Panorganicovo jesen bodo zaznamovali novi projekti in dodatne zaposlitve

KMG Panorganic je v letošnjem letu močno razširilo svojo pridelavo tako v Sloveniji kot tudi v tujini, hkrati pa ekipa kuje nove načrte za prihodnost.
Panorganic cover

Panorganicovo jesen bodo zaznamovali novi projekti in dodatne zaposlitve. (Vir slike: Panorganic)

Kmetijsko gospodarstvo Panorganic se tudi v letošnjem letu hitro širi in razvija. Nasade ekoloških borovnic so v letu 2017 povečali za štiri hektarje, ljutomerski rastlinjak pa se je razširil še za dober hektar, na katerem že pridelujejo papriko in paradižnik. Kmalu bodo na voljo še motovilec, rukola in špinača.

Gradnjo končujejo tudi pri severnih sosedih. Slednji bodo od oktobra dalje lahko kupovali solato in zelišča ŽIVA iz enohektarskega rastlinjaka v obmejnem Cmureku. Panorganic se je okrepil tudi z novo pakirno linijo, tako da se obeta novosti polna jesen in še kakšno dodatno delovno mesto k obstoječim 23.

Že 30 različnih pridelkov in polizdelkov na več kot 50 hektarjih

Panorganic zadnja leta postaja vedno pomembnejši pridelovalec sadja in zelenjave v Sloveniji, saj lahko v njihovem asortimentu najdemo okrog 30 različnih pridelkov in polizdelkov, ki jih pridelujejo na več kot 50 hektarjih pridelovalnih površin na prostem in v rastlinjaku v Ljutomeru ter bližnji okolici.

V letošnjem letu so močno okrepili svojo pridelavo, saj so povečali nasade ekoloških borovnic na skupnih 10 hektarjev in k ljutomerskemu rastlinjaku, v katerem skozi celo leto rastejo brezpesticidna solata in zelišča, dodali še en rastlinjak, kjer že uspevata paprika in paradižnik, ki se prodaja izključno v trgovinah Hofer Slovenija pod znamko Hofer Tržnica.

Jeseni lahko pričakujemo še motovilec, rukolo in špinačo, ki bodo prav tako na voljo skozi vse leto, s čimer bodo postali največji slovenski pridelovalec teh pridelkov.

Panorganic rastlinjak

Utrinek iz Panorganicovega rastlinjaka. (Vir slike: Panorganic)

Naravi prijazna pridelava in transparentno poslovanje

»Naša želja oziroma vizija je, da postanemo Slovenci čim bolj samooskrbni s slovenskim sadjem in zelenjavo, saj nam naravne danosti, še posebej v Pomurju, to omogočajo. Mi smo se kmetovanja lotili na moderen način in sledimo novim trendom pridelave, ker tako precej manj onesnažujemo naravo, kar nam je izjemno pomembno. Velik poudarek pa je seveda tudi na kakovosti in brezpesticidni pridelavi. Veseli smo, da Slovencem lahko ponudimo hranljivo, lokalno pridelano hrano, ki jim je na voljo 365 dni v letu,« pravi Mario Kurtović, lastnik KMG Panorganic in mladi podjetnik leta 2016.

Za podjetje pa ni pomembna le naravi prijazna pridelava, ampak tudi transparentno poslovanje in sledljivost pridelkov. Tako so letos za potrošnike pripravili novost – aplikacijo Poišči svoj Česnek, v okviru katere lahko potrošniki na podlagi lot številke na embalaži preko spletne povezave preverijo, na kateri točni lokaciji je Česnek zrastel, na kakšni površini in za katero sorto gre. Hkrati si lahko ogledajo fotogalerijo celotne pridelave – od sajenja pa vse do pobiranja in sušenja.

Po besedah Nika Miholiča iz KMG Panorganic načrtujejo razširitev aplikacije tudi na Fižolček. Za ameriške borovnice pripravljajo nekaj prav posebnega za naslednjo sezono. Kupci bodo lahko tako dobili vpogled v pridelavo, saj jih zaradi varovanja zdravja rastlin ne morejo povabiti na obisk dejanskih kmetijskih površin.

Panorganic Česnek

V aplikaciji Poišči svoj Česnek si lahko ogledate, kje in kako je bil pridelan vaš česen. (Vir slike: Panorganic)

Nova pakirna linija in druge novosti

Okrepili so se tudi z novo pakirno linijo. Omogoča pakiranje sadja in zelenjave v raznolikih velikostih ter kombinacijah, preko katere že pakirajo ekološke borovnice in paradižnik, kmalu pa bodo še druge pridelke.

Panorganic trenutno prodaja okrog 30 različnih pridelkov in izdelkov, letošnje novosti so predvsem paradižnik in paprika ter rezana zelišča, ki so v sosednji Avstriji izjemno priljubljena.

Ravno čez severno mejo, natančneje v obmejnem Cmureku, Panorganic gradi rastlinjak, ki bo kmalu dokončan. Prve solate in zelišča avstrijskega porekla bodo v prodaji konec oktobra, kar bo še dodatno okrepilo poslovanje Panorganica.

Rezana zelišča so sicer zelo priljubljena tudi v Sloveniji, še posebej peteršilj, ki ga imamo Slovenci radi v številnih jedeh. Panorganic je letos povečal pridelavo zelišč in tako postal en izmed največjih pridelovalcev peteršilja v Sloveniji, kar je omogočilo 100-odstotno samooskrbnost s peteršiljem v trgovinah Mercator.

Naslednji izziv: osvojiti Evropo!

Panorganic kljub obilici projektov ne počiva, ampak načrtuje širjenje pridelave še v druge države po Evropi. Njihova vizija je že precej časa usmerjena k osvojitvi Evrope, saj želijo postati en izmed najpomembnejših pridelovalcev sadja in zelenjave. Korak za korakom jim bo morda to že kmalu uspelo.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Z držalci za srajce do mednarodnega uspeha

Z držalci za srajce do mednarodnega uspeha

Nik Vene je v treh letih uspešno razvil svojo poslovno idejo. Držalci za srajce blagovne znamke NV Holders so priljubljeni tako v Sloveniji kot v tujini. Preberite več >>

NV Holders – od izvirne ideje do mednarodne prepoznavnosti

NV Holders – od izvirne ideje do mednarodne prepoznavnosti

22-letni Nik Vene je leta 2014 ugotovil, da si mora stalno popravljati srajco. Po neuspešnem iskanju rešitve na trgu je sam oblikoval prvi držalec za srajce. Tri leta kasneje se lahko pohvali z dvema uspešnima kampanjama na Kickstarterju in več kot 10 tisoč prodanimi izdelki. Preberite več >>

Mladi podjetniki leta na podjetniški vikend v Berlin

Mladi podjetniki leta na podjetniški vikend v Berlin

Zmagovalci zadnjih dveh izborov za mladega podjetnika leta se skupaj z ekipo Zavoda mladi podjetnik in Juretom Knezom iz Dewesofta podajajo na podjetniški vikend v Berlin. Preberite več >>

Pivomanija 2017 – vsakih 10 minut novo pivo

Pivomanija 2017 – vsakih 10 minut novo pivo

V Ajdovščino ponovno prihaja praznik pivovarstva v Vipavski dolini: Pivomanija. Festival piva bo potekal 2. septembra 2017, vstopnice pa so že na voljo. V Pivovarni Pelicon za vse obiskovalce že pripravljajo posebno presenečenje – in zagotovo niso edini! Preberite več >>

Matej Pelicon in Anita Lozar iz Pivovarne Pelicon sta mlada podjetnika leta 2017!

Matej Pelicon in Anita Lozar iz Pivovarne Pelicon sta mlada podjetnika leta 2017!

Laskavi naziv mladi podjetnik leta letos roma v roke Mateja Pelicona in Anite Lozar iz Pivovarne Pelicon. Petčlanska komisija izbora, ki jo sestavljajo vrhunski strokovnjaki, je imela letos težko delo, saj so bili vsi finalisti izjemno izenačeni. Izbor in podelitev sedmega naziva mladi podjetnik leta sta potekala v NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani. Preberite več >>

Tudi banka lahko pomaga mladim podjetnikom

Tudi banka lahko pomaga mladim podjetnikom

Mladi podjetniki se v iskanju sredstev za zagon svojega podjetja pogosto obrnejo tudi na banke, čeprav je pridobivanje kredita precej zahtevna naloga. Ali ste vedeli, da vam v bankah lahko pri ustanavljanju podjetja in stopanju na poslovno pot pomagajo tudi na druge načine? Preberite več >>

Tattoo Care – prvo slovensko mazilo za nego tetovaž

Tattoo Care – prvo slovensko mazilo za nego tetovaž

Jasni Grbić se je pri 18 letih življenje obrnilo na glavo. Zaradi hudega ukrivljenja hrbtenice je prestala kar 9-urno operacijo. Brazgotino je prekrila s tatujem. Ker ji obstoječe kreme niso ustrezale, je na podlagi kreme za dojenčke razvila prvo slovensko mazilo za nego tatujev. Preberite več >>

Hajdi.si – združitev funkcionalnosti s trendovskim dizajnom

Hajdi.si – združitev funkcionalnosti s trendovskim dizajnom

Hajdi Korošec Jazbinšek se je s poslovnim svetom srečala že kot priljubljena otroška pevka. Ko pa sta z možem Urbanom postala starša, se je podala v popolnoma drugačne vode – skupaj sta odprla spletno in fizično butično trgovino z otroško opremo in otroškimi modnimi dodatki. Preberite več >>

KingsBox – stranke so na prvem mestu

KingsBox – stranke so na prvem mestu

Podjetje Tng oprema se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo. Luka Železnik in Dejan Kobal sta se za ustanovitev podjetja odločila med študijem, v prvi polovici letošnjega leta pa sta s prodajo opreme pod blagovno znamko KingsBox že presegla lanske prihodke. Preberite več >>

Panorganic: »Z dobrim izdelkom in izdelano strategijo bi moral biti uspeh skorajda zagotovljen!«

Panorganic: »Z dobrim izdelkom in izdelano strategijo bi moral biti uspeh skorajda zagotovljen!«

Lansiranje novega izdelka ali storitve na trg ni več tako preprosto, kot je bilo včasih. Da bi izstopali iz množice, morate uporabiti inovativne taktike in strategije, predvsem pa morate biti pripravljeni. Vse to so na lastni koži izkusili tudi v podjetju Panorganic. Preberite več >>

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje