so namenjena povezovanju skupnosti množičnega financiranja v Sloveniji ter deljenju najboljših praks in pasti v crowdfundingu. Namenjena so vsem, ki šele vstopajo v svet množičnega financiranja, saj bodo lahko iz prve roke izvedeli, kako se pripraviti na kampanjo. Poslušalcem bodo organizatorji odgovorili na vsa vprašanja, ki se jim morda porajajo. Pozivajo pa tudi vse, ki so že bili na eni izmed platform množičnega financiranja, da se jim pridružijo in delijo svoje izkušnje.

Kdaj

24. 1. 2017, od 18.00 do 20.00

Kje

NLB CIP, Ljubljana, Trg republike 2

Več informacij >>

Brezplačni seminar: Pomen standardov za podjetja

Ali se vam je že zgodilo, da je bil proizvod, ki ste ga uvozili v Slovenijo, umaknjen s trga, ker ni bil v skladu s predpisano tehnično zakonodajo in standardi? Slovenski inštitut za standardizacijo je odgovoren za vzpostavitev, vodenje in vzdrževanje nacionalnega sistema standardizacije ter dosledno upošteva pravila evropske in mednarodne standardizacije. S tem izobraževanjem želijo udeležencem osvetliti pomen standardov in predstaviti delo standardizacije, ki poteka tako na mednarodni in evropski ravni kot na regionalni in nacionalni. Udeleženci se bodo seznanili tudi z drugim osnovnim znanjem na področju standardizacije in ga povezali z že znanimi informacijami s tega področja.

Kdaj

25. 1. 2017, od 9.00 do 12.00

Kje

Ljubljana

Več informacij >>

Tradicionalni podjetniški zajtrk

V četrtek, 26. januarja 2017, vam podjetje Tiko pro d.o.o. v Radisson Blu Plaza Hotelu v Ljubljani pripravlja podjetniški zajtrk, kjer vam bodo poleg hrane postregli tudi najnovejše informacije v povezavi s slovenskimi in EU razpisi.

Kdaj

26. 1. 2017, od 8.00 do 11.00

Kje

Ljubljana

Več informacij >>

Zaključni račun za leto 2016 (javni sektor)

Na spletnem seminarju vam bodo predstavili problematiko pri izdelave zaključnega računa za leto 2016. Predstavili vam bodo potrebno zakonodajo, spremembe SRS 2016 in vrste določenih pravilnikov (pridobitna in nepridobitna dejavnost, pravilnik o računovodstvo). Predstavili vam bodo vse glede priprav in izvedbi rednega letnega popisa, vsebini izkazov bilance stanja, izkaza prihodkov in odhodkov ter pojasnil k računovodskim izkazom uporabnikov enotnega kontnega načrta. Predstavili vam bodo tudi davčni obračun, ki mora biti sestavljen na podlagi davčne zakonodaje in katere so možnosti zniževanja davčne osnove. Prav tako vas bodo seznanili, kaj vse je potrebno pri izdelavi in pripravi vsebine letnega poročila, preden ga oddate organom v potrditev in pošljete na AJPES.

Kdaj

26. 1. 2017, od 9.30 do 11.00

Kje

Spletni seminar

Več informacij >>

Letni dopust

V mesecu marcu se bodo ponovno izdajali sklepi, s katerim boste delavcem odmerili letni dopust za tekoče koledarsko leto – torej leto 2017. Na spletnem seminarju boste izvedeli bistvena pravila za pravilno obravnavo te delovnopravne pravice. Ker se nam pri izvajanju pravice do letnega dopusta, izračunavanju števila dni letnega dopusta, načinu njegove izrabe ipd. vedno pojavljajo določena vprašanja in dileme, so v podjetju SAOP d.o.o. na to temo pripravili krajši spletni seminar, v okviru katerega bodo ponovili bistvena pravila za pravilno obravnavo te delovno pravne pravice in na ta način poskusili odpraviti morebitne dileme in vprašanja.

Kdaj

27. 1. 2017, od 9.00 do 10.30

Kje

Spletni seminar

Več informacij >>

MP dogodek: Lastno podjetje? Zakaj pa ne!

Na dogodkih Lastno podjetje? Zakaj pa ne! govorimo o začetkih. Kako začeti in na kaj paziti, nam bo razkril Peter Bruner. V nadaljevanju bomo slišali zanimivo podjetniško pot Marjana Rožmana, ki je ustanovitelj visokotehnološkega podjetja Quadrofoil. Obvezna udeležba za vse tehnološke startupe.

Kdaj

2. 2. 2017, od 16.00 do 17.30

Kje

NLB CIP, Ljubljana, Trg republike 2

Več informacij >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje podjetja. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. V goste smo povabili Jureta Knehtla, ki je v svoji, sicer kratki karieri za svoje stranke “porabil” preko 350.000 evrov oglaševalskih sredstev in iz njih ustvaril več kot 3.400.000 evrov prihodkov. Vas zanima, kako?

Kdaj

3. 2. 2017, od 9.00 do 15.00

Kje

NLB CIP, Ljubljana, Trg republike 2

Več informacij >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov – tudi v podjetništvu in poslovnem svetu. Blaž Kos se vrača iz Monk Mode in je pripravljen z nami deliti znanje, ki ga je pridobil v letu in pol aktivnega učenja brez motečih faktorjev!

Kdaj

15. 2. 2017, od 16.00 do 19.30

Kje

NLB CIP, Ljubljana, Trg republike 2

Več informacij >>

MP dogodek: Google Analytics

Google Analytics je sicer brezplačno, a hkrati eno izmed najbolj koristnih orodij, ki je na voljo vsakemu lastniku spletne strani ali trgovine. Zaradi velikega nabora funkcij pa je tudi kompleksno. Zato smo vam na pomoč poklicali Marka Penka, ki se z Google Analytics srečuje vsakodnevno.

Kdaj

3. 3. 2017, od 16.00 do 18.45

Kje

NLB CIP, Ljubljana, Trg republike 2

Več informacij >>

MP svetovanje pred ustanovitvijo podjetja

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Vse to in še več boste izvedeli na MP individualnem svetovanju pred ustanovitvijo podjetja. Faza: Tik pred ustanovitvijo, potrebujem pomoč.

Kdaj

Datum izberete sami!

Kje

MP coworking, Ljubljana, Kunaverjeva 9

Več informacij >>

MP pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, ali so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Kdaj

Datum izberete sami!

Kje

MP coworking, Ljubljana, Kunaverjeva 9

Več informacij >>

Crowdfunding svetovanje

Crowdfunding oziroma množično financiranje je v Sloveniji čedalje bolj priljubljeno. K temu so pripomogli uspešni projekti, nekateri so zbrali tudi prek pol milijona evrov. Dobivamo veliko vprašanj glede pogojev, primernosti projekta, nasvetov, zato smo pripravili svetovanje na to temo.

Kdaj

Datum izberete sami!

Kje

MP coworking, Ljubljana, Kunaverjeva 9

Več informacij >>

Brezplačni webinarji podjetja SAOP d.o.o.

Podjetje SAOP d.o.o. je za vse podjetniške navdušence pripravilo lepo število brezplačnih spletnih seminarjev (webinarjev), s katerimi boste pridobili nove koristne informacije iz najrazličnejših poslovnih področij.

Kdaj

Datum izberete sami!

Kje

Spletni seminar

Več informacij >>