Pivomanija 2017 – vsakih 10 minut novo pivo

V Ajdovščino ponovno prihaja praznik pivovarstva v Vipavski dolini: Pivomanija. Festival piva bo potekal 2. septembra 2017, vstopnice pa so že na voljo. V Pivovarni Pelicon za vse obiskovalce že pripravljajo posebno presenečenje – in zagotovo niso edini!
Pivomanija cover

Pivomanija 2017. (Vir slike: Pivomanija)

Pivomanija bo letos potekala v soboto, 2. septembra 2017, od 13.00 do 21.00 na ajdovskih Palah pri Hiši Mladih. Pred nekaj dnevi se je začela prodaja vstopnic, ki so na voljo na spletni strani Pivovarne Pelicon, na vseh bencinskih črpalkah OMV in v trafikah 3dva po vsej Sloveniji.

Zgodovina festivala

Pivomanija je bila prvič organizirana leta 2013 kot poskus širitve kulture pitja piva in premierna predstavitev Pivovarne Pelicon. Po besedah soustanoviteljice podjetja Anite Lozar sta z drugim ustanoviteljem Matejem Peliconom obiskovala razne pivske festivale po Sloveniji in Evropi, še preden sta odprla svojo pivovarno.

»Pivomanija pa ima še posebno zanimivo ozadje – začela se je namreč kakor serija degustacij piva pri nas v Ajdovščini. Kolegom sva morala razložiti razliko med lagerjem in aleom,« pripoveduje sogovornica. Po prvem druženju se je pokazalo, da je zanimanja veliko več, zato sta Pivomanijo organizirala vsaj enkrat na mesec.

A. Lozar, ki je skupaj z Matejem Peliconom letos prejela naziv mladi podjetnik leta, nadaljuje: »Po enemu letu uspešnih predavanj in odkrivanj novih stilov piva smo leto 2013 zaključili v obliki festivala.« Na prvo Pivomanijo so prišli vsi slovenski kraft pivovarji, ki so jih po besedah sogovornice lahko prešteli na prste ene roke.

Pivomanija 2013

Utrinek s prve izvedbe festivala leta 2013. (Vir slike: Pivomanija)

Po nekaj letih premora so lani festival ponovno organizirali, kljub premoru pa je bil odziv fantastičen. Nekaj pivovarjev se je na lanski izvedbi prireditve predstavilo celo premierno. Degustacij tako Pivovarna Pelicon ne prireja več, festival Pivomanija pa se bo letos odvil že tretjič.

Pivomanija 2017

V soboto, 2. septembra 2017, na četrti rojstni dan piva Pelicon, se bodo v poslovni coni Pale pri Hiši Mladih predstavile številne male pivovarne. Tudi letos sta dve od njih prav Ajdovščino izbrali za lokacijo svoje premierne predstavitve: primorska pivovarna Castra in gorenjska pivovarna Kralj.

Letošnji festival, ki poteka v organizaciji Pivovarne Pelicon in Mladinskega centra Hiša Mladih, je finančno podprla tudi Občina Ajdovščina. Z njeno pomočjo je festival še večji – in mednaroden.

Na Pivomaniji se bo tako predstavilo rekordno število pivovarjev, in sicer kar 12. Ker je bilo zanimanja za predstavitev ogromno, so organizatorji na festival poleg pivovarjev povabili tudi TANKR, starodobno vozilo, predelano v atraktivno točilnico za kraft pivo, ki bo točil še šest dodatnih vrst piva.

Številne pivovarne že pripravljajo posebne specialitete, ki jih bo mogoče preizkusiti le v okviru festivala. Tudi ekipa v Pivovarni Pelicon že pripravlja nekaj posebnega, kot se seveda spodobi za domačine in organizatorje. Anita Lozar nam je zaupala, da že varijo pivo po novem receptu, saj traja celoten proces kar »debel mesec, preden pivo pride v kozarce«. Sogovornica dodaja še, da bo to najmočnejše pivo, kar so ga v pivovarni zvarili do sedaj.

Ponudba piva na festivalu bo tako pestra, da so organizatorji izračunali, da bo novo pivo mogoče preizkusiti vsakih 10 minut. Zato vse obiskovalce pozivajo, naj bodo točni.

Pivomanija 2016

Utrinek z lanske izvedbe festivala. (Vir slike: Pivomanija)

Pivomanija ostaja all-inclusive

Pivomanija ohranja koncept, ki so ga na festivalu predstavili lani. Obiskovalec z nakupom vstopnice pridobi pravico do nadaljnjega brezplačnega in neomejenega degustiranja vsega predstavljenega piva, poleg tega pa so v ceno vstopnice vključeni tudi koncerti, ki se pričnejo popoldne, in festivalski kozarec, ki ga obiskovalec lahko obdrži za spomin.

Na festivalu bo seveda poskrbljeno tudi za lačne. Za lokalno kulinarično ponudbo bo skrbela lokalna degustacijska hiša Faladur, za dodatno posebno ponudbo pa bo poskrbela premična krušna peč na tovornjaku, ki bo stregla sveže pečene neapeljske pizze pod imenom Ogenj&Mocarela.

Pestro festivalsko dogajanje v ajdovskih Palah se bo zaključilo s koncertom in druženjem pozno v noč, program pa bo povezoval Žan Papič.

Celotni program festivala je na voljo na povezavi.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Z držalci za srajce do mednarodnega uspeha

Z držalci za srajce do mednarodnega uspeha

Nik Vene je v treh letih uspešno razvil svojo poslovno idejo. Držalci za srajce blagovne znamke NV Holders so priljubljeni tako v Sloveniji kot v tujini. Preberite več >>

NV Holders – od izvirne ideje do mednarodne prepoznavnosti

NV Holders – od izvirne ideje do mednarodne prepoznavnosti

22-letni Nik Vene je leta 2014 ugotovil, da si mora stalno popravljati srajco. Po neuspešnem iskanju rešitve na trgu je sam oblikoval prvi držalec za srajce. Tri leta kasneje se lahko pohvali z dvema uspešnima kampanjama na Kickstarterju in več kot 10 tisoč prodanimi izdelki. Preberite več >>

Mladi podjetniki leta na podjetniški vikend v Berlin

Mladi podjetniki leta na podjetniški vikend v Berlin

Zmagovalci zadnjih dveh izborov za mladega podjetnika leta se skupaj z ekipo Zavoda mladi podjetnik in Juretom Knezom iz Dewesofta podajajo na podjetniški vikend v Berlin. Preberite več >>

Panorganicovo jesen bodo zaznamovali novi projekti in dodatne zaposlitve

Panorganicovo jesen bodo zaznamovali novi projekti in dodatne zaposlitve

KMG Panorganic je v letošnjem letu močno razširilo svojo pridelavo tako v Sloveniji kot tudi v tujini, hkrati pa ekipa kuje nove načrte za prihodnost. Preberite več >>

Matej Pelicon in Anita Lozar iz Pivovarne Pelicon sta mlada podjetnika leta 2017!

Matej Pelicon in Anita Lozar iz Pivovarne Pelicon sta mlada podjetnika leta 2017!

Laskavi naziv mladi podjetnik leta letos roma v roke Mateja Pelicona in Anite Lozar iz Pivovarne Pelicon. Petčlanska komisija izbora, ki jo sestavljajo vrhunski strokovnjaki, je imela letos težko delo, saj so bili vsi finalisti izjemno izenačeni. Izbor in podelitev sedmega naziva mladi podjetnik leta sta potekala v NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani. Preberite več >>

Tudi banka lahko pomaga mladim podjetnikom

Tudi banka lahko pomaga mladim podjetnikom

Mladi podjetniki se v iskanju sredstev za zagon svojega podjetja pogosto obrnejo tudi na banke, čeprav je pridobivanje kredita precej zahtevna naloga. Ali ste vedeli, da vam v bankah lahko pri ustanavljanju podjetja in stopanju na poslovno pot pomagajo tudi na druge načine? Preberite več >>

Tattoo Care – prvo slovensko mazilo za nego tetovaž

Tattoo Care – prvo slovensko mazilo za nego tetovaž

Jasni Grbić se je pri 18 letih življenje obrnilo na glavo. Zaradi hudega ukrivljenja hrbtenice je prestala kar 9-urno operacijo. Brazgotino je prekrila s tatujem. Ker ji obstoječe kreme niso ustrezale, je na podlagi kreme za dojenčke razvila prvo slovensko mazilo za nego tatujev. Preberite več >>

Hajdi.si – združitev funkcionalnosti s trendovskim dizajnom

Hajdi.si – združitev funkcionalnosti s trendovskim dizajnom

Hajdi Korošec Jazbinšek se je s poslovnim svetom srečala že kot priljubljena otroška pevka. Ko pa sta z možem Urbanom postala starša, se je podala v popolnoma drugačne vode – skupaj sta odprla spletno in fizično butično trgovino z otroško opremo in otroškimi modnimi dodatki. Preberite več >>

KingsBox – stranke so na prvem mestu

KingsBox – stranke so na prvem mestu

Podjetje Tng oprema se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo. Luka Železnik in Dejan Kobal sta se za ustanovitev podjetja odločila med študijem, v prvi polovici letošnjega leta pa sta s prodajo opreme pod blagovno znamko KingsBox že presegla lanske prihodke. Preberite več >>

Panorganic: »Z dobrim izdelkom in izdelano strategijo bi moral biti uspeh skorajda zagotovljen!«

Panorganic: »Z dobrim izdelkom in izdelano strategijo bi moral biti uspeh skorajda zagotovljen!«

Lansiranje novega izdelka ali storitve na trg ni več tako preprosto, kot je bilo včasih. Da bi izstopali iz množice, morate uporabiti inovativne taktike in strategije, predvsem pa morate biti pripravljeni. Vse to so na lastni koži izkusili tudi v podjetju Panorganic. Preberite več >>

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje