Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor — 26.02.2017
Da v prihajajočem tednu ne bi spregledali katerega od zanimivih podjetniških srečanj, ki potekajo po različnih krajih v Sloveniji, smo pripravili kratek pregled tedenskih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu.
Napovednik podjetniških dogodkov

Vabljeni na zanimive podjetniške dogodke. (Vir slike: HubSpot)

39. Startup Cafe: Crowdfunding pregled 2016

Platforme za množično financiranje, kot so Kickstarter, Indiegogo in Adrifund, so posameznikom in podjetniškim ekipam omogočile zbiranje sredstev za uresničevanje nenavadnih in norih idej. Na 39. Startup Cafeju bo Žiga Berce predstavil pregled slovenskih kampanj v letu 2016, predstavila pa se bosta tudi Damir Islamović iz ekipe MAG-LEV AUDIO, ki je lani zbrala največ sredstev med slovenskimi projekti, in Nik Vene iz ekipe NV Holders, ki se je na Kickstarterju prvič predstavila lani, trenutno pa so sredi zelo uspešne druge kampanje.

Kdaj

1. 3. 2017, od 8.00 do 9.15

Kje

Svetovna kavarna Sputnik, Tržaška cesta 128, Ljubljana

Več informacij >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop. Trening javnega nastopanja bo temeljil na individualnem pristopu, podkrepljen pa bo z vajami, snemanji in analizami. Skozi teorijo in prakso bomo razvijali komunikacijske veščine ter spodbujali vašo samozavest pri javnem nastopanju.

Delavnica bo sestavljena iz 4 srečanj: prvine dobrega javnega nastopa, struktura dobrega govora: kako sestaviti dober govor, priprava Powerpoint predstavitve, samozavestno v javni nastop!

Kdaj

8. 3. 2017, od 17.00 do 19.30

Kje

NLB CIP, Trg republike 2, Ljubljana

Več informacij >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam kar same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na temeljiti in obsežni delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke ali dodatnega prihodka.

Kdaj

15. 3. 2017, od 9.00 do 17.00

Kje

NLB CIP, Trg republike 2, Ljubljana

Več informacij >>

MP dogodek: Kaj moram vedeti o DDV?

Davek na dodano vrednost je tema, ki marsikaterega podjetnika spravi v slabo voljo. Na delavnici, ki jo bo vodila izkušena davčna svetovalka Natalija Kunstek, bomo pojasnili osnove DDV-ja, tako da boste lahko v poslovanje zakorakali samozavestno in odločno.

Na delavnici bomo pregledali naslednje sklope: Sistem DDV; Kaj je davčna osnova in kakšne so davčne stopnje?; Kdo je davčni zavezanec za DDV?; Izdajanje računov; Kaj pomeni, da ima davčni zavezanec pravico do odbitka DDV (poračun vstopnega DDV) in kdaj jo ima; Kako izgleda obračun DDV in kaj je rekapitulacijsko poročilo?; Kdaj je zavezanec upravičen do vračila DDV?

Kdaj

17. 3. 2017, od 13.00 do 15.30

Kje

NLB CIP, Trg republike 2, Ljubljana

Več informacij >>

Veščine vitkega podjetništva

Pot od ideje do uspešnega produkta ni enostavna. Na voljo sta vam dve možnosti. Lahko se slepo lotite razvoja produkta in upate, da ga bo kdo po večmesečnem ali večletnem razvoju kupil. Druga možnost pa je, da pri razvoju uporabite veščine vitkega podjetništva (angl. lean startup). “Ne vlagajte v svoj izdelek, preden se prepričate, da ga bo kdo kupil,” je bistveno vodilo vitke metodologije (angl. lean startup). Na delavnicah z naslovom Veščine vitkega podjetništva vas bomo naučili, kako raziskati, ali je vaša ideja zanimiva za ciljno publiko in ali bi bila pripravljena zanjo plačati. Vaš inštruktor bo David Arnež iz zagonskega podjetja Foora.

Kdaj

od 22. 3. 2017 do 12. 4. 2017

Kje

NLB CIP, Trg republike 2, Ljubljana

Več informacij >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika… Na podlagi devetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.

Kdaj

24. 3. 2017, od 11.00 do 13.00

Kje

NLB CIP, Trg republike 2, Ljubljana

Več informacij >>

MP dogodek: Google Analytics

Google Analytics je sicer brezplačno, a hkrati eno izmed najbolj koristnih orodij, ki je na voljo vsakemu lastniku spletne strani ali trgovine. Zaradi velikega nabora funkcij pa je tudi kompleksno. Zato smo vam na pomoč poklicali Marka Penka, ki se z Google Analytics srečuje vsakodnevno.

Posvetili se bomo naslednjim temam: osnove spletne analitike oziroma zakaj uporabljati spletno analitiko, določitev ciljev in ključnih kazalcev uspeha za spletno stran, kako meriti in optimizirati Facebook, e-mail marketing, Google AdWords in druge vrste oglaševanja, praktični primeri uporabe Google Analytics.

Kdaj

24. 3. 2017, od 16.00 do 18.45

Kje

NLB CIP, Trg republike 2, Ljubljana

Več informacij >>

MP svetovanje pred ustanovitvijo podjetja

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Vse to in še več boste izvedeli na MP individualnem svetovanju pred ustanovitvijo podjetja. Faza: Tik pred ustanovitvijo, potrebujem pomoč.

Kdaj

Datum izberete sami!

Kje

MP coworking, Kunaverjeva 9, Ljubljana

Več informacij >>

MP pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, ali so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Kdaj

Datum izberete sami!

Kje

MP coworking, Kunaverjeva 9, Ljubljana

Več informacij >>

Crowdfunding svetovanje

Crowdfunding oziroma množično financiranje je v Sloveniji čedalje bolj priljubljeno. K temu so pripomogli uspešni projekti, nekateri so zbrali tudi prek pol milijona evrov. Dobivamo veliko vprašanj glede pogojev, primernosti projekta, nasvetov, zato smo pripravili svetovanje na to temo.

Kdaj

Datum izberete sami!

Kje

MP coworking, Kunaverjeva 9, Ljubljana

Več informacij >>

Brezplačni webinarji podjetja SAOP d.o.o.

Podjetje SAOP d.o.o. je za vse podjetniške navdušence pripravilo lepo število brezplačnih spletnih seminarjev (webinarjev), s katerimi boste pridobili nove koristne informacije iz najrazličnejših poslovnih področij.

Kdaj

Datum izberete sami!

Kje

Spletni seminar

Več informacij >>