Novice: Google, eBay, iPhone in 3D Rim

Avtor — 13.06.2007
Google skupaj z ostalimi velikani skrbi za okolje, eBay ponudil platformo v razvoj, nekaj o iPhone raziskavi in virtualni sprehod skoz antični Rim.
Novice: Google, eBay, iPhone in 3D Rim

Obiščete lahko podzemlje Koloseja, srečate zveri s katerimi so se bojevali gladiatorji in še marsikaj.

Google, Intel, Dell, Microsoft in še več kot 20 drugih podjetij so naznanili skupno kampanjo, s katero bodo tako podjetja kot posameznike seznanili z načini, kako pri delu uporabljati čim manj energije. Več na  VentureBeat.

Razvijalci imajo od začetka tedna  proste roke za delo na eBay-evi platformi, na kateri bodo lahko razvili dodatne funkcije okoli same strani. Facebook je isti korak naredil pred meseci in pridobil ogromno.

Raziskovalci so v Ameriki sestavili  anketo in poizkušali izvedeti kakšna populacija ljudi je za 499$ pripravljena čakati v vrstah za nakup najbolj pričakovanega izdelka poletja, iPhone. V veliki večini so to moški, v povprečju stari 31 let, kar 48 odstotkov anketirancev pa si trenutno ne lasti naprave iPod. Še več podatkov si oglejte na povezavi.

Zgodovinarji in ameriški računalniški strokovnjaki so ustvarili 3D model antičnega Rima, skozi katerega se lahko sprehodite. Projekt je trajal 10 let in stal milijone ameriških dolarjev. V večini bodo model uporabljali akademiki pri svojih predavanjih. Podrobneje na strani  Newsweek, kjer si lahko ogledate predstavitveni video.